Inca o reteta din aluatul de foietaj minune prezentat zilele trecute, ma ajuta mult acesta sa gatesc mancaruri rapide, delicioase si sanatoase. De data asta am improvizat niste melci cu sunca si cascaval, un fel de mini pizza rulate cu mare trecere la copii si perfecte pentru mic dejun, picnic, aperitiv, la pachet si in drum. Bineinteles puteti face acesti melci cu orice umplutura sarata sau dulce, daca nu aveti foietaj de casa merge si cel cumparat.
Copiii mei si tati le-au apreciat mult, au mers bine in loc de sandwich-urile de dimineata si le-am luat cu noi la picnic. Pentru desert, din acelasi aluat, am facut niste palmieri sau urechi de elefant, la fel de apreciate si iubite mai ales de copii.
Eu am facut cu o zi inainte aluatul rapid de foietaj, reteta este aici. Platoul pe care il vedeti in poza de prezentare mai sus, este din jumatate de portie.
Merge inlocuit cu orice aluat de foietaj preferati din comert.
Deci eu am presat bine bucata mea de aluat, sa fie un dreptunghi mic si drept.
Il intindeti intr-un dreptunghi mai lung si ingust, cam de 15x30cm.
Foaia cu aluatul din comert o taiati in 2 bucati si putin mai intindeti cu facaletul. Astfel obtineti 2 rulouri mari si respectiv mai multi melcisori.
O ungeti cu sosul de rosii sau cu niste ketchup.
Pe 2/3 din foaie puneti un strat subtire de sunca si cascaval, eu le-am avut felii si observati in poza cum sunt aranjate.
Rulati mai strans aluatul.
Il taiati in felii de 1.5cm grosime.
Le aranjati in tava asternuta cu hartie de copt si putin presati cu degetele.
Puneti tava cu melci in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 25-30 de minute, sau pana se rumenesc uniform.
Sunt foarte buni calzi dar si a 2-a zi - simplu, rapid si delicios!
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.