Cele mai simple, delicioase, aromate si rapide fursecuri cu nuca, sunt si de post, le puteti adapta pentru orice gusturi si preferinte. Cu siguranta le puteti transforma din fursecuri de post in fursecuri cu unt, in loc de ulei, si lapte in loc de apa. Poate vor fi un pic mai fragede si aromate dar sa stiti ca este o provocare anume sa la facesti asa simple, sa vedeti ce gust au. In plus se mai pot combina fulgi de ovaz cu faina, o parte din faina din aceste fursecuri de post se poate inlocui cu cea integrala. Daca le vreti si mai interesante puteti pune unt de cocos in loc de ulei. Dar astea sunt variatii, mai jos este reteta simpla de fursecuri cu nuca si scortisoara, combinatie clasica si nu dati gres cu ea.
Eu am improvizat aceste fursecuri cu nuca pornind de la reteta de biscuiti cu mac si lamaie, ma felicit pentru ce am reusit sa creez mai jos pentru ca am inuiti foarte bine toat modificarile. Mi-au iesit asa de bune, poate nu chiar perfect fragede ca altele cu unt, dar prea bune pentru niste fursecuri de post banale.
Ca si sugestie, daca nu va place aroma de scortisoara puteti s-o omiteti sau inlocuiti cu cacao. Deci vedeti cate sugestii deja v-am dat pentru un post delicios, si inca o reteta de fursecuri de post delicioase cu aroma de cocos sunt acesti Biscuiti cu banane si cocos, la fel superbuni.
In reteta mai jos am folosit iarasi ustensilele Tupperware, de data asta un super sucitor, cu planseta si forme de taiat. Este super-sucitor pentru ca puteti regla de la manere ce grosime vreti sa fie foaia pe care o intindeti si in mijloc este gol, se poate turna apa rece sau calda pentru lucru cu diverse aluatul specifice. Le gasiti la orice distribuitor Tupperware din tzara.
Intr-un bol punei faina, nucile macinate, zaharul si scortisoara.
Puteti aici face si niste fursecuri cu ovaz daca inlocuiti undeva 50g de faina cu fulgi de ovaz mai fini.
Adaugati sarea, vanilia, praful de copt si amestecati bine toate componentele uscate.
Turnati uleiul si apa.
Pentru a face fursecurile cu unt, inlocuiti uleiul cu unt topit si apa cu lapte.
Incepeti sa amestecati cu o spatula pana se incorporeaza complet ingredientele umede cu cele uscate.
Apoi mai framantati aluatul si cu mainile, in bol sau pe masa. Nu insistati mult, aluatul este moale si usor uleios, este suficient sa-l uniformizati si atat.
Aplatizati bine cu mainile.
Si intindeti o foaie cam de 6-7mm grosime.
Aici vedeti sucitorul smeker de la Tupperware de care v-am vorbit mai sus.
Marginile daca sunt mai franjurate le aplatizati cu mainile, in video vedeti si mai bine cum o fac eu.
Apoi puteti decupa cu diverse forme de flori, inimioare, cercuri, etc.
Sau le taiati cu un taietor de pizza, roller special de biscuiti sau un cutit - patrate, dreptunghiuri, etc.
Asterneti o tava de cuptor cu hartie de copt si aranjati fursecurile in ea.
Mie mi-au iesit 2 tavi mari de fursecuri.
Le puneti la cuptor preincalzit la 200 de grade pentru 15-20 de minute.
Biscuitii nu se rumenesc foarte tare deasupra, daca ii tineti prea mult s-ar putea arde si se intaresc.
Observati ca sunt gata cand sunt rumeniti pe margini si la fund.
Lasati sa se raceaca complet ca sa fie perfect crocanti.
Deliciosi, simpli, ieftini si economici, as zice ca pentru orice gust si adaptati pentru orice preferinte.
Pofta Buna1
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.