Mai pe românește și simplu ar fi "pizza cu scorțișoară", o rețetă delicioasă de pizza dulce, inspirată de pe un site american. Autoarea menționează că este o pizza destul de comună pentru pizzeriile americane, la noi nu am văzut dar m-a încântat ideea s-o încerc. Este superbă, am făcut într-o seară o pizza normală și una dulce - asta dulce a avut un succes mare la ai mei, copiii și tati au devorat-o :)
Se face repede, mai ales dacă aveți aluatul gata, și vă asigur că va fi foarte bine primită și mâncată. Este aromată - cu miros de unt și scorțișoară, crocantă și ușor pufoasă, eu zic perfectă!
Pregătiți aluatul de pizza, aveți toate instrucțiunile și Video în rețetă.
Ingredientele pentru aluat tot acolo le găsiți, aici în rețetă am dat cele pentru crusta de scorțișoară. Puteți să faceți 1-2 pizza cu ele.
Deci, întindeți aluatul și îl mutați în tava unsă cu puțin ulei, lăsați 10 minute să se odihnească/crească.
În acest timp pregătim crusta de scorțișoară:
- într-un bol puneți făina, zahărul simplu și scorțișoara;
-adăugați untul și vanilia, amestecați bine cu mâna până se formează fărâmituri de aluat.
Presărați aceste fărâmituri aromate peste blatul de pizza.
Puneți pizza la cuptor preîncălzit la 200 de grade pentru 20-25 de minute.
Într-un bol mic amestecați zahărul pudră cu 1-2 linguri de lapte și vanilie.
Trebuie să iasă așa o pastă de zahăr, densă, dar curgătoare.
Luați o pungă mai groasă și o "îmbrăcați" pe un pahar.
Turnați glazura de zahăr în pungă.
O adunați așa într-un colț, vom orna cu ea pizza după ce o scoatem din cuptor.
Când scoateți pizza din cuptor, tăiați puțin din vârful pungii și ornați cu glazură pe toată suprafața.
Deci facem asta imediat, când pizza este fierbinte.
Lăsați puțin să se răcorească și glazura se va întări ușor.
Apoi porționați și serviți.
Și o felie delicioasă și frumoasă aici :)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.