Sirop de Soc

Anul trecut am facut o prima tura de sirop de soc de proba si a fost minunata, singura problema cu reteta de sirop de soc de atuncit a fost ca a fermentat. Deci nu luati in calcul retetele de sirop in care va spune sa-l tineti fara grija in camara(sau beci) nefiert - sau se fierbe, sau se adauga sare de lamaie multa in acest caz. Reteta de sirop de soc de acum o voi pastra la frigider, daca nu aveti loc de ea in frigider o fierbeti 5 minute si puneti in sticle sterilizate si capsate ermetic.

Siropul este minunat si imi pare rau ca nu l-am facut pana acum, scapati de grija sucurilor(chiar si naturale) din comert, sanatos, aromat, gustos - perfect! Puteti sa-l dizolvati in orice proportie preferati, cu apa plata sau minerala, si putina lamaie bineintele, pentru o Limonada Socata.

Fiindca sezonul de Socata este scurt, acest sirop va fi o alinare buna de pofte pentru tot anul :)

Ingrediente
Zahar
1 kg
Apa
1 l
Flori de soc
20 buc
Lamaie
4 buc
Pasi de urmat
Pas 1

Florile de soc se spala atent sub jet de apa - aveti grija sa nu scuturati florile de pe crengute.

Lasati sa se scurga de apa intr-o sita.

Sirop de Soc - Pas 1
Pas 2

Se rade coaja de la cele 4 lamaie - aceasta va da o culoare frumoasa galbena siropului si bineinteles aroma. Aveti grija sa spalati bine lamaile inainte, chiar le opariti putin cu apa fierbinte.

Apoi le taiati jumatati si stoarceti zeama din ele.

Sirop de Soc - Pas 2
Pas 3

Puneti apa pe foc si o incalziti bine, sa fie fierbinte dar sa nu fiarba.

Adaugati zaharul si amestecati pana se dizolva complet.

Sirop de Soc - Pas 3
Pas 4

Adaugati coaja si sucul de lamaie.

Sirop de Soc - Pas 4
Pas 5

Amestecati bine si lasati acest sirop sa se raceasca complet.

Sirop de Soc - Pas 5
Pas 6

Daca veti pune florile in siropul fierbinte se vor innegri si lasa putina amareala.

Deci adaugati florile scurse bine in siropul rece.

Sirop de Soc - Pas 6
Pas 7

Acoperiti oala cu capac si o puneti la rece pentru 1 zi.

Sirop de Soc - Pas 7
Pas 8

Peste 1 zi amestecati bine in el.

Sirop de Soc - Pas 8
Pas 9

Acoperiti iarasi cu capac si mai lasati 2-3 zile in frigider sa-si lase bine aroma.

Sirop de Soc - Pas 9
Pas 10

Dupa acest timp se strecoara prin sita.

Sirop de Soc - Pas 10
Pas 11

Acum il puteti fierbe 5 minute si turnati in sticle sterilizate si uscate(eu le tin 30 min la cuptor la 100 grade).

Asa se va pastra in beci sau camara fara grija.

Sirop de Soc - Pas 11
Pas 12

Eu il torn in borcane sterilizate si pastrez la frigider, fara fierbere, asta in caz ca aveti loc.

Sirop de Soc - Pas 12
Pas 13

Se dizolva in orice proportie preferati cu apa plata sau minerala si eventual putina lamaie.

Pofta Buna!

Sirop de Soc - Pas 13

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 ml ()
Timp de preparare:
360 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 120 min