Fiindcă deja ne plac gnocchi foarte mult și am învățat să-i facem corect după rețeta de aici, vă propun să-i încercați neapărat și cu un Sos Marinara exemplar. Fetele mele anume așa le preferă cel mai des, eventual și cu puțin parmezan ras deasupra.
Dacă aveți sosul de roșii Marinara la îndemână (eu conservez câte 30-40 de borcane pe sezon) și eventual niște rezerve de gnocchi la congelator, întotdeauna puteți improviza o masă rapidă fără mari eforturi. Dar și fără rezerve procesul nu este complicat, luați etapele pe rând și vă bucurați de o masă delicioasă în stil italian chiar la voi acasă.
În primul rând vă recomand să puneți la fiert sosul de roșii Marinara - ca să fie gustos trebuie să-l fierbeți în voie și doar să-l mențineți cald până sunt gata modelați gnocchi.
Modelați și formați gnocchi conform rețetei de pe site - Gnocchi de casă.
Vă spuneam că se pot congela foarte bine, în acest caz nu trebuie decongelați din timp.
Puneți la fiert o oală mare cu apă și sare.
Când începe să fiarbă adăugați gnocchi și-i lăsați până încep să se ridice deasupra.
Cu o spumieră scoateți gnocchi fierți din oală cu apă și-i mutați în cratița cu sosul de roșii fierbinte.
Amestecați atent, chiar mai bine dacă mai mult scuturați oala, fiindcă gnocchi sunt foarte fragezi cât sunt fierbinți și să nu-i faceți piure.
Serviți imediat cu puțin parmezan ras deasupra, dacă vă place.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.