Eclere cu crema de vanilie

Am descoperit de putin timp ca sotul meu este mare amator de eclere si atunci mi-am dat seama ca am trecut cu ochii peste aceasta minunata reteta si nu o am pe site explicata. Acum va arat reteta clasica, am testat-o si iese minunat, eclerele sunt fragede, crocante - exact ca la carte si va promit ca nu mancati asa ceva la o cofetarie in oras, cat de buna n-ar fi(am testat noi cateva, garantat!).

Bineinteles crema puteti s-o faceti cum va place, eu ma impac bine cu Crema de vanilie rapida, deasupra puteti pune frisca de casa sau glazura de ciocolata, in cel mai rau caz si niste zahar pudra.

Sotul a insistat sa va arat si o sectiune a eclerelor la ultimul pas, ca sa va conving la sigur sa testati reteta :)

Semipreparate
1000 ml
am facut 2 portii si va recomand la fel, sa va ajunga, ca asta-i farmecul - crema din plin!
Ingrediente
Unt
100 g
Oua
4 buc
Faina alba calitate superioara
150 g
Apa
250 ml
Sare
0.25 lingurite
Frisca
500 ml
recomand s-o faceti din smantana dulce de 32%, aveti reteta la sempipreparate
Pasi de urmat
Pas 1

Intr-o cratita masurati apa, sarea si untul, le puneti pe foc.

Eclere cu crema de vanilie - Pas 1
Pas 2

Cand apa incepe sa fiarba si untul se topeste, adaugati faina "in ploaie" - amestecand continuu cu telul, sa nu fie cocoloase.

Eclere cu crema de vanilie - Pas 2
Pas 3

Dati telul la o parte si va luati o lingura sau spatula - mai tineti oala pe foc jumate de minut amestecand continuu, observati ca aluatul incepe sa se desprinda de pe pereti si se aduna.

Luati acum oala de pe foc.

Eclere cu crema de vanilie - Pas 3
Pas 4

Lasati 10-15 minute sa se racoreasca.

Eclere cu crema de vanilie - Pas 4
Pas 5

Apoi adaugati ouale unul cate unul, dupa fiecare amestecati bine cu mixerul - de la inceput va fi mai greu, aluatul fiind mai dens.

Eclere cu crema de vanilie - Pas 5
Pas 6

Trebuie sa va iasa un aluat care sa curga mai greu de pe lingura.

Eclere cu crema de vanilie - Pas 6
Pas 7

Va pregatiti duiul si punga de format eclerele - in cel mai rau caz le puteti pune si cu o lingura.

Eclere cu crema de vanilie - Pas 7
Pas 8

Asterneti cu hartie de copt o tava de cuptor.

Puneti aluatul in punga de ornat si formati eclere de marimea si forma dorita.

 

Eclere cu crema de vanilie - Pas 8
Pas 9

Aveti grija sa lasati ceva spatiu intre ele, vor creste mult la copt si sa nu se lipeasca intre ele.

Eclere cu crema de vanilie - Pas 9
Pas 10

Se coc la cuptor preincalzit la 200 grade timp de 25-30 minute, nu va grabiti sa le scoateti chiar daca par rumene repede, se vor lasa si pleoshti cand le scoateti.

Mare grija! Nu se deschide cuptorul deloc in timp ce se coc eclerele - se vor dezumfla si turti - eu am patit-o si stiu sigur!

Eclere cu crema de vanilie - Pas 10
Pas 11

Pana se coc si racoresc eclerele preparati crema de vanilie - puteti s-o faceti si mai inainte.

Eu am facut 2 portii, asa va recomand si voua. Lasati sa se racoreasca bine.

Eclere cu crema de vanilie - Pas 11
Pas 12

Eclerele racorite se taie atent cu cutitul pe lateral.

Eclere cu crema de vanilie - Pas 12
Pas 13

Si le umpleti cu crema de vanilie - eu am folosit o lingura mai mica, asa mi s-a parut mai comod.

Eclere cu crema de vanilie - Pas 13
Pas 14

Le ornati cu frisca batuta, reteta o aveti aici - sau puteti sa topiti putina ciocolata si o folositi pentru topping.

Eclere cu crema de vanilie - Pas 14
Pas 15

Aici aveti si sectiunea promisa, foarte delicioase, au devenit si preferatele mele.

Eclere cu crema de vanilie - Pas 15
Pas 16

Am citit pe undeva ca se pastreaza foarte bine congelate, am pus cateva de test si eu la congelator - pentru o pofta :)

Pofta Buna!

Eclere cu crema de vanilie - Pas 16

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (1 tava mare de cuptor)
Timp de preparare:
25 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Sursa: na-vilke.ru