Aluat de pizza rapid, fără drojdie

Încă o rețetă simplă și ușoară care vă recomand s-o încercați neapărat - a fost o mare surpriză pentru mine acest aluat rapid de pizza, la cât de sceptică am fost prima dată când l-am făcut - uite așa au trecut vreo 6 luni și nu mai fac altfel pizza! Cu toată rușinea și criticile care vor veni, că de, nu este aluatul ăla italian de pizza, cu drojdie, dar vă asigur că după mine e chiar mai bun. Până la urmă contează rezultatul, dar chimia din aluat este genială aici - iese un aluat moderat de pufos, dar foarte fraged, moale și gustos. Se face repede și în 10 minute deja modelați pizza și puneți la cuptor.

Persoanele cunoscătoare spun că la textură seamănă foarte mult cu aluatul autentic de pizza, eu pot doar să vă spun că e prea bun și creează dependență :) Salvați neapărat rețeta și să vă bucurați de o pizza delicioasă cu toată familia, cu siguranță o veți face în porție dublă data viitoare pentru că efectiv se topește de pe masă!

Și da, rețeta perfectă pentru a folosi cu succes sosul de pizza și paste Marinara!

Ingrediente
Lapte bătut/iaurt/chefir
200 ml
   
Unt topit
100 g
puteți înlocui jumătate din cantitate cu ulei, dar nu complet
Ouă
1 buc
   
Zahăr
1 lingura
opțional
Sare
0.25 lingurite
   
Bicarbonat de sodiu
0.5 lingurite
   
Făină albă calitate superioară
400 g
   
Pași de urmat
Pas 1

Într-un bol amestecați kefirul cu untul topit, sarea, oul și bicarbonatul de sodiu.

Periodic uit să adaug zahărul dar merge și el aici, nu este obligatoriu.

Aluat de pizza rapid, fără drojdie - Pas 1
Pas 2

Puneți făina și începeți să amestecați aluatul cu o spatulă sau lingură.

Aluat de pizza rapid, fără drojdie - Pas 2
Pas 3

Când se adună bine vom începe să frământăm cu mâinile.

Aluat de pizza rapid, fără drojdie - Pas 3
Pas 4

Presărați puțină făină și îl frământați ușor, doar cât să se uniformizeze.

Aluat de pizza rapid, fără drojdie - Pas 4
Pas 5

Iese un aluat moale și foarte ușor/plăcut de lucrat cu el.

Lăsați 5-10 minute să se odihnească până pregătiți ingredientele pentru toppingul de pizza.

Aluat de pizza rapid, fără drojdie - Pas 5
Pas 6

Apoi îl luați pe masa de lucru și tăiați în 2-3 bucăți, depinde cât de mari aveți tăvile de pizza.

Eu fac 2 pizza de 28-30 cm, dar merge de făcut și 3 pizza mai mici de 26 cm.

Aluat de pizza rapid, fără drojdie - Pas 6
Pas 7

Luați fiecare bucată de aluat, o presărați cu făină și aplatizați puțin cu mâinile.

Aluat de pizza rapid, fără drojdie - Pas 7
Pas 8

Întindeți într-un cerc de aproximativ 3mm grosime.

Aluat de pizza rapid, fără drojdie - Pas 8
Pas 9

Îl treceți în tava de pizza unsă cu puțin ulei.

Aluat de pizza rapid, fără drojdie - Pas 9
Pas 10

Și mai departe faceți după preferințe și imaginație...

Eu de obicei ung cu sosul de roșii Marinara.

Aluat de pizza rapid, fără drojdie - Pas 10
Pas 11

Pun peste sos bucăți de Mozzarella sau cașcaval simplu ras.

Aluat de pizza rapid, fără drojdie - Pas 11
Pas 12

Și fiindcă aici aveam planuri de Pizza Margherita, am pus felii de roșii peste cașcaval.

Aluat de pizza rapid, fără drojdie - Pas 12
Pas 13

Presărați ceva verdețuri italiene uscate sau puneți frunze de busuioc proaspăt.

Și o dați la cuptor preîncălzit la 180 de grade timp de 20-25 de minute.

Aluat de pizza rapid, fără drojdie - Pas 13
Pas 14

După ce o scoateți din cuptor recomand s-o lăsați un pic, vreo 10 minute în tavă, apoi puteți tăia și savura din ea.

Aluat de pizza rapid, fără drojdie - Pas 14
Pas 15

Foarte simplu, dar absolut delicios...

Poftă Bună!

Aluat de pizza rapid, fără drojdie - Pas 15

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 800 g (2-3 pizza)
Timp de preparare:
25 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Sursă: zefira.net