Vreau astăzi să vă arăt încă una din combinațiile noastre preferate și interesante pentru pizza de casă. Am gustat și ne-a plăcut mult această pizza cu pui și sos pesto, este chiar deosebită și vă recomand combinația cu încredere.
Sosul pesto verde îl puteți face din timp (eventual se poate păstra bine și la congelator), la fel și pieptul de pui fript. Eu întotdeauna țin în congelator câteva bucăți anume pentru această pizza sau alte mâncăruri rapide cu pui gătit.
Pregătiți sosul pesto verde, sau Pesto Genovese - rețeta mea este aici.
Îl puteți pregăti cu o zi înainte proaspăt, sau păstrați la congelator dacă vreți o planificare mai de durată.
Feliați subțire pieptul de pui, presărați sare și piper, apoi gătiți la grill/grătar, îl puteți coace în cuptor, la tigaie, sau chiar folosiți niște șnițele de pui.
La fel poate fi pregătit dinainte și ținut la rece, sau în congelator.
Pregătiți aluatul de pizza după orice aluat preferați, varianta mea cea mai simplă de Aluat de pizza o găsiți aici.
Când aluatul este gata crescut și odihnit, modelați o foaie de pizza rotundă.
Ungeți-o cu 2 linguri de sos pesto.
Deasupra presărați cașcaval ras pentru pizza sau mozzarella
Puneți peste cașcaval felii subțiri din pieptul de pui gătit.
Coaceți pizza în cuptorul preîncălzit la 200 de grade (sau în cuptor cu lemne, dacă aveți și vă place procesul), până se rumenește uniform.
Este delicioasă și cu siguranță merită încercată.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.