Aluat de pizza rapid, fara drojdie

Inca o reteta simpla si usoara care va recomand s-o incercati neaparat - a fost o mare surpriza pentru mine acest aluat rapid de pizza, la cat de sceptica am fost prima data cand l-am facut - uite asa au trecut vreo 6 luni si nu mai fac altfel pizza! Cu toata rusinea si criticile care vor veni, ca de, nu este aluatul ala italian de pizza, cu drojdie, dar va asigur ca dupa mine e chiar mai bun. Pana la urma conteaza rezultatul, dar chimia din aluat este geniala aici - iese un aluat moderat de pufos, dar foarte fraged, moale si gustos. Se face repede si in 10 minute deja modelati pizza si puneti la cuptor.

Persoanele cunoscatoare spun ca la textura seamana foarte mult cu aluatul autentic de pizza, eu pot doar sa va spun ca e prea bun si creeaza dependenta :) Salvati neaparat reteta si sa va bucurati de o pizza delicioasa cu toata familia, cu siguranta o veti face in portie dubla data viitoare pentru ca efectiv se topeste de pe masa!

Si da, reteta perfecta pentru a folosi cu succes sosul de pizza si paste Marinara!

Ingrediente
Lapte batut/iaurt/chefir
200 ml
Unt topit
100 g
puteti inlocui jumatate din cantitate cu ulei, dar nu complet
Oua
1 buc
Zahar
1 lingura
optional
Sare
0.25 lingurite
Bicarbonat de sodiu
0.5 lingurite
Faina alba calitate superioara
400 g
Pasi de urmat
Pas 1

Intr-un bol amestecati kefirul cu untul topit, sarea, oul si bicarbonatul de sodiu.

Periodic uit sa adaug zaharul dar merge si el aici, nu este obligatoriu.

Aluat de pizza rapid, fara drojdie - Pas 1
Pas 2

Puneti faina si incepeti sa amestecti aluatul cu o spatula sau lingura.

Aluat de pizza rapid, fara drojdie - Pas 2
Pas 3

Cand se aduna bine vom incepe sa framantam cu mainile.

Aluat de pizza rapid, fara drojdie - Pas 3
Pas 4

Presarati putina faina si il framantati usor, doar cat sa se uniformizeze.

Aluat de pizza rapid, fara drojdie - Pas 4
Pas 5

Iese un aluat moale si foarte usor/placut de lucrat cu el.

Lasati 5-10 minute sa se odihneasca pana pregatiti ingredientele pentru toppingul de pizza.

Aluat de pizza rapid, fara drojdie - Pas 5
Pas 6

Apoi il luati pe masa de lucru si taiati in 2-3 bucati, depinde cat de mari aveti tavile de pizza.

Eu fac 2 pizza de 28-30 cm, dar merge de facut si 3 pizza mai mici de 26 cm.

Aluat de pizza rapid, fara drojdie - Pas 6
Pas 7

Luati fiecare bucata de aluat, o presarati cu faina si aplatizati putin cu mainile.

Aluat de pizza rapid, fara drojdie - Pas 7
Pas 8

Intindeti intr-un cerc de aproximativ 3mm grosime.

Aluat de pizza rapid, fara drojdie - Pas 8
Pas 9

Il treceti in tava de pizza unsa cu putin ulei.

Aluat de pizza rapid, fara drojdie - Pas 9
Pas 10

Si mai departe faceti dupa preferinte si imaginatie...

Eu de obicei ung cu sosul de rosii Marinara.

Aluat de pizza rapid, fara drojdie - Pas 10
Pas 11

Pun peste sos bucati de Mozzarella sau cascaval simplu ras.

Aluat de pizza rapid, fara drojdie - Pas 11
Pas 12

Si fiindca aici aveam planuri de Pizza Margherita, am pus felii de rosii peste cascaval.

Aluat de pizza rapid, fara drojdie - Pas 12
Pas 13

Presarati ceva verdeturi italiene uscate sau puneti frunze de busuioc proaspat.

Si o dati la cuptor preincalzit la 180 de grade timp de 20-25 de minute.

Aluat de pizza rapid, fara drojdie - Pas 13
Pas 14

Dupa ce o scoateti din cuptor recomand s-o lasati un pic, vreo 10 minute in tava, apoi puteti taia si savura din ea.

Aluat de pizza rapid, fara drojdie - Pas 14
Pas 15

Foarte simplu, dar absolut delicios...

Pofta Buna!

Aluat de pizza rapid, fara drojdie - Pas 15

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 800 g (2-3 pizza)
Timp de preparare:
25 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Sursa: zefira.net