Biscuiți cu banane și cocos (de post)

Biscuiți cu banane și cocos (de post)

O rețetă genială, biscuiții sunt foarte, foarte aromați, gustoși, au o consistență asemănătoare cu cea a turtei dulci. Cine a gustat din ei tot caută mirosul de unt, nu mă credea pe cuvânt că sunt de post. Încă o dovadă că bananele sunt perfecte a fi folosite nu numai în checuri și prăjituri, dar și biscuiți, lăsă o aromă foarte puternică și gust intens.

Cu siguranță devine una din rețetele noastre preferate, pe viitor voi mai experimenta și cu alte feluri de nuci, adăugiri de fulgi de ovăz, etc.

Ingrediente

Banane
220 g
să fie curățate de coajă și făcute piure cu blenderul - eu am folosit 2 banane mari
Suc de lămâie
2 linguri
   
Zahăr
200 g
   
Ulei de floarea-soarelui
125 ml
   
Făină albă calitate superioară
300 g
   
Praf de copt
10 g
1 plic
Sare
0.5 lingurite
   
Scorțișoară
1 lingurita
poate fi combinată cu ghimbir și cardamon - dar se poate omite de tot
Nucă de cocos
80 g
am în vedere nuca de cocos răzuită mărunt, uscată

Pași de urmat

Pas 1

Am făcut piure bananele, le-am amestecat cu zeama de lămâie și le-am trecut într-un bol în care vom face aluatul.

Biscuiți cu banane și cocos (de post) - Pas 1
Pas 2

La pasta de banane adăugați zahărul și uleiul, amestecați bine.

Biscuiți cu banane și cocos (de post) - Pas 2
Pas 3

Urmează făina, sarea, praful de copt și mirodeniile (optional).

Amestecați bine cu telul să nu fie cocoloașe.

Biscuiți cu banane și cocos (de post) - Pas 3
Pas 4

Și la urmă adăugați nuca de cocos, amestecați bine.

Biscuiți cu banane și cocos (de post) - Pas 4
Pas 5

Va ieși un aluat lipicios și gros.

Biscuiți cu banane și cocos (de post) - Pas 5
Pas 6

Luați câte o jumate de lingură din el.

Biscuiți cu banane și cocos (de post) - Pas 6
Pas 7

Și îl puneți în mâinile unse cu puțin ulei, modelați în formă de bile.

Biscuiți cu banane și cocos (de post) - Pas 7
Pas 8

Le puneți pe o tavă așternută cu hârtie de copt, cam la 1.5-2 cm distanță.

Din această cantitate de aluat eu am modelat 2 tăvi de biscuiți.

Biscuiți cu banane și cocos (de post) - Pas 8
Pas 9

Se coc la cuptor preîncălzit la 200 de grade timp de 20-25 de minute, până se rumenesc frumos.

Recomand să le puneți mai sus în cuptor, pentru că au tendința să se facă mai greu deasupra și jos sunt ceva mai rumeni.

Biscuiți cu banane și cocos (de post) - Pas 9
Pas 10

Lăsați să se răcorească puțin și le puteți servi.

Biscuiți cu banane și cocos (de post) - Pas 10
Pas 11

Și aici o secțiune - au interiorul moale, dens și aromat, deasupra sunt puțin crocanți.

Poftă Bună!

Biscuiți cu banane și cocos (de post) - Pas 11

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (2 tăvi de biscuiți)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 45 min
Data publicării:
Notă: 5 (10 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 38

LORINDA
LORINDA 08 Dec 2021, 23:51

Yummy!!! Ceva mai grasuti decat ai tai, dar s-au facut in interior foooarte bine! Iti multumesc!

Poza mea pentru rețetă:
AdrianaJianu941
Adriana Jianu (AdrianaJianu941) 17 Apr 2021, 21:07

Buna ziua, se poate inlocui o banana cu 2 oua? Nu ar mai fi de post, dar eu doresc sa ii fac pt un copilas xu alergie la lapte. Multumesc.

lena
Elena (lena) Adriana Jianu (AdrianaJianu941) 17 Apr 2021, 21:32

Banana este pentru aroma mai mult. Dar puteti incerca in orice combinatie.

AndreeaLT
AndreeaLT 10 May 2020, 17:42

Foarte buni biscuitii daca s-ar pune mai putin zahar. Am facut reteta cu doar 150 gr zahar si au iesit prea dulci. Data viitoare voi folosi 100 gr la o portie. Ca sa iasa intr-o varianta mai sanatoasa, am folosit faina integrala, zahar de cocos si ulei de masline virgin. Pe langa scortisoara, am adaugat, pt aroma, si coaja de portocala. Copiii au mancat pe saturate!

AngyT
EmiliAna Vatra (AngyT) 18 Jan 2018, 13:50

Într-adevăr geniale! Bune de tot! Data viitoare aș adăuga niște fulgi de ciocolată. Dragă Lena, de ceva timp ești inspirația mea zilnică în bucătarie, ai atâtea rețete pe care vreau să le probez... Până acum totul a fost deosebit de bun.

Nota mea pentru rețetă:
Sin Elena
Sin Elena 13 Oct 2017, 10:00

Pentru concurs 

Poza mea pentru rețetă:
AleCata
AleCata 13 Oct 2015, 12:47

În sfârșit mi-am făcut curaj să intru aici doar pentru a te felicita pentru munca pe care o depui și pentru faptul că ne ajuți și pe noi, începătoarele într-ale bucătăriei. Deoarece am incercat foarte multe dintre rețetele tale și toate mi-au ieșit excelent (asta pentru că că explici pe înțelesul tuturor), am zis că ar fi păcat să nu îți mulțumesc din suflet.

PS: Rețeta asta de biscuiți este una dintre preferatele mele pe care o prepar mai mereu in post, și este și foarte versatilă; când nu am nucă de cocos o înlocuiesc cu nucă obișnuită și ies la fel de delicioși. Data viitoare voi reveni și cu o poză. :) 

Nota mea pentru rețetă:
Alinastr
Alinastr 19 Mar 2015, 15:11

Abia ce i-am terminat de facut;)foarte buni

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
RoxanaR
RoxanaR 07 Dec 2014, 13:02

Deliciosi! Multumesc pentru reteta. La capitolul mirodenii am pus scortisoara, coaja de lamaie si de portocala. Biscuitii mai bruni sunt parca mai aromati... 

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
MonicaP888
Monica (MonicaP888) 06 Dec 2014, 02:40

Biscuitii mei bronzati 😂

Poza mea pentru rețetă:
MonicaP888
Monica (MonicaP888) 06 Dec 2014, 02:26

Am facut jumatate din reteta si sint foarte buni. Poate nu am pus destul prag de copt, pt ca nu mi'au crescut, sint cam plati si foarte crocanti. Am mutat nivelul si i'am pus in cuptor mai sus, si cred ca trebuia sa'i fi scos inainte dr 20 de minute. Mi s'au parut dulci, deci urmatorii ii voi face cu mai putin zahar. Oh, am uitat sa pun scortisoara 😂😩 asa ca am pus chipuri de ciocolata deasupra. Oricum, sint deliciosi. De abia astept sa'i fac iar! Mersi Lena!

Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile