Ingrediente
●
Cartofi
1 kg
reglati cantitatea de cartofi dupa preferinta si necesitate, eu am pus in pozele care le vedeti vreo 2 kg
●
Ceapa alba
3 buc
la fel puteti sa puneti mai multa sau mai putina dupa preferinte
●
Vin alb demisec
100 ml
sau 50ml de coniac/brendy
●
Sare
1 lingura
dupa gust
●
Boia de ardei rosu dulce
1 lingurita
●
Ulei de floarea soarelui
200 ml
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete medii.
Pas 2
Puneti cartofii intr-o tava de cuptor adanca.
Presarati putina sare, piper si boia de ardei. Adaugati 100 ml de ulel si amestecati toata treaba bine, asa ca fiecare cartof sa fie acoperit cu putin ulei si mirodenii.
Pas 3
Puneti o folie de aluminiu peste cartofi si dati tava la cuptor preincalzit, la 200 de grade - cam pentru 1 ora.
Pas 4
In acest timp pregatim ceapa - se curata, se spala si se taie julien.
Puneti intr-o tigaia adanca putin ulei, ceapa si lasati sa se caleasca bine.
Pas 5
Cand ceapa se rumeneste usor adaugati vinul sau coniacul - amestecati.
Pas 6
Lasati sa se evapore alcoolul, cam 2-3 minute, mai amestecati periodic, adaugati putina sare si piper - opriti focul.
Pas 7
Cartofii se mai scot cam din jumate de ora si se amesteca cu o paleta. Cand s-au patruns si sunt moi(verificati daca intra usor cutitul in ei), scoateti folia de pe ei si mai lasati 15 minute la cuptor.
Pas 8
Cand sunt gata cartofii ii scoateti din cuptor, adaugati ceapa peste ei si amestecati usor cu paleta.
Pas 9
Mai lasati sa se patrunda la cuptor, la foc mic cam 15 minute.
Pas 10
Puteti sa-i serviti simpli cu o salata.
Pas 11
Sau cu ceva mai serios - vreo bucata de carne/peste.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(4-5 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (7 voturi)