Biscuiți cu banane și cocos (de post)

Biscuiți cu banane și cocos (de post)

O rețetă genială, biscuiții sunt foarte, foarte aromați, gustoși, au o consistență asemănătoare cu cea a turtei dulci. Cine a gustat din ei tot caută mirosul de unt, nu mă credea pe cuvânt că sunt de post. Încă o dovadă că bananele sunt perfecte a fi folosite nu numai în checuri și prăjituri, dar și biscuiți, lăsă o aromă foarte puternică și gust intens.

Cu siguranță devine una din rețetele noastre preferate, pe viitor voi mai experimenta și cu alte feluri de nuci, adăugiri de fulgi de ovăz, etc.

Ingrediente

Banane
220 g
să fie curățate de coajă și făcute piure cu blenderul - eu am folosit 2 banane mari
Suc de lămâie
2 linguri
   
Zahăr
200 g
   
Ulei de floarea-soarelui
125 ml
   
Făină albă calitate superioară
300 g
   
Praf de copt
10 g
1 plic
Sare
0.5 lingurite
   
Scorțișoară
1 lingurita
poate fi combinată cu ghimbir și cardamon - dar se poate omite de tot
Nucă de cocos
80 g
am în vedere nuca de cocos răzuită mărunt, uscată

Pași de urmat

Pas 1

Am făcut piure bananele, le-am amestecat cu zeama de lămâie și le-am trecut într-un bol în care vom face aluatul.

Biscuiți cu banane și cocos (de post) - Pas 1
Pas 2

La pasta de banane adăugați zahărul și uleiul, amestecați bine.

Biscuiți cu banane și cocos (de post) - Pas 2
Pas 3

Urmează făina, sarea, praful de copt și mirodeniile (optional).

Amestecați bine cu telul să nu fie cocoloașe.

Biscuiți cu banane și cocos (de post) - Pas 3
Pas 4

Și la urmă adăugați nuca de cocos, amestecați bine.

Biscuiți cu banane și cocos (de post) - Pas 4
Pas 5

Va ieși un aluat lipicios și gros.

Biscuiți cu banane și cocos (de post) - Pas 5
Pas 6

Luați câte o jumate de lingură din el.

Biscuiți cu banane și cocos (de post) - Pas 6
Pas 7

Și îl puneți în mâinile unse cu puțin ulei, modelați în formă de bile.

Biscuiți cu banane și cocos (de post) - Pas 7
Pas 8

Le puneți pe o tavă așternută cu hârtie de copt, cam la 1.5-2 cm distanță.

Din această cantitate de aluat eu am modelat 2 tăvi de biscuiți.

Biscuiți cu banane și cocos (de post) - Pas 8
Pas 9

Se coc la cuptor preîncălzit la 200 de grade timp de 20-25 de minute, până se rumenesc frumos.

Recomand să le puneți mai sus în cuptor, pentru că au tendința să se facă mai greu deasupra și jos sunt ceva mai rumeni.

Biscuiți cu banane și cocos (de post) - Pas 9
Pas 10

Lăsați să se răcorească puțin și le puteți servi.

Biscuiți cu banane și cocos (de post) - Pas 10
Pas 11

Și aici o secțiune - au interiorul moale, dens și aromat, deasupra sunt puțin crocanți.

Poftă Bună!

Biscuiți cu banane și cocos (de post) - Pas 11

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (2 tăvi de biscuiți)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 45 min
Data publicării:
Notă: 5 (10 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

GusturisiCulori
GusturisiCulori 05 Dec 2014, 10:45

Sunt sigura ca sunt gustosi acesti biscuiti si zilele ce vin incerc neaparat reteta. Biscuiti de post cu banane am facut pana nu demult dupa aceasta reteta https://gusturisiculori.wordpress.com/2014/03/22/biscuiti-de-ovaz-fara-oua/

si cred ca sunt un pic altfel la gust. Ovazul se deosebeste de faina :)

Lena, ai un site frumos si multe retete bune. Succese in continuare!

oanton71
oanton71 05 Dec 2014, 11:23

Am si eu o intrebare ..Daca nu o sa le pun zahar deloc,fiul meu are diabet .oare vor fi ok ?..Am mai incercat din retetele de biscuiti si au fost buni ..Ce credeti ?

lena
Elena (lena) oanton71 13 Oct 2015, 12:48

Multumesc mult de apreciere si mult curaj! Sa aveti pofta buna!

Clarutza
Clarutza 05 Dec 2014, 12:37

Buna, Lena! Arata superb biscuitii si am sa-i fac chiar acum, mai ales ca sunt si de post! Multumesc mult pentru reteta! O zi buna in continuare!

