Biscuiti cu banane si cocos (de post)

O reteta geniala, biscuitii sunt foarte, foarte aromati, gustosi, au o consistenta asemanatoare cu cea a turtei dulce. Cine a gustat din ei tot cauta mirosul de unt, nu ma credea pe cuvant ca sunt de post. Inca o dovada ca bananele sunt perfecte a fi folosite nu numai in checuri si prajituri dar si biscuiti, lasa o aroma foarte puternica si gust intens.

Cu siguranta devine una din retetele noaste preferate, pe viitor voi mai experimenta si cu alte feluri de nuci, adaugiri de fulgi de ovaz, etc.

Ingrediente

Banane
220 g
sa fie curatate de coaja si facute piure cu blenderul - eu am folosit 2 banane mari
Suc de lamaie
2 linguri
Zahar
200 g
Ulei de floarea soarelui
125 ml
Faina alba calitate superioara
300 g
Praf de copt
10 g
1 plic
Sare
0.5 lingurite
Scortisoara
1 lingurite
poate fi combinata cu ghimbir si cardamon - dar se poate si omite de tot
Nuca de cocos
80 g
am in vedere nuca de cocos razuita marunt, uscata

Pasi de urmat

1

Am facut piure bananele,le-am amestecat cu zeama de lamaie si le-am trecut intr-un bol in care vom face aluatul.

2

La pasta de banane adaugati zaharul si uleiul, amestecati bine.

3

Urmeaza faina, sarea, praful de copt si mirodeniile(optional).

Amestecati bine cu telul sa nu fie cocoloase.

4

Si la urma adaugati nuca de cocos, amestecati bine.

5

Va iese un aluat lipicios si gros.

6

Luati cate o jumate de lingura din el.

7

Si il puneti in mainile unse cu putin ulei, modelati in forma de bile.

8

Le puneti pe o tava asternuta cu hartie de copt, cam la 1.5-2 cm distanta.

Din aceasta cantitate de aluat eu am modelat 2 tavi de biscuiti.

9

Se coc la cuptor preincalzit la 200 de grade timp de 20-25 de minute, pana se rumenesc frumos.

Recomand sa le puneti mai sus in cuptor, pentru ca au tendinta sa se faca mai greu deasupra si jos sunt ceva mai rumeni.

10

Lasati sa se racoreasca putin si le puteti servi.

11

Si aici o sectiune - au interiorul moale, dens si aromat, deasupra sunt putin crocanti.

Pofta Buna!

Cantitate: 500 grame (2 tavi de biscuiti)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 45 min
Publicata:
Nota: 5 (9 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 32

uca2016
uca2016 24 mar 2016, 16:57

Foarte buni acesti biscuiti. Am testat reteta si sigur o voi mai repeta :) multumesc

Nota mea pentru reteta:
Cristina-TLSE
Cristina-TLSE 21 mar 2016, 21:21

Buna Lena! Superba reteta! Mii de multumiri pt tot ce faci tu pe acest site si pt toata munca pe care o depui!

Am facut si eu biscuitii in dupa-amiaza asta si mirosea minunat in casa cand s-a intors sotul de la munca! Biscuitii sunt deliciosi, doar ca mult prea dulci pt gustul meu, data viitoare voi pune doar jumatate de din cantiatea de zahar(deja de acum am pus 170g in loc de 200g), in rest totul perfect!

Nota mea pentru reteta:
esmeralda
esmeralda 17 nov 2015, 03:33

Foarte buni! Deja am mancat 2, asa fierbinti! Modificari: zahar mai putin, fara scortisoara, am folosit ulei de cocos ca grasime si nuca macinata in loc de fulgi (nu am avut). Si faina integrala (ochiometric) ca nu am avut de patiserie... Ar merge si cu bucatele de ciocolata amaruie. Sau fulgi de ovaz. Sau bucatele de fructe confiate.

A doua tava la temperatura mai ridicata - s-au rumenit mai fain - arata ca niste painite pufoase in interior "painite cu banane" le ramane numele. Bune!

Nota mea pentru reteta:
AleCata
AleCata 13 oct 2015, 12:47

În sfârșit mi-am făcut curaj să intru aici doar pentru a te felicita pentru munca pe care o depui și pentru faptul că ne ajuți și pe noi, începătoarele într-ale bucătăriei. Deoarece am incercat foarte multe dintre rețetele tale și toate mi-au ieșit excelent (asta pentru că că explici pe înțelesul tuturor), am zis că ar fi păcat să nu îți mulțumesc din suflet.

PS: Rețeta asta de biscuiți este una dintre preferatele mele pe care o prepar mai mereu in post, și este și foarte versatilă; când nu am nucă de cocos o înlocuiesc cu nucă obișnuită și ies la fel de delicioși. Data viitoare voi reveni și cu o poză. :) 

Nota mea pentru reteta:
Alinastr
Alinastr 19 mar 2015, 15:11

Abia ce i-am terminat de facut;)foarte buni

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
petruta-nicoleta
petruta-nicoleta 16 dec 2014, 17:53

Buna Lena! Sunt foarte buni biscuiti, au fost un hit pentru intreaga familie. Data viitoare as vrea sa fac mai multi.. dublez ingredientele, inclusiv praful de copt?

Nota mea pentru reteta:
RoxanaR
RoxanaR 07 dec 2014, 13:02

Deliciosi! Multumesc pentru reteta. La capitolul mirodenii am pus scortisoara, coaja de lamaie si de portocala. Biscuitii mai bruni sunt parca mai aromati... 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
MonicaP888
Monica (MonicaP888) 06 dec 2014, 02:40

Biscuitii mei bronzati 😂

Poza mea pentru reteta:
MonicaP888
Monica (MonicaP888) 06 dec 2014, 02:26

Am facut jumatate din reteta si sint foarte buni. Poate nu am pus destul prag de copt, pt ca nu mi'au crescut, sint cam plati si foarte crocanti. Am mutat nivelul si i'am pus in cuptor mai sus, si cred ca trebuia sa'i fi scos inainte dr 20 de minute. Mi s'au parut dulci, deci urmatorii ii voi face cu mai putin zahar. Oh, am uitat sa pun scortisoara 😂😩 asa ca am pus chipuri de ciocolata deasupra. Oricum, sint deliciosi. De abia astept sa'i fac iar! Mersi Lena!

Nota mea pentru reteta:
Clarutza
Clarutza 05 dec 2014, 12:37

Buna, Lena! Arata superb biscuitii si am sa-i fac chiar acum, mai ales ca sunt si de post! Multumesc mult pentru reteta! O zi buna in continuare!

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile