Încă o rețetă din aluatul de foietaj minune prezentat zilele trecute, mă ajută mult acesta să gătesc mâncăruri rapide, delicioase și sănătoase. De data asta am improvizat niște melci cu șuncă și cașcaval, un fel de mini pizza rulate cu mare trecere la copii și perfecte pentru mic dejun, picnic, aperitiv, la pachet și în drum. Bineînțeles puteți face acești melci cu orice umplutură sărată sau dulce, dacă nu aveți foietaj de casă merge și cel cumpărat.
Copiii mei și tati le-au apreciat mult, au mers bine în loc de sandwich-urile de dimineață și le-am luat cu noi la picnic. Pentru desert, din același aluat, am făcut niște palmieri sau urechi de elefant, la fel de apreciate și iubite mai ales de copii.
Eu am făcut cu o zi înainte aluatul rapid de foietaj, rețeta este aici. Platoul pe care îl vedeți în poza de prezentare mai sus, este din jumătate de porție.
Merge înlocuit cu orice aluat de foietaj preferați din comerț.
Deci eu am presat bine bucata mea de aluat, să fie un dreptunghi mic și drept.
Îl întindeți într-un dreptunghi mai lung și îngust, cam de 15x30cm.
Foaia cu aluatul din comerț o tăiați în 2 bucăți și puțin mai întindeți cu făcălețul. Astfel obțineți 2 rulouri mari și respectiv mai mulți melcișori.
O ungeți cu sosul de roșii sau cu niște ketchup.
Pe 2/3 din foaie puneți un strat subțire de șuncă și cașcaval, eu le-am avut felii și observați în poză cum sunt aranjate.
Rulați mai strâns aluatul.
Îl tăiați în felii de 1.5cm grosime.
Le aranjați în tava așternută cu hârtie de copt și puțin presați cu degetele.
Puneți tava cu melci în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 25-30 de minute, sau până se rumenesc uniform.
Sunt foarte buni calzi dar și a 2-a zi - simplu, rapid și delicios!
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.