Este foarte usor sa transformati o reteta simpla de cartofi la cuptor cu usturoi, in una cu arome grecesti si va asigur ca veti da lovitura. Am vazut reteta pe un blog de retete grecesti, o facusem exemplar ca acolo, dar ingredientele contineau si suc de lamaie, nu doar coaja razuita. Cartofii gata au fost cu gust cam acrisor si nu mi-a placut, eram dezamagita pentru ca in rest erau faini. Dar pe urma am zis sa le mai dau o sansa si am exclus sucul de lamaie, am pus coaja rasa de lamaie si restul mirodeniilor. Si au fost o nebunie! Foarte simplu, foarte bun, arome interesante si noi, as zice ca sunt cei mai buni cartofi la cuptor cu usturoi mancati vreodata.
Sunt buni simpli, cu o salata, cu niste muraturi si bineinteles orice carne sau peste.
Pe site mai aveti si retetele de Cartofi crocanti la cuptor, sau Cartofii Lionezi, le recomand si pe ele, sunt printre preferatele noastre si intotdeauna trec cu brio!
Intr-un bol mic facem sosul aromat pentru cartofi - deci punem uleiul, coaja rasa de lamaie si oregano.
Adaugati usturoiul pisat si sarea, amestecati bine toata compozitia si lasati putin la o parte.
Cartofii se curata si se spala bine.
Taiati fiecare cartof in 2 jumatati.
Apoi fiecare jumatate se taie in felii de grosime medie - cam 6-7mm.
Cam asa sunt feliile mele, nici prea groase, dar nici subtirele.
Treceti cartofii intr-o tava de cuptor, deasupra turnati sosul aromat pregatit mai inainte.
Amestecati bine cu mainile sau cu o lingura si distribuiti uniform in tava.
Puneti tava in cuptor preincalzit la 200 de grade timp de 40-45 de minute.
Ca sa se rumeneasca uniform, recomand la fiecare 15 minute sa-i amestecati atent cu o spatula.
Noi i-am savurat cu mare placere, bineinteles este greu sa strici niste cartofi, dar puteti sa-i faceti cumva mai nou si interesant.
Pofta Mare!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.