Ingrediente
●
Banane
220 g
sa fie curatate de coaja si facute piure cu blenderul - eu am folosit 2 banane mari
●
Suc de lamaie
2 linguri
●
Ulei de floarea soarelui
125 ml
●
Faina alba calitate superioara
300 g
●
Praf de copt
10 g
1 plic
●
Scortisoara
1 lingurita
poate fi combinata cu ghimbir si cardamon - dar se poate si omite de tot
●
Nuca de cocos
80 g
am in vedere nuca de cocos razuita marunt, uscata
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Am facut piure bananele,le-am amestecat cu zeama de lamaie si le-am trecut intr-un bol in care vom face aluatul.
Pas 2
La pasta de banane adaugati zaharul si uleiul, amestecati bine.
Pas 3
Urmeaza faina, sarea, praful de copt si mirodeniile(optional).
Amestecati bine cu telul sa nu fie cocoloase.
Pas 4
Si la urma adaugati nuca de cocos, amestecati bine.
Pas 5
Va iese un aluat lipicios si gros.
Pas 6
Luati cate o jumate de lingura din el.
Pas 7
Si il puneti in mainile unse cu putin ulei, modelati in forma de bile.
Pas 8
Le puneti pe o tava asternuta cu hartie de copt, cam la 1.5-2 cm distanta.
Din aceasta cantitate de aluat eu am modelat 2 tavi de biscuiti.
Pas 9
Se coc la cuptor preincalzit la 200 de grade timp de 20-25 de minute, pana se rumenesc frumos.
Recomand sa le puneti mai sus in cuptor, pentru ca au tendinta sa se faca mai greu deasupra si jos sunt ceva mai rumeni.
Pas 10
Lasati sa se racoreasca putin si le puteti servi.
Pas 11
Si aici o sectiune - au interiorul moale, dens si aromat, deasupra sunt putin crocanti.
Pofta Buna!
Cantitate:
500 g
(2 tavi de biscuiti)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
45 min
Data publicarii:
Nota:
5 (10 voturi)