Pizza cu blat de carne tocata - Meatza

Demult planificam sa incerc aceasta pizza low-carb dar tot nu-i venea timpul, pana cand intr-o zi am scos de la congelator niste carne tocata pentru chiftele. Cand s-a dezghetat carnea nu mai aveam chef si nici timp sa ma complic cu chiftelele, dar aveam in schimb pofta mare de pizza... Mi-am amintit de aceasta pizza cu blat de carne tocata, am executat-o foarte repede si a fost inca o mare descoperire delicioasa. De atunci am gatit-o deja de cateva ori si de fiecare data savuram meatza cu mare placere, mai ales copiii.

Carnea iese frageda si aromata, partea cu legume de deasupra si cascavalul o completeaza perfect - asociata cu niste salata a fost un adevarat festin si pentru mine(tin regim low-carb de ceva timp si evit pizza clasica). Puteti folosi orice carne tocata aveti si va place - de porc, pui, curcan, amestec. Dar pentru topping as recomanda sa nu mai planificati altceva decat legume si cascaval, eventual felii subtiri de bacon.

Din cantitatile de mai jos va iese o pizza mare sau 2 mai mici, depinde si cat de gros veti modela blatul de carne.

Ingrediente
Carne tocata
500 g
oricare preferati
Parmezan ras
2 linguri
puteti inlocui cu cascaval simplu ras
Oua
2 buc
Cascaval
200 g
Ceapa
1 buc
Ardei gras
1 buc
puteti adauga si ciuperci, aici nu am pus
Rosii
1 buc
pentru topping, optional
Sos de rosii
3 linguri
am in vedere sosul de rosii pentru pizza, puteti sa-l inlocuit cu orice ketchup sau pasta de rosii
Sare
1 lingurita
Piper
0.25 lingurite
Pasi de urmat
Pas 1

Intr-un bol adanc puneti carne tocata, adaugati in ea 2 oua, cele 2 linguri de parmezan ras sau cascaval, 1 lingurita de sare si putin piper macinat.

Amestecati bine compozitia cu mainile, sa fie uniforma.

Pizza cu blat de carne tocata - Meatza - Pas 1
Pas 2

Asterneti tava de pizza(eu am folosit tava de aragaz clasic) cu hartie de copt.

Puneti carnea pe hartie si presand cu degetele modelati un blat de pizza rotund si uniform. De preferat sa nu o faceti nici foarte groasa, dar nici prea subtire, cam 4-5mm ar fi ok.

Pizza cu blat de carne tocata - Meatza - Pas 2
Pas 3

Acum dati tava in cuptorul preincalzit la 180-200 de grade pentru 10-15 minute.

Nu trebuie sa o coaceti pana se rumeneste, doar cat isi schimba culoarea. Cascavalul se va topi putin si poate sa mai curga pe hartie, este ok asa.

Pizza cu blat de carne tocata - Meatza - Pas 3
Pas 4

In acest timp pregatiti restul ingredientelor pentru topping, nu uitati sa dati si cascavalul prin razatoare mai mare(aici am folosit cascaval clasic Eidam de la Koliba).

Pizza cu blat de carne tocata - Meatza - Pas 4
Pas 5

Acum scoateti putin blatul de carne din cuptor si il ungeti cu sosul de rosii - eu folosesc de obicei Sosul de rosii clasic sau pe cel adaptat dupa gustul meu.

Daca nu il aveti la indemana puteti folosi orice ketchup sau pasta de rosii dizolvata cu putina apa si mirodenii, sare.

Pizza cu blat de carne tocata - Meatza - Pas 5
Pas 6

Presarati deasupra cascavalul ras.

Pizza cu blat de carne tocata - Meatza - Pas 6
Pas 7

Acum puteti pune orice topping preferati - eu am pus rondele subtiri de ceapa si ardei colorat.

Merge bine sa mai puneti si niste rondele de rosii sau ciuperci, felii de bacon sau salam.

Pizza cu blat de carne tocata - Meatza - Pas 7
Pas 8

Puneti pizza in cuptor pentru inca 25 de minute la 200 de grade, pana se rumeneste frumos deasupra.

Pizza cu blat de carne tocata - Meatza - Pas 8
Pas 9

O lasati 5 minute in tava, sa se tempereze apoi atent feliati si serviti.

Merge minunat cu orice garnitura de legume, muraturi sau orice altceva preferati.

Pofta Buna!

Pizza cu blat de carne tocata - Meatza - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8-10 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min