Încă o rețetă simplă și ușoară care vă recomand s-o încercați neapărat - a fost o mare surpriză pentru mine acest aluat rapid de pizza, la cât de sceptică am fost prima dată când l-am făcut - uite așa au trecut vreo 6 luni și nu mai fac altfel pizza! Cu toată rușinea și criticile care vor veni, că de, nu este aluatul ăla italian de pizza, cu drojdie, dar vă asigur că după mine e chiar mai bun. Până la urmă contează rezultatul, dar chimia din aluat este genială aici - iese un aluat moderat de pufos, dar foarte fraged, moale și gustos. Se face repede și în 10 minute deja modelați pizza și puneți la cuptor.
Persoanele cunoscătoare spun că la textură seamănă foarte mult cu aluatul autentic de pizza, eu pot doar să vă spun că e prea bun și creează dependență :) Salvați neapărat rețeta și să vă bucurați de o pizza delicioasă cu toată familia, cu siguranță o veți face în porție dublă data viitoare pentru că efectiv se topește de pe masă!
Și da, rețeta perfectă pentru a folosi cu succes sosul de pizza și paste Marinara!
Într-un bol amestecați kefirul cu untul topit, sarea, oul și bicarbonatul de sodiu.
Periodic uit să adaug zahărul dar merge și el aici, nu este obligatoriu.
Puneți făina și începeți să amestecați aluatul cu o spatulă sau lingură.
Când se adună bine vom începe să frământăm cu mâinile.
Presărați puțină făină și îl frământați ușor, doar cât să se uniformizeze.
Iese un aluat moale și foarte ușor/plăcut de lucrat cu el.
Lăsați 5-10 minute să se odihnească până pregătiți ingredientele pentru toppingul de pizza.
Apoi îl luați pe masa de lucru și tăiați în 2-3 bucăți, depinde cât de mari aveți tăvile de pizza.
Eu fac 2 pizza de 28-30 cm, dar merge de făcut și 3 pizza mai mici de 26 cm.
Luați fiecare bucată de aluat, o presărați cu făină și aplatizați puțin cu mâinile.
Întindeți într-un cerc de aproximativ 3mm grosime.
Îl treceți în tava de pizza unsă cu puțin ulei.
Și mai departe faceți după preferințe și imaginație...
Eu de obicei ung cu sosul de roșii Marinara.
Pun peste sos bucăți de Mozzarella sau cașcaval simplu ras.
Presărați ceva verdețuri italiene uscate sau puneți frunze de busuioc proaspăt.
Și o dați la cuptor preîncălzit la 180 de grade timp de 20-25 de minute.
După ce o scoateți din cuptor recomand s-o lăsați un pic, vreo 10 minute în tavă, apoi puteți tăia și savura din ea.
Foarte simplu, dar absolut delicios...
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.