Cele mai simple, delicioase, aromate și rapide fursecuri cu nucă, sunt și de post, le puteți adapta pentru orice gusturi și preferințe. Cu siguranță le puteți transforma din fursecuri de post în fursecuri cu unt, în loc de ulei, și lapte în loc de apă. Poate vor fi un pic mai fragede și aromate dar să știți că este o provocare anume să le faceți așa simple, să vedeți ce gust au. În plus se mai pot combina fulgi de ovăz cu făină, o parte din făina din aceste fursecuri de post se poate înlocui cu cea integrală. Dacă le vreți și mai interesante puteți pune unt de cocos în loc de ulei. Dar astea sunt variații, mai jos este rețeta simplă de fursecuri cu nucă și scorțișoară, combinație clasică și nu dați greș cu ea.
Eu am improvizat aceste fursecuri cu nucă pornind de la rețeta de biscuiți cu mac și lămâie, mă felicit pentru ce am reușit să creez mai jos pentru că am intuit foarte bine toate modificările. Mi-au ieșit așa de bune, poate nu chiar perfect fragede ca altele cu unt, dar prea bune pentru niște fursecuri de post banale.
Ca și sugestie, dacă nu vă place aroma de scorțișoară puteți s-o omiteți sau înlocuiți cu cacao. Deci vedeți câte sugestii deja v-am dat pentru un post delicios, și încă o rețetă de fursecuri de post delicioase cu aromă de cocos sunt acești Biscuiți cu banane și cocos, la fel superbuni.
În rețeta mai jos am folosit iarăși ustensilele Tupperware, de data asta un super sucitor, cu planșetă și forme de tăiat. Este super-sucitor pentru că puteți regla de la mânere ce grosime vreți să fie foaia pe care o întindeți și în mijloc este gol, se poate turna apă rece sau caldă pentru lucru cu diverse aluaturi specifice. Le găsiți la orice distribuitor Tupperware din țară.
Într-un bol puneți făina, nucile măcinate, zahărul și scorțișoara.
Puteți aici face și niște fursecuri cu ovăz dacă înlocuiți undeva 50g de făină cu fulgi de ovăz mai fini.
Adăugați sarea, vanilia, praful de copt și amestecați bine toate componentele uscate.
Turnați uleiul și apa.
Pentru a face fursecurile cu unt, înlocuiți uleiul cu unt topit și apa cu lapte.
Începeți să amestecați cu o spatulă până se încorporează complet ingredientele umede cu cele uscate.
Apoi mai frământați aluatul și cu mâinile, în bol sau pe masa. Nu insistați mult, aluatul este moale și ușor uleios, este suficient să-l uniformizați și atât.
Aplatizați bine cu mâinile.
Și întindeți o foaie cam de 6-7mm grosime.
Aici vedeți sucitorul șmecher de la Tupperware de care v-am vorbit mai sus.
Marginile dacă sunt mai franjurate le aplatizați cu mâinile, în video vedeți și mai bine cum o fac eu.
Apoi puteți decupa cu diverse forme de flori, inimioare, cercuri, etc.
Sau le tăiați cu un tăietor de pizza, roller special de biscuiți sau un cuțit - pătrate, dreptunghiuri, etc.
Așterneți o tavă de cuptor cu hârtie de copt și aranjați fursecurile în ea.
Mie mi-au ieșit 2 tăvi mari de fursecuri.
Le puneți la cuptor preîncălzit la 200 de grade pentru 15-20 de minute.
Biscuiții nu se rumenesc foarte tare deasupra, dacă îi țineți prea mult s-ar putea arde și se întăresc.
Observați că sunt gata când sunt rumeniți pe margini și la fund.
Lăsați să se răcească complet ca să fie perfect crocanți.
Delicioși, simpli, ieftini și economici, aș zice că pentru orice gust și adaptați pentru orice preferințe.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.