Biscuiti cu banane si cocos (de post)

Biscuiti cu banane si cocos (de post)

O reteta geniala, biscuitii sunt foarte, foarte aromati, gustosi, au o consistenta asemanatoare cu cea a turtei dulce. Cine a gustat din ei tot cauta mirosul de unt, nu ma credea pe cuvant ca sunt de post. Inca o dovada ca bananele sunt perfecte a fi folosite nu numai in checuri si prajituri dar si biscuiti, lasa o aroma foarte puternica si gust intens.

Cu siguranta devine una din retetele noaste preferate, pe viitor voi mai experimenta si cu alte feluri de nuci, adaugiri de fulgi de ovaz, etc.

Ingrediente

Banane
220 g
sa fie curatate de coaja si facute piure cu blenderul - eu am folosit 2 banane mari
Suc de lamaie
2 linguri
Zahar
200 g
Ulei de floarea soarelui
125 ml
Faina alba calitate superioara
300 g
Praf de copt
10 g
1 plic
Sare
0.5 lingurite
Scortisoara
1 lingurite
poate fi combinata cu ghimbir si cardamon - dar se poate si omite de tot
Nuca de cocos
80 g
am in vedere nuca de cocos razuita marunt, uscata

Pasi de urmat

1

Am facut piure bananele,le-am amestecat cu zeama de lamaie si le-am trecut intr-un bol in care vom face aluatul.

2

La pasta de banane adaugati zaharul si uleiul, amestecati bine.

3

Urmeaza faina, sarea, praful de copt si mirodeniile(optional).

Amestecati bine cu telul sa nu fie cocoloase.

4

Si la urma adaugati nuca de cocos, amestecati bine.

5

Va iese un aluat lipicios si gros.

6

Luati cate o jumate de lingura din el.

7

Si il puneti in mainile unse cu putin ulei, modelati in forma de bile.

8

Le puneti pe o tava asternuta cu hartie de copt, cam la 1.5-2 cm distanta.

Din aceasta cantitate de aluat eu am modelat 2 tavi de biscuiti.

9

Se coc la cuptor preincalzit la 200 de grade timp de 20-25 de minute, pana se rumenesc frumos.

Recomand sa le puneti mai sus in cuptor, pentru ca au tendinta sa se faca mai greu deasupra si jos sunt ceva mai rumeni.

10

Lasati sa se racoreasca putin si le puteti servi.

11

Si aici o sectiune - au interiorul moale, dens si aromat, deasupra sunt putin crocanti.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 grame (2 tavi de biscuiti)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 45 min
Data publicarii:
Nota: 5 (10 voturi)

Comentarii

GusturisiCulori
GusturisiCulori 05 dec 2014, 10:45

Sunt sigura ca sunt gustosi acesti biscuiti si zilele ce vin incerc neaparat reteta. Biscuiti de post cu banane am facut pana nu demult dupa aceasta reteta https://gusturisiculori.wordpress.com/2014/03/22/biscuiti-de-ovaz-fara-oua/

si cred ca sunt un pic altfel la gust. Ovazul se deosebeste de faina :)

Lena, ai un site frumos si multe retete bune. Succese in continuare!

oanton71
oanton71 05 dec 2014, 11:23

Am si eu o intrebare ..Daca nu o sa le pun zahar deloc,fiul meu are diabet .oare vor fi ok ?..Am mai incercat din retetele de biscuiti si au fost buni ..Ce credeti ?

lena
Elena (lena) oanton71 13 oct 2015, 12:48

Multumesc mult de apreciere si mult curaj! Sa aveti pofta buna!

Clarutza
Clarutza 05 dec 2014, 12:37

Buna, Lena! Arata superb biscuitii si am sa-i fac chiar acum, mai ales ca sunt si de post! Multumesc mult pentru reteta! O zi buna in continuare!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 05 dec 2014, 13:40

Oana, cred ca merg facuti si fara zahar(sau un pic de indulcitor), s-ar putea sa trebuiasca putina faina in plus, ti-as recomanda chiar sa folosesti faina integrala. Poate nu chiar toata dar o mare parte, la fel si fulgi de ovaz fini, sau faina de ovaz.

oanton71
oanton71 05 dec 2014, 23:25

Multumesc..asa am facut cu alta ocazie..si a fost ok...doar ca am facut dupa ureche .nu am știut niciodata de ce la unele prajituri se pune f mult zahar si la altele mai putin.E doar pt gust sau de cantitatea de zahar depinde textura

?

lena
Elena (lena) 05 dec 2014, 23:54

Da, zaharul este si pt gust si textura putin mai crocanta.

