Salata de paste cu ton si porumb este foarte gustoasa, se potriveste si la o masa festiva dar, si ca o mancare in orice zi. Se prepara foarte repede si usor cu ingrediente simple, este foarte apreciata mai ales de copii, dar si adultii nu se dau la o parte. In varianta de post, la dezlegare de peste, puteti folosi maioneza din lapte de soia, iar in varianta mai dietetica inlocuiti jumatate din cantitatea de maioneza cu iaurt.
Si inca o chestie buna - puteti sa folositi cu succes aceasta salata de paste cu ton pentru casoletele de servici sau scoala, nu trebuie reincalzita si este chiar mai gustoasa asa.
Pastele se fierb confrom instructiunilor de pe pachet - aveti grija sa respectati timpul de fierbere, sa nu se inmoaie prea tare pastele. Dupa ce au fiert le scurgeti de apa, clatiti cu putina apa rece si adaugati 2-3 linguri de ulei in ele. Lasati sa se racoreasca.
Scurgeti porumbul conservat de apa si adaugati la paste.
Scurgeti tonul de ulei sau sucul propriu si adaugati la restul ingredientelor de mai sus.
Castravetii se taie cubulete mici si se adauga la salata.
Adaugati maioneaza.
Si amestecati bine. Perfect ar fi sa o lasati 1-2 ore sa se patrunda dar este buna si asa, puteti s-o mancati si imediat dupa preparare.
Este una dintre salatele pe care le fac foarte des, cu si fara ocazie. Va recomand s-o incercati.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.