Pavlova cu fructe de padure

Despre prajitura - este perfecta, foarte fina, eleganta, gust fresh de la fructe si putina consistenta crocanta de la bezea. Fructe puteti folosi oricare sunt in sezon, totul depinde de preferinte, pentru ca frisca se combina cu orice fructe.

Anume aceasta varianta de Pavlova imi place cel mai mult, este interesanta dar si simpla, singura chestie e sa aveti rabdare cu blatul de bezea, si mare grija sa nu-l bronzati.

Reteta de bezea elvetiana am descoperit-o lucrand la aceasta Pavlova, deci acum va arat un prim motiv sa o utilizati fara frica si cu incredere. Vedeti ce frumusete alba si pufoasa mi-a iesit, la gust va asigur ca este si mai fina.

Aceasta reteta vine si ca un raspuns la multe intrebari cum sa utilizati albusurile ramase dupa crema de galbenusuri cu lapte, aici le puteti utiliza pe ambele. Crema nu merge toata, restul o puteti congela sau folosi la o alta reteta. Am vazut variante de Pavlova in care se folosea doar frisca, deci faceti cum puteti si va place, dar eu va prezint reteta completa.

Semipreparate
5 linguri
faceti din 4 galbenusuri si restul ce ramane puneti la congelator
Ingrediente
Albus de ou
130 g
aproximativ 4 albusuri - galbenusurile le folositi la crema de lapte
Zahar
260 g
adica cantitate dubla la albusuri
Dulceata de zmeura
2 linguri
sau oricare dulceata mai aromata aveti
Smantana dulce pentru frisca(32-35%)
500 ml
sa fie f.rece, de la frigider
Zahar pudra
1 pahar
1 pahar=250ml, este pt a bate frisca
Fructe de padure
1 kg
alegeti oricare gasiti si va plac, cu cat mai diverse si colorate cu atat mai bine
Pasi de urmat
Pas 2

Pe o bucata de hartie de copt desenati un cerc de aproximativ 26-28 cm in diametru.

Pavlova cu fructe de padure - Pas 2
Pas 3

Cu cateva picaturi de bezea prindeti hartia de copt de tava  de cuptor.

Cu o lingura puneti cam jumatate din cantitatea de bezea pe cercul desenat si il intindeti uniform pe toata suprafata.

Pavlova cu fructe de padure - Pas 3
Pas 4

Restul de bezea o puneti in pos si faceti o bordura mai inalta(folositi dui mai larg).

Daca nu aveti pos+dui, folositi o lingura, puneti cumva mai frumos marginile, important sa fie inalte.

Pavlova cu fructe de padure - Pas 4
Pas 5

Cam asa arata blatul meu de bezea, ce a mai ramas din albus am mai facut cateva bezele mici pt decor si poftele celor mici :)

Pavlova cu fructe de padure - Pas 5
Pas 6

Blatul il coaceti timp de 3-4 ore la 60-70 de grade, din cand in cand lasati pt 20-30 de minute cuptorul putin intredeschis. Puneti in usa un prosop sau un creion, apoi iarasi inchideti usa sa se coaca bezeaua.

Eu asa fac pt a avea bezeaua de un alb imaculat, nu galbena sau maronie, asa se intampla daca temperatura e mai maricica si zaharul din bezea se caramelizeaza.

Pavlova cu fructe de padure - Pas 6
Pas 7

Pana se face blatul de bezea, pregatim crema de lapte dupa reteta de aici. Lasati sa se raceasca bine.

Daca aveti o alta reteta verificata o folositi pe aia.

Pavlova cu fructe de padure - Pas 7
Pas 8

Un prim test sa verificati daca blatul s-a copt suficient este sa se desprinda usor de pe hartia de copt.

Cand este gata il scoateti din cuptor si lasati sa se racoreasca.

Pavlova cu fructe de padure - Pas 8
Pas 9

Cand aveti blatul de bezea si crema de lapte racite bine va apucati sa bateti frisca.

Instructiunile complete le aveti aici. Deci frisca se prepara chiar inainte de montarea tortului.

Pavlova cu fructe de padure - Pas 9
Pas 10

Acum ne apucam sa montam tortul.

Punem blatul pe un platou si il ungeti pe mijloc cu dulceata - asta pentru ca sa nu se inmoaie prea repede bezeaua de la crema de lapte si frisca.

Pavlova cu fructe de padure - Pas 10
Pas 11

Puneti un strat de crema de lapte, aveti grija sa lasati loc si pt crema de frisca.

Pavlova cu fructe de padure - Pas 11
Pas 12

Si ultimul strat il puneti pe cel de frisca.

Pavlova cu fructe de padure - Pas 12
Pas 13

Fructele le spalati, taiati(daca e nevoie), scurgeti bine de apa si le distribuiti uniform peste frisca.

Sa nu va zgarciti la fructe, cu cat mai multe cu atat mai bine.

Deasupra puteti decora cu cateva bezele mici sau ciocolata topita, etc.

Pavlova cu fructe de padure - Pas 13
Pas 14

Tortul il puteti servi imediat, in acest caz crema va fi putin mai moale, bezeaua mai tare.

Pavlova cu fructe de padure - Pas 14
Pas 15

Dupa 3-4 ore la frigider frisca si crema devin mai ferme, bezeaua un pic mai moale si veti avea o sectiune mai ferma si dreapta.

Mie mi-a placut mai mult asa, dupa frigider, dar depinde de timpul disponibil si gustul dvs.

Pofta Buna!

Pavlova cu fructe de padure - Pas 15

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (8-10 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 180 min