Cartofi la cuptor cu usturoi, în stil grecesc

Este foarte ușor să transformați o rețetă simplă de cartofi la cuptor cu usturoi, în una cu arome grecești și vă asigur că veți da lovitura. Am văzut rețeta pe un blog de rețete grecești, o făcusem exemplar ca acolo, dar ingredientele conțineau și suc de lămâie, nu doar coajă răzuită. Cartofii gata au fost cu gust cam acrișor și nu mi-a plăcut, eram dezamăgită pentru că în rest erau faini. Dar pe urmă am zis să le mai dau o șansă și am exclus sucul de lămâie, am pus coajă rasă de lămâie și restul mirodeniilor. Și au fost o nebunie! Foarte simplu, foarte bun, arome interesante și noi, aș zice că sunt cei mai buni cartofi la cuptor cu usturoi mâncați vreodată.

Sunt buni simpli, cu o salată, cu niște murături și bineînțeles orice carne sau pește.

Pe site mai aveți și rețetele de Cartofi crocanți la cuptor, sau Cartofii Lionezi, le recomand și pe ele, sunt printre preferatele noastre și întotdeauna trec cu brio!

Ingrediente
Cartofi
1 kg
   
Ulei de măsline
50 ml
   
Coajă de lămâie rasă
1 lingurita
   
Sare
1 lingurita
   
Oregano
1 lingurita
   
Usturoi (cățeii)
3 buc
   
Pași de urmat
Pas 1

Într-un bol mic facem sosul aromat pentru cartofi - deci punem uleiul, coaja rasă de lămâie și oregano.

Cartofi la cuptor cu usturoi, în stil grecesc - Pas 1
Pas 2

Adăugați usturoiul pisat și sarea, amestecați bine toată compoziția și lăsați puțin la o parte.

Cartofi la cuptor cu usturoi, în stil grecesc - Pas 2
Pas 3

Cartofii se curăță și se spală bine.

Tăiați fiecare cartof în 2 jumătăți.

Cartofi la cuptor cu usturoi, în stil grecesc - Pas 3
Pas 4

Apoi fiecare jumătate se taie în felii de grosime medie - cam 6-7mm.

Cartofi la cuptor cu usturoi, în stil grecesc - Pas 4
Pas 5

Cam așa sunt feliile mele, nici prea groase, dar nici subțirele.

Cartofi la cuptor cu usturoi, în stil grecesc - Pas 5
Pas 6

Treceți cartofii într-o tavă de cuptor, deasupra turnați sosul aromat pregătit mai înainte.

Cartofi la cuptor cu usturoi, în stil grecesc - Pas 6
Pas 7

Amestecați bine cu mâinile sau cu o lingură și distribuiți uniform în tavă.

Cartofi la cuptor cu usturoi, în stil grecesc - Pas 7
Pas 8

Puneți tava în cuptor preîncălzit la 200 de grade timp de 40-45 de minute.

Ca să se rumenească uniform, recomand la fiecare 15 minute să-i amestecați atent cu o spatulă.

Cartofi la cuptor cu usturoi, în stil grecesc - Pas 8
Pas 9

Noi i-am savurat cu mare plăcere, bineînțeles este greu să strici niște cartofi, dar puteți să-i faceți cumva mai nou și interesant.

Poftă Mare!

Cartofi la cuptor cu usturoi, în stil grecesc - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (3-4 porții)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min