Salată de paste cu ton și porumb este foarte gustoasă, se potrivește și la o masă festivă dar, și ca o mâncare în orice zi. Se prepară foarte repede și ușor cu ingrediente simple, este foarte apreciată mai ales de copii, dar și adulții nu se dau la o parte. În varianta de post, la dezlegare de pește, puteți folosi maioneză din lapte de soia, iar în varianta mai dietetică înlocuiți jumătate din cantitatea de maioneză cu iaurt.
Și încă o chestie bună - puteți să folosiți cu succes această salată de paste cu ton pentru caserolele de serviciu sau școală, nu trebuie reîncălzită și este chiar mai gustoasă așa.
Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe pachet - aveți grijă să respectați timpul de fierbere, să nu se înmoaie prea tare pastele. După ce au fiert le scurgeți de apă, clătiți cu puțină apă rece și adăugați 2-3 linguri de ulei în ele. Lăsați să se răcorească.
Scurgeți porumbul conservat de apă și adăugați la paste.
Scurgeți tonul de ulei sau sucul propriu și adăugați la restul ingredientelor de mai sus.
Castraveții se taie cubulețe mici și se adaugă la salată.
Adăugați maioneza.
Și amestecați bine. Perfect ar fi să o lăsați 1-2 ore să se pătrundă dar este bună și așa, puteți s-o mâncați și imediat după preparare.
Este una dintre salatele pe care le fac foarte des, cu și fără ocazie. Vă recomand s-o încercați.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.