Daca vreti o mica deviere de la salata de varza clasica, va recomand s-o incercati neaparat in varianta libaneza. Bineinteles, ceva mai interesanta, mai bogata in arome si culori, dar cu siguranta delicioasa si nutritiva.
O puteti servi simpla, cu orice garnitura de legume sau carne, dar se potriveste foarte bine si in Falafel sau Shaorma de casa.
Pregatiti, curatati si spalati toate ingredientele pentru salata.
Taiati varza subtire, cu un cutit sau puteti folosi o razatoare mandolina.
O presati putin cu mainile, sa se fragezeasca.
Daca este varza de primavara noua, nu insistati mult. La varza de iarna recomand sa o apasati mai bine, fiind ceva mai tare si densa.
Mutati varza in bol, adaugati peste ea patrunjelul si ceapa tocate marunt.
Intr-un bol mic preparati dressingul pentru salata - amestecati uleiul cu zeama de la o jumatate de lamaie, sarea, menta uscata si usturoiul pisat.
Amestecati bine, serviti imediat si savurati.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.