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) 05 Dec 2014, 13:40

Oana, cred ca merg facuti si fara zahar(sau un pic de indulcitor), s-ar putea sa trebuiasca putina faina in plus, ti-as recomanda chiar sa folosesti faina integrala. Poate nu chiar toata dar o mare parte, la fel si fulgi de ovaz fini, sau faina de ovaz.

oanton71
oanton71 05 Dec 2014, 23:25

Multumesc..asa am facut cu alta ocazie..si a fost ok...doar ca am facut dupa ureche .nu am știut niciodata de ce la unele prajituri se pune f mult zahar si la altele mai putin.E doar pt gust sau de cantitatea de zahar depinde textura

?

lena
Elena (lena) 05 Dec 2014, 23:54

Da, zaharul este si pt gust si textura putin mai crocanta.

MonicaP888
Monica (MonicaP888) 06 Dec 2014, 02:26

Am facut jumatate din reteta si sint foarte buni. Poate nu am pus destul prag de copt, pt ca nu mi'au crescut, sint cam plati si foarte crocanti. Am mutat nivelul si i'am pus in cuptor mai sus, si cred ca trebuia sa'i fi scos inainte dr 20 de minute. Mi s'au parut dulci, deci urmatorii ii voi face cu mai putin zahar. Oh, am uitat sa pun scortisoara 😂😩 asa ca am pus chipuri de ciocolata deasupra. Oricum, sint deliciosi. De abia astept sa'i fac iar! Mersi Lena!

Nota mea pentru rețetă:
MonicaP888
Monica (MonicaP888) 06 Dec 2014, 02:40

Biscuitii mei bronzati 😂

Poza mea pentru rețetă:
elenabordianu
elena bordianu (elenabordianu) 06 Dec 2014, 12:00

DAR SUCUL DE LAMAIE????

Clarutza
Clarutza 06 Dec 2014, 15:39

I-am făcut si n-am avut la ce sa mai fac poza...ca s-au mâncat !!!!Mulțumesc încă o data pentru reteta!O zi frumoasa si la mai multe retete!Am uitat sa-ți spun ca am făcut de 1 Decembrie ,tiramisu .O reteta excepțională pe care am făcut-o de multe ori si pe care am s-o mai fac de foarte multe ori!

RoxanaR
RoxanaR 07 Dec 2014, 13:02

Deliciosi! Multumesc pentru reteta. La capitolul mirodenii am pus scortisoara, coaja de lamaie si de portocala. Biscuitii mai bruni sunt parca mai aromati... 

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
elenabordianu
elena bordianu (elenabordianu) 07 Dec 2014, 18:22

i-am facut si eu, dar prea epede s-au intarit la supafata, depui mai mult efort ca sa-i maninci...... si parca am facut totul ca in reteta...Lena, ce am gresit oare?????

......la gust insa au iesit destul de buni!

Clarutza
Clarutza 07 Dec 2014, 19:47

Cu sucul de lamaie se stinge praful de copt!

RoxanaR
RoxanaR 08 Dec 2014, 10:16
...sau mai exista doua variante cu sucul de lamaie:

pentru a nu se oxida banana pisata (eu am pus zeama de lamaie cand am blanduit banana )

- pentru aroma.

Dupa o zi de cand i-am facut, sunt putini tari la exterior si pufosi in interior. Au textura si gustul unei turte dulci, exact cum zicea si Lena. 

lena
Elena (lena) 08 Dec 2014, 15:44

RoxanaR, da, zeama de lamaie este pt banane, imediat corectez in reteta :)

Elenabordianu, ma gandesc ca poate i-ai facut mai subtiri sau praful de copt nu si-a facut bine efectul.

gabi c
gabi c 12 Dec 2014, 19:35

as putea schimba uleiul cu unt topit? multumesc :-*

lena
Elena (lena) 12 Dec 2014, 19:36

Da, se poate.

petruta-nicoleta
petruta-nicoleta 16 Dec 2014, 17:53

Buna Lena! Sunt foarte buni biscuiti, au fost un hit pentru intreaga familie. Data viitoare as vrea sa fac mai multi.. dublez ingredientele, inclusiv praful de copt?

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) 16 Dec 2014, 17:54

Da, sigur, se dubleaza tot.

Dinka
Dinka 06 Jan 2015, 19:40

Salut Lena. As vrea sa stiu parerea ta daca o sa se primeasca ceva bun daca nu o sa pun ulei si praf de copt? Sau poate este altceva cu ce pot sa le inlocuiesc? Apropo site.ul e super.

lena
Elena (lena) 07 Jan 2015, 14:12

Praf de copt trebuie de pus, altfel nu vor fi fragezi.

Uleiul poti sa-l inlocuiesti cu orice alt ulei fara miros tare, unt, unt de cocos, de palmier. In cel mai rau caz poti sa pui mai putin.

Dinka
Dinka 10 Jan 2015, 17:14

Mersi Lena

marieta
marieta 20 Jan 2015, 12:38

Oooo, îmi plac mult retetele tale si sfaturile .

