Sâmbăta trecută am fost la furat rețete de pizza! Fiindcă am dat peste niște oameni foarte pasionați la BonPizza&Grill, care au învățat s-o facă pe bune ca în Italia, în cuptor cu lemne artizanal și cu aluat din acela șmecher. Fiind ceva mai insistentă, i-am convins să împartă cu noi și 1-2 rețete de pizza direct de la sursă. Am absorbit cu atâta plăcere informațiile, mai ales că am avut parte și de niște gazde minunate - vă mulțumesc mult Chef Augustin și Lavinia pentru atitudine și primire!
Deci azi este despre această pizza cu zucchini, am ales anume această rețetă pentru că este puțin altfel decât toppingurile cu care v-ați obișnuit, dar în același timp simplă și foarte gustoasă. Dacă aveți noroc să fiți din București sector 3, o puteți gusta direct de la sursă. Dar pentru cei mai puțin norocoși, vă dau mai jos pașii cum s-o faceți în casă.
Pentru vegetarieni, puteți renunța la bacon și puneți câteva felii în plus de zucchini.
În primul rând pregătiți aluatul de pizza, la pizzerie el este mai specific (îl vedeți în poză) și promit să vi-l arăt neapărat pe viitor, bineînțeles adaptat la condițiile de casă pe cât posibil.
Până atunci folosiți Aluatul de pizza clasic, sau Aluatul de pizza rapid, fără drojdie - din ambele rețete obțineți 2 blaturi de dimensiune medie.
Întindeți blatul cu mâinile (anume așa o face pizzaiola) sau cu făcălețul, ca o gospodină simplă :)
Ungeți blatul cu smântâna dulce.
Presărați jumătate din cantitatea de mozzarella rasă și brânza fărâmițată cu mâinile.
Nu uitați și de feliile de bacon, distribuiți uniform și le rupeți cu mâinile.
În varianta fără carne, renunțați la bacon.
Acum mai vine un rând de mozzarella rasă.
Distribuiți uniform feliile de zucchini tăiate subțire.
Puneți pizza la cuptor și o lăsați până se rumenește frumos la margini.
Eu am surprins la pizzerie și cum pleacă pizza în cuptorul cu lemne, direct pe vatră!
Acolo se coace doar 4 min la 400 grade, condiții cam imposibile la cuptorul electric.
Faceți un mujdei slab dintr-un cățel de usturoi și câteva linguri ulei de măsline.
După cuptor stropiți/ungeti ușor pizza cu acest amestec.
Este opțional, dacă nu o vreți cu usturoi. Și nu uitați să presărați câteva fire de mărar, este la fel opțional.
Feliați și serviți pizza cu mare poftă, e absolut minunată!
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.