MonicaP888
Monica (MonicaP888) 06 dec 2014, 02:26

Am facut jumatate din reteta si sint foarte buni. Poate nu am pus destul prag de copt, pt ca nu mi'au crescut, sint cam plati si foarte crocanti. Am mutat nivelul si i'am pus in cuptor mai sus, si cred ca trebuia sa'i fi scos inainte dr 20 de minute. Mi s'au parut dulci, deci urmatorii ii voi face cu mai putin zahar. Oh, am uitat sa pun scortisoara 😂😩 asa ca am pus chipuri de ciocolata deasupra. Oricum, sint deliciosi. De abia astept sa'i fac iar! Mersi Lena!

Nota mea pentru reteta:
MonicaP888
Monica (MonicaP888) 06 dec 2014, 02:40

Biscuitii mei bronzati 😂

Poza mea pentru reteta:
elenabordianu
elena bordianu (elenabordianu) 06 dec 2014, 12:00

DAR SUCUL DE LAMAIE????

Clarutza
Clarutza 06 dec 2014, 15:39

I-am făcut si n-am avut la ce sa mai fac poza...ca s-au mâncat !!!!Mulțumesc încă o data pentru reteta!O zi frumoasa si la mai multe retete!Am uitat sa-ți spun ca am făcut de 1 Decembrie ,tiramisu .O reteta excepțională pe care am făcut-o de multe ori si pe care am s-o mai fac de foarte multe ori!

RoxanaR
RoxanaR 07 dec 2014, 13:02

Deliciosi! Multumesc pentru reteta. La capitolul mirodenii am pus scortisoara, coaja de lamaie si de portocala. Biscuitii mai bruni sunt parca mai aromati... 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
elenabordianu
elena bordianu (elenabordianu) 07 dec 2014, 18:22

i-am facut si eu, dar prea epede s-au intarit la supafata, depui mai mult efort ca sa-i maninci...... si parca am facut totul ca in reteta...Lena, ce am gresit oare?????

......la gust insa au iesit destul de buni!

Clarutza
Clarutza 07 dec 2014, 19:47

Cu sucul de lamaie se stinge praful de copt!

RoxanaR
RoxanaR 08 dec 2014, 10:16
...sau mai exista doua variante cu sucul de lamaie:

pentru a nu se oxida banana pisata (eu am pus zeama de lamaie cand am blanduit banana )

- pentru aroma.

Dupa o zi de cand i-am facut, sunt putini tari la exterior si pufosi in interior. Au textura si gustul unei turte dulci, exact cum zicea si Lena. 

lena
Elena (lena) 08 dec 2014, 15:44

RoxanaR, da, zeama de lamaie este pt banane, imediat corectez in reteta :)

Elenabordianu, ma gandesc ca poate i-ai facut mai subtiri sau praful de copt nu si-a facut bine efectul.

gabi c
gabi c 12 dec 2014, 19:35

as putea schimba uleiul cu unt topit? multumesc :-*

lena
Elena (lena) 12 dec 2014, 19:36

Da, se poate.

petruta-nicoleta
petruta-nicoleta 16 dec 2014, 17:53

Buna Lena! Sunt foarte buni biscuiti, au fost un hit pentru intreaga familie. Data viitoare as vrea sa fac mai multi.. dublez ingredientele, inclusiv praful de copt?

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 16 dec 2014, 17:54

Da, sigur, se dubleaza tot.

Dinka
Dinka 06 ian 2015, 19:40

Salut Lena. As vrea sa stiu parerea ta daca o sa se primeasca ceva bun daca nu o sa pun ulei si praf de copt? Sau poate este altceva cu ce pot sa le inlocuiesc? Apropo site.ul e super.

lena
Elena (lena) 07 ian 2015, 14:12

Praf de copt trebuie de pus, altfel nu vor fi fragezi.

Uleiul poti sa-l inlocuiesti cu orice alt ulei fara miros tare, unt, unt de cocos, de palmier. In cel mai rau caz poti sa pui mai putin.

Dinka
Dinka 10 ian 2015, 17:14

Mersi Lena

marieta
marieta 20 ian 2015, 12:38

Oooo, îmi plac mult retetele tale si sfaturile .

