Pasca cu brânză fără aluat, simplă și de mare efect

În ultimii ani tot încercam diverse rețete de pască fără aluat, abia acum pot să vă spun că am găsit varianta care îmi place cel mai mult - este o pască perfectă și extraordinar de gustoasă! Eu personal prefer anume această pască fără aluat pentru masa de Paște, nu prea mi-a plăcut pasca tradițională cu aluat și brânză. Cu această variantă de rețetă de pască împăcați pe toată lumea, vă asigur că vi se va cere rețeta și va rămâne una de suflet pentru mult timp.

Cum am menționat și mai jos, dar țin să mai scriu și aici - structura mai fină și fragedă la pască o veți obține dacă folosiți brânză mai moale, ceva mai cremoasă. Eu am cumpărat brânză clasică de vaci, la găletușa de 1 kg și a ieșit perfectă - ca un sufleu sau cheesecake. Puteți să-i spuneți pască fără aluat dacă e de Paște, sau budincă de brânză dacă o faceți în restul anului, să știți că nimeni nu se va supăra să mănânce oricând așa o prăjitură cu brânză delicioasă. În loc de stafide puteți pune merișoare sau bucățele de ciocolată, va fi și mai interesantă.

Bun, dar dacă totuși țineți să faceți pasca tradițională cu aluat de cozonac, vă recomand să vedeți rețeta mea de pască, și cu video, sau pasca cu ciocolată - și asta extraordinară și de mare efect!

Și bineînțeles tradiționali cozonaci - Cozonacul mai rapid cu cacao și nuci, Cozonacii Babani, Cozonacii cu aluat opărit sau Cozonacii de post.

Ingrediente
Brânză de vaci
1 kg
alegeți brânză moale și mai cremoasă, așa pasca va fi foarte fină, ca un cheesecake
Zahăr
250 g
dacă vă place mai dulce, mai adăugați 100g de zahăr
Ouă
7 buc
   
Unt
175 g
topit și răcorit
Esență de vanilie
1 buc
sau orice alte arome vă plac, puteți adăuga și coajă rasă de lămâie
Sare
0.5 lingurite
   
Făină albă
5 linguri
   
Griș de grâu
3 linguri
   
Praf de copt
5 g
1 linguriță
Lapte praf
2 linguri
se poate înlocui cu 2 linguri de făină sau griș
Stafide
100 g
   
Pași de urmat
Pas 1

Forma de copt (28cm în diametru) se așterne cu hârtie de copt, bordurile se ung cu puțin unt și se presară cu griș.

Dați drumul la cuptor, să se încălzească la 150-160 de grade.

Pasca cu brânză fără aluat, simplă și de mare efect - Pas 1
Pas 2

Brânza se trece prin sită sau se pasează cu blenderul vertical.

Am menționat că brânza trebuie să fie moale și ceva mai cremoasă, așa veți obține o pască fină, moale și foarte fragedă. Iese bine și cu brânza clasică, dar va fi o consistență un pic mai densă.

Pasca cu brânză fără aluat, simplă și de mare efect - Pas 2
Pas 3

Albușurile se separă de gălbenușuri, acestea le puneți în bolul cu brânza de vaci.

Pasca cu brânză fără aluat, simplă și de mare efect - Pas 3
Pas 4

Brânza o amestecați cu gălbenușurile, untul topit, zahărul, esența de vanilie și sarea.

Folosiți un tel sau spatula ca să omogenizați cât mai bine compoziția.

Pasca cu brânză fără aluat, simplă și de mare efect - Pas 4
Pas 5

Apoi adăugați făina, grișul și laptele praf (deși acesta nu este obligatoriu, pasca va avea un gust mai bogat și o aromă mai fină de lapte).

Pasca cu brânză fără aluat, simplă și de mare efect - Pas 5
Pas 6

Apoi urmează praful de copt și stafidele, amestecați bine.

Pasca cu brânză fără aluat, simplă și de mare efect - Pas 6
Pas 7

Albușurile se bat spumă tare și albă cu mixerul.

Pasca cu brânză fără aluat, simplă și de mare efect - Pas 7
Pas 8

În 2-3 etape adăugați albușurile la compoziția de brânză și amestecați atent cu mișcări de sus în jos.

Pasca cu brânză fără aluat, simplă și de mare efect - Pas 8
Pas 9

Turnați compoziția de pască în formă, o scuturați puțin de masă.

Pasca cu brânză fără aluat, simplă și de mare efect - Pas 9
Pas 10

Puneți tava la cuptor pentru 1 oră la 160 de grade.

Când observați că pasca se rumenește bine, puneți deasupra și dedesubtul tăvii câte o bucată de folie de aluminiu - pentru a preveni rumenirea excesivă.

Dar să știți că la o temperatură corectă pasca trebuie să se coacă încet și nu va mai trebui să-i puneți folie.

Pasca cu brânză fără aluat, simplă și de mare efect - Pas 10
Pas 11

Așa arată pasca gata coaptă, puțin umflată și rumenă.

O scoateți din cuptor și lăsați să se răcească.

Pasca cu brânză fără aluat, simplă și de mare efect - Pas 11
Pas 12

După răcire pasca se mai lasă, am încercat diverse chestii să nu se întâmple asta, dar tot așa face.

Până la urmă e normal, are compoziția mai de sufleu și este caracteristic.

Pasca cu brânză fără aluat, simplă și de mare efect - Pas 12
Pas 13

O serviți ornată după preferințe cu - zahăr pudră, sos de ciocolată, orice dulceață preferată - sau ca atare.

Pasca cu brânză fără aluat, simplă și de mare efect - Pas 13
Pas 14

Anul acesta am reușit să refac rețeta și puteți să vedeți și varianta video, și chiar mă bucur pentru această variantă delicioasă.

Poftă Bună!

Pasca cu brânză fără aluat, simplă și de mare efect - Pas 14

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 g (10 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 30 min
Sursă: laurasava.ro