Dacă vreți o mică deviere de la salata de varză clasică, vă recomand s-o încercați neapărat în varianta libaneză. Bineînțeles, ceva mai interesantă, mai bogată în arome și culori, dar cu siguranță delicioasă și nutritivă.
O puteți servi simplă, cu orice garnitură de legume sau carne, dar se potrivește foarte bine și în Falafel sau Shaorma de casă.
Pregătiți, curățați și spălați toate ingredientele pentru salată.
Tăiați varza subțire, cu un cuțit sau puteți folosi o răzătoare mandolină.
O presați puțin cu mâinile, să se frăgezească.
Dacă este varză de primăvară nouă, nu insistați mult. La varza de iarnă recomand să o apăsați mai bine, fiind ceva mai tare și densă.
Mutați varza în bol, adăugați peste ea pătrunjelul și ceapa tocate mărunt.
Într-un bol mic preparați dressingul pentru salată - amestecați uleiul cu zeama de la o jumătate de lămâie, sarea, menta uscată și usturoiul pisat.
Amestecați bine, serviți imediat și savurați.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.