Dacă v-ați apucat și voi de gătit rețete chinezești neapărat vă recomand și această rețetă de ulei aromat chinezesc. Se face simplu, vă trebuie cam multe ingrediente dar se găsesc și mai puteți citi aici Articolul despre Ingrediente Chinezești, pe unde și cum le cumpăr eu. Este minunat, are un gust și aromă superbe, merge perfect la Pachetele de primăvară, Noodles, Furnicile în copac(urmează rețeta) și neapărat cu niște colțunași chinezești! Mare atenție la acest ulei, este foarte aromat dar și destul de picant. Eu am început să-l fac mai puțin picant, ca să mai mănânce și copiii din mâncare, dar și pentru că arde gura rău dacă îl faceți în mod clasic.
M-am inspirat cu uleiul bineînțeles ca de la AndreeaChinesefood, dar cu mici corecții referitoare la partea cu iuțeala. O porție din el ne-a ajuns jumătate de an, păstrat la frigider ține foarte bine.
Pe o farfurie pregătiți următoarele ingrediente - ceapa, foaia de dafin, piperul Sichuan, anasonul, cuișoarele și ghimbirul tăiat felii subțiri.
Acesta este uleiul de arahide pe care îl folosesc, se găsește la Metro, Selgros și cred că în alte supermarketuri mai mari.
Dacă nu aveți îl înlocuiți fără grijă cu ulei de rapiță.
Într-un bol de sticlă (ar fi bine să fie mai termorezistent), puneți 2 lingurițe de susan, 2 lingurițe de boia dulce și 1 linguriță fulgi de ardei uscați.
Măsurați cu o cană gradată 200 ml de ulei și turnați într-o cratiță mică.
Puneți în cratiță și toate ingredientele pregătite la pasul 1.
Puneți cratița pe foc iute și când încep toate mirodeniile să se călească activ (sfârâie) mai lăsați 2-3 minute pe foc - aveți grijă să nu le ardeți.
Peste bolul termorezistent (cel de la pasul 3, cu susan, boia și ardei), puneți o sită metalică.
Turnați prin sită în bol uleiul încins cu condimente, o faceți încet și atent pentru că va sfârâi și să nu vă stropiți.
Ridicați atent sita și scurgeți tot uleiul din ea, dați la o parte și după ce se răcesc aruncați condimentele călite.
Observați că uleiul din bol se face mai roșcat și frumos ornat cu bobite aromate de susan.
După ce se răcește îl turnați într-un borcan sau sticlă mică și păstrați la frigider.
Folosiți câte puțin la orice mâncare vă place, dar bineînțeles mai bine la cea chinezească :)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.