Este foarte ușor să transformați o rețetă simplă de cartofi la cuptor cu usturoi, în una cu arome grecești și vă asigur că veți da lovitura. Am văzut rețeta pe un blog de rețete grecești, o făcusem exemplar ca acolo, dar ingredientele conțineau și suc de lămâie, nu doar coajă răzuită. Cartofii gata au fost cu gust cam acrișor și nu mi-a plăcut, eram dezamăgită pentru că în rest erau faini. Dar pe urmă am zis să le mai dau o șansă și am exclus sucul de lămâie, am pus coajă rasă de lămâie și restul mirodeniilor. Și au fost o nebunie! Foarte simplu, foarte bun, arome interesante și noi, aș zice că sunt cei mai buni cartofi la cuptor cu usturoi mâncați vreodată.
Sunt buni simpli, cu o salată, cu niște murături și bineînțeles orice carne sau pește.
Pe site mai aveți și rețetele de Cartofi crocanți la cuptor, sau Cartofii Lionezi, le recomand și pe ele, sunt printre preferatele noastre și întotdeauna trec cu brio!
Într-un bol mic facem sosul aromat pentru cartofi - deci punem uleiul, coaja rasă de lămâie și oregano.
Adăugați usturoiul pisat și sarea, amestecați bine toată compoziția și lăsați puțin la o parte.
Cartofii se curăță și se spală bine.
Tăiați fiecare cartof în 2 jumătăți.
Apoi fiecare jumătate se taie în felii de grosime medie - cam 6-7mm.
Cam așa sunt feliile mele, nici prea groase, dar nici subțirele.
Treceți cartofii într-o tavă de cuptor, deasupra turnați sosul aromat pregătit mai înainte.
Amestecați bine cu mâinile sau cu o lingură și distribuiți uniform în tavă.
Puneți tava în cuptor preîncălzit la 200 de grade timp de 40-45 de minute.
Ca să se rumenească uniform, recomand la fiecare 15 minute să-i amestecați atent cu o spatulă.
Noi i-am savurat cu mare plăcere, bineînțeles este greu să strici niște cartofi, dar puteți să-i faceți cumva mai nou și interesant.
Poftă Mare!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.