Alinastr
Alinastr 19 Mar 2015, 15:11

Abia ce i-am terminat de facut;)foarte buni

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
ghiana
ghiana 24 Mar 2015, 09:37

I-am facut de nu stiu cate ori, cum prind la magazin banane mai coapte, fuga la fursecuri. Asa pun si mai putin zahar, daca bananele sunt coapte bine. Eu ii fac mai "rustici" ii pun cu lingurita si atit , ies mai "ciufuliti". Sa stiti ca reteta nu are nimic, eu de cate ori ii fac ies altfel si am ajuns sa cred ca bananele/zaharul sunt cauza: uneori ies moi si se pastreaza asa, alteori se usuca pana a doua zi si ii pun in cutie inchisi ca sa nu se usuce de tot, etc.

Dora Felicia
Dora Felicia 01 Apr 2015, 12:48

Buna...am facut si eu reteta,dar mie mi-au iesit tari. si nu prea am putut sa-i formez in maini,ca erau moi. oare de ce?

lena
Elena (lena) 01 Apr 2015, 19:38

Aluatul este moale si destul de greu de manevrat, mai puneti un pic de faina daca nicicum nu merge sa-i formati. Sunt mai tari, dar nu foarte, acum nu stiu sa va spun. Poate nu ati respectat exact proportia de piure de banane si faina.

AleCata
AleCata 13 Oct 2015, 12:47

În sfârșit mi-am făcut curaj să intru aici doar pentru a te felicita pentru munca pe care o depui și pentru faptul că ne ajuți și pe noi, începătoarele într-ale bucătăriei. Deoarece am incercat foarte multe dintre rețetele tale și toate mi-au ieșit excelent (asta pentru că că explici pe înțelesul tuturor), am zis că ar fi păcat să nu îți mulțumesc din suflet.

PS: Rețeta asta de biscuiți este una dintre preferatele mele pe care o prepar mai mereu in post, și este și foarte versatilă; când nu am nucă de cocos o înlocuiesc cu nucă obișnuită și ies la fel de delicioși. Data viitoare voi reveni și cu o poză. :) 

Nota mea pentru rețetă:
esmeralda
esmeralda 17 Nov 2015, 03:33

Foarte buni! Deja am mancat 2, asa fierbinti! Modificari: zahar mai putin, fara scortisoara, am folosit ulei de cocos ca grasime si nuca macinata in loc de fulgi (nu am avut). Si faina integrala (ochiometric) ca nu am avut de patiserie... Ar merge si cu bucatele de ciocolata amaruie. Sau fulgi de ovaz. Sau bucatele de fructe confiate.

A doua tava la temperatura mai ridicata - s-au rumenit mai fain - arata ca niste painite pufoase in interior "painite cu banane" le ramane numele. Bune!

Nota mea pentru rețetă:
Cristina-TLSE
Cristina-TLSE 21 Mar 2016, 21:21

Buna Lena! Superba reteta! Mii de multumiri pt tot ce faci tu pe acest site si pt toata munca pe care o depui!

Am facut si eu biscuitii in dupa-amiaza asta si mirosea minunat in casa cand s-a intors sotul de la munca! Biscuitii sunt deliciosi, doar ca mult prea dulci pt gustul meu, data viitoare voi pune doar jumatate de din cantiatea de zahar(deja de acum am pus 170g in loc de 200g), in rest totul perfect!

Nota mea pentru rețetă:
uca2016
uca2016 24 Mar 2016, 16:57

Foarte buni acesti biscuiti. Am testat reteta si sigur o voi mai repeta :) multumesc

Nota mea pentru rețetă:
Sin Elena
Sin Elena 13 Oct 2017, 10:00

Pentru concurs 

Poza mea pentru rețetă:
AngyT
EmiliAna Vatra (AngyT) 18 Jan 2018, 13:50

Într-adevăr geniale! Bune de tot! Data viitoare aș adăuga niște fulgi de ciocolată. Dragă Lena, de ceva timp ești inspirația mea zilnică în bucătarie, ai atâtea rețete pe care vreau să le probez... Până acum totul a fost deosebit de bun.

Nota mea pentru rețetă:
AndreeaLT
AndreeaLT 10 May 2020, 17:42

Foarte buni biscuitii daca s-ar pune mai putin zahar. Am facut reteta cu doar 150 gr zahar si au iesit prea dulci. Data viitoare voi folosi 100 gr la o portie. Ca sa iasa intr-o varianta mai sanatoasa, am folosit faina integrala, zahar de cocos si ulei de masline virgin. Pe langa scortisoara, am adaugat, pt aroma, si coaja de portocala. Copiii au mancat pe saturate!

AdrianaJianu941
Adriana Jianu (AdrianaJianu941) 17 Apr 2021, 21:07

Buna ziua, se poate inlocui o banana cu 2 oua? Nu ar mai fi de post, dar eu doresc sa ii fac pt un copilas xu alergie la lapte. Multumesc.

lena
Elena (lena) Adriana Jianu (AdrianaJianu941) 17 Apr 2021, 21:32

Banana este pentru aroma mai mult. Dar puteti incerca in orice combinatie.

LORINDA
LORINDA 08 Dec 2021, 23:51

Yummy!!! Ceva mai grasuti decat ai tai, dar s-au facut in interior foooarte bine! Iti multumesc!

Poza mea pentru rețetă: