Am descoperit de puțin timp că soțul meu este mare amator de eclere și atunci mi-am dat seama că am trecut cu ochii peste această minunată rețetă și nu o am pe site explicată. Acum vă arăt rețeta clasică, am testat-o și iese minunat, eclerele sunt fragede, crocante - exact ca la carte și vă promit că nu mâncați așa ceva la o cofetărie în oraș, cât de bună n-ar fi (am testat noi câteva, garantat!).
Bineînțeles crema puteți s-o faceți cum vă place, eu mă împac bine cu Crema de vanilie rapidă, deasupra puteți pune frișcă de casă sau glazură de ciocolată, în cel mai rău caz și niște zahăr pudră.
Soțul a insistat să vă arăt și o secțiune a eclerelor la ultimul pas, ca să vă conving la sigur să testați rețeta :)
Într-o cratiță măsurați apa, sarea și untul, le puneți pe foc.
Când apa începe să fiarbă și untul se topește, adăugați făina "în ploaie" - amestecând continuu cu telul, să nu fie cocoloașe.
Dați telul la o parte și vă luați o lingură sau spatulă - mai țineți oala pe foc jumătate de minut amestecând continuu, observați că aluatul începe să se desprindă de pe pereți și se adună.
Luați acum oala de pe foc.
Lăsați 10-15 minute să se răcorească.
Apoi adăugați ouăle unul câte unul, după fiecare amestecați bine cu mixerul - de la început va fi mai greu, aluatul fiind mai dens.
Trebuie să vă iasă un aluat care să curgă mai greu de pe lingură.
Vă pregătiți duiul și punga de format eclerele - în cel mai rău caz le puteți pune și cu o lingură.
Așterneți cu hârtie de copt o tavă de cuptor.
Puneți aluatul în punga de ornat și formați eclere de mărimea și forma dorită.
Aveți grijă să lăsați ceva spațiu între ele, vor crește mult la copt și să nu se lipească între ele.
Se coc la cuptor preîncălzit la 200 grade timp de 25-30 minute, nu vă grăbiți să le scoateți chiar dacă par rumene repede, se vor lăsa și pleoști când le scoateți.
Maré grijă! Nu se deschide cuptorul deloc în timp ce se coc eclerele - se vor dezumfla și turti - eu am pățit-o și știu sigur!
Până se coc și răcoresc eclerele preparați crema de vanilie - puteți s-o faceți și mai înainte.
Eu am făcut 2 porții, așa vă recomand și vouă. Lăsați să se răcorească bine.
Eclerele răcorite se taie atent cu cuțitul pe lateral.
Și le umpleți cu cremă de vanilie - eu am folosit o lingură mai mică, așa mi s-a părut mai comod.
Le ornați cu frișcă bătută, rețeta o aveți aici - sau puteți să topiți puțină ciocolată și o folosiți pentru topping.
Aici aveți și secțiunea promisă, foarte delicioase, au devenit și preferatele mele.
Am citit pe undeva că se păstrează foarte bine congelate, am pus câteva de test și eu la congelator - pentru o poftă :)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.