Alinastr
Alinastr 19 mar 2015, 15:11

Abia ce i-am terminat de facut;)foarte buni

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
ghiana
ghiana 24 mar 2015, 09:37

I-am facut de nu stiu cate ori, cum prind la magazin banane mai coapte, fuga la fursecuri. Asa pun si mai putin zahar, daca bananele sunt coapte bine. Eu ii fac mai "rustici" ii pun cu lingurita si atit , ies mai "ciufuliti". Sa stiti ca reteta nu are nimic, eu de cate ori ii fac ies altfel si am ajuns sa cred ca bananele/zaharul sunt cauza: uneori ies moi si se pastreaza asa, alteori se usuca pana a doua zi si ii pun in cutie inchisi ca sa nu se usuce de tot, etc.

Dora Felicia
Dora Felicia 01 apr 2015, 12:48

Buna...am facut si eu reteta,dar mie mi-au iesit tari. si nu prea am putut sa-i formez in maini,ca erau moi. oare de ce?

lena
Elena (lena) 01 apr 2015, 19:38

Aluatul este moale si destul de greu de manevrat, mai puneti un pic de faina daca nicicum nu merge sa-i formati. Sunt mai tari, dar nu foarte, acum nu stiu sa va spun. Poate nu ati respectat exact proportia de piure de banane si faina.

AleCata
AleCata 13 oct 2015, 12:47

În sfârșit mi-am făcut curaj să intru aici doar pentru a te felicita pentru munca pe care o depui și pentru faptul că ne ajuți și pe noi, începătoarele într-ale bucătăriei. Deoarece am incercat foarte multe dintre rețetele tale și toate mi-au ieșit excelent (asta pentru că că explici pe înțelesul tuturor), am zis că ar fi păcat să nu îți mulțumesc din suflet.

PS: Rețeta asta de biscuiți este una dintre preferatele mele pe care o prepar mai mereu in post, și este și foarte versatilă; când nu am nucă de cocos o înlocuiesc cu nucă obișnuită și ies la fel de delicioși. Data viitoare voi reveni și cu o poză. :) 

Nota mea pentru reteta:
esmeralda
esmeralda 17 nov 2015, 03:33

Foarte buni! Deja am mancat 2, asa fierbinti! Modificari: zahar mai putin, fara scortisoara, am folosit ulei de cocos ca grasime si nuca macinata in loc de fulgi (nu am avut). Si faina integrala (ochiometric) ca nu am avut de patiserie... Ar merge si cu bucatele de ciocolata amaruie. Sau fulgi de ovaz. Sau bucatele de fructe confiate.

A doua tava la temperatura mai ridicata - s-au rumenit mai fain - arata ca niste painite pufoase in interior "painite cu banane" le ramane numele. Bune!

Nota mea pentru reteta:
Cristina-TLSE
Cristina-TLSE 21 mar 2016, 21:21

Buna Lena! Superba reteta! Mii de multumiri pt tot ce faci tu pe acest site si pt toata munca pe care o depui!

Am facut si eu biscuitii in dupa-amiaza asta si mirosea minunat in casa cand s-a intors sotul de la munca! Biscuitii sunt deliciosi, doar ca mult prea dulci pt gustul meu, data viitoare voi pune doar jumatate de din cantiatea de zahar(deja de acum am pus 170g in loc de 200g), in rest totul perfect!

Nota mea pentru reteta:
uca2016
uca2016 24 mar 2016, 16:57

Foarte buni acesti biscuiti. Am testat reteta si sigur o voi mai repeta :) multumesc

Nota mea pentru reteta:
Sin Elena
Sin Elena 13 oct 2017, 10:00

Pentru concurs 

Poza mea pentru reteta:
AngyT
EmiliAna Vatra (AngyT) 18 ian 2018, 13:50

Într-adevăr geniale! Bune de tot! Data viitoare aș adăuga niște fulgi de ciocolată. Dragă Lena, de ceva timp ești inspirația mea zilnică în bucătarie, ai atâtea rețete pe care vreau să le probez... Până acum totul a fost deosebit de bun.

Nota mea pentru reteta:
AndreeaLT
AndreeaLT 10 mai 2020, 17:42

Foarte buni biscuitii daca s-ar pune mai putin zahar. Am facut reteta cu doar 150 gr zahar si au iesit prea dulci. Data viitoare voi folosi 100 gr la o portie. Ca sa iasa intr-o varianta mai sanatoasa, am folosit faina integrala, zahar de cocos si ulei de masline virgin. Pe langa scortisoara, am adaugat, pt aroma, si coaja de portocala. Copiii au mancat pe saturate!