Demult planificam să încerc această pizza low-carb dar tot nu-i venea timpul, până când într-o zi am scos de la congelator niște carne tocată pentru chiftele. Când s-a dezghețat carnea nu mai aveam chef și nici timp să mă complic cu chiftelele, dar aveam în schimb poftă mare de pizza... Mi-am amintit de această pizza cu blat de carne tocată, am executat-o foarte repede și a fost încă o mare descoperire delicioasă. De atunci am gătit-o deja de câteva ori și de fiecare dată savuram meatza cu mare plăcere, mai ales copiii.
Carnea iese fragedă și aromată, partea cu legume de deasupra și cașcavalul o completează perfect - asociată cu niște salată a fost un adevărat festin și pentru mine(tin regim low-carb de ceva timp și evit pizza clasică). Puteți folosi orice carne tocată aveți și vă place - de porc, pui, curcan, amestec. Dar pentru topping aș recomanda să nu mai planificați altceva decât legume și cașcaval, eventual felii subțiri de bacon.
Din cantitățile de mai jos vă iese o pizza mare sau 2 mai mici, depinde și cât de gros veți modela blatul de carne.
Într-un bol adânc puneți carne tocată, adăugați în ea 2 ouă, cele 2 linguri de parmezan ras sau cașcaval, 1 linguriță de sare și puțin piper măcinat.
Amestecați bine compoziția cu mâinile, să fie uniformă.
Așterneți tava de pizza(eu am folosit tava de aragaz clasic) cu hârtie de copt.
Puneți carnea pe hârtie și presând cu degetele modelați un blat de pizza rotund și uniform. De preferat să nu o faceți nici foarte groasă, dar nici prea subțire, cam 4-5mm ar fi ok.
Acum dați tava în cuptorul preîncălzit la 180-200 de grade pentru 10-15 minute.
Nu trebuie să o coaceți până se rumenește, doar cât își schimbă culoarea. Cașcavalul se va topi puțin și poate să mai curgă pe hârtie, este ok așa.
În acest timp pregătiți restul ingredientelor pentru topping, nu uitați să dați și cașcavalul prin răzătoare mai mare(aici am folosit cașcaval clasic Eidam de la Koliba).
Acum scoateți puțin blatul de carne din cuptor și îl ungeți cu sosul de roșii - eu folosesc de obicei Sosul de roșii clasic sau pe cel adaptat după gustul meu.
Dacă nu îl aveți la îndemână puteți folosi orice ketchup sau pastă de roșii dizolvată cu puțină apă și mirodenii, sare.
Presărați deasupra cașcavalul ras.
Acum puteți pune orice topping preferați - eu am pus rondele subțiri de ceapă și ardei colorat.
Merge bine să mai puneți și niște rondele de roșii sau ciuperci, felii de bacon sau salam.
Puneți pizza în cuptor pentru încă 25 de minute la 200 de grade, până se rumenește frumos deasupra.
O lăsați 5 minute în tavă, să se tempereze apoi atent feliați și serviți.
Merge minunat cu orice garnitură de legume, murături sau orice altceva preferați.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.