Pizza cu Za'tar si carne tocata

De la un timp am inceput sa caut alte topping-uri pentru pizza - mi s-a cam luat de la pizza cu mezeluri sau pui - da, ce sa fac, cred ca "nu mai pot de bine" :)

Asa am descoperit gustul fantastic al Pizza 4 formaggi, si acum va prezint o pizza cu inspiratie turceasca. Nu este chiar o pizza turceasca, pentru ca am adaptat si simplificat ingredientele - dar ideea cu carnea tocata si ingredientul aromat Za'tar ii dau "aerul" acela turcesc-arabesc.

V-o recomand sa incercati este foarte gustoasa si aromata, frageda si deosebita de pizzele standard.

Semipreparate
2 lingurite
sau orice alte condimente va plac
600 g
1 portie
Ingrediente
Carne de vita/manzat
400 g
Masline verzi, fara samburi
100 g
sau taiate
Ceapa alba
1 buc
Ardei gras
1 buc
eu am pus ardei rosu copt, congelat din vara
Pasta de tomate
2 linguri
sau sos pt pizza
Cascaval clasic
250 g
Vin rosu demisec
50 ml
optional, dar va recomand - va da un gust deosebit
Mirodenii uscate(patrunjel, busuioc, etc)
1 lingurita
plus piper
Pasi de urmat
Pas 1

Pregatiti aluatul conform retetei de Aluat de pizza.

Pizza cu Za'tar si carne tocata - Pas 1
Pas 2

Tocati carnea de vita.

Pizza cu Za'tar si carne tocata - Pas 2
Pas 3

O puneti la calit cu putin ulei - amestecati periodic.

Pizza cu Za'tar si carne tocata - Pas 3
Pas 4

Dupa ce se frige putin, turnati 50 ml de vin rosu sec si lasati pana se evapora tot lichidul si carnea incepe sa se rumeneasca.

Pizza cu Za'tar si carne tocata - Pas 4
Pas 5

Atunci adaugati sare dupa gust, mirodenii uscate - aici am pus piper, curry si ceva busuioc si patrunjel uscat. Amestecati si luati de pe foc.

Pizza cu Za'tar si carne tocata - Pas 5
Pas 6

Aici am pregatit topping-ul pt pizza - ceapa taiata julien subtire, ardeii felii lungi si subtiri, maslinele taiate rondele si bineinteles carnea si Za'tarul.

Pizza cu Za'tar si carne tocata - Pas 6
Pas 7

Puneti aluatul de pizza in tava - metoda mea preferata este sa-l intind cu mainile unse cu putin ulei. Si daca am timp il las 5-10 min sa creasca putin, desi este optional - daca il lasati un pic va fi mai pufos blatul de pizza.

Pizza cu Za'tar si carne tocata - Pas 7
Pas 8

Ungeti blatul de pizza cu pasta de rosii si presarati uniform Za'tarul.

Pizza cu Za'tar si carne tocata - Pas 8
Pas 9

Apoi urmeaza straturile de topping - primul este cel de cascaval.

Daca puneti cascavalul sub celelalte topinguri la coacere acesta se topeste, cuprinde celelalte ingrediente si este moale si fraged. Daca il puneti deasupra, ca ultim strat - el se va face o crusta corcanta dar nu va lasa sa se coaca celelalte ingrediente, acestea se vor opari. Alegeti varianta care o preferati.

Pizza cu Za'tar si carne tocata - Pas 9
Pas 10

Urmeaza carnea, o distribuiti uniform.

Pizza cu Za'tar si carne tocata - Pas 10
Pas 11

Apoi feliile de ardei gras.

Pizza cu Za'tar si carne tocata - Pas 11
Pas 12

Si ultimele sunt maslinele si ceapa. Ceapa eu o mai frec bine cu mainile sa se inmoaie putin si sa se desfaca in felii subtiri.

Pizza cu Za'tar si carne tocata - Pas 12
Pas 13

O coaceti la temperatura medie de 180-200 grade pana se rumenesc usor marginile. Apoi o scoateti si lasati 5 min in tava sa se odihneasca si patrunda. Apoi o feliati si savurati :)

Pofta Buna!

Pizza cu Za'tar si carne tocata - Pas 13

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 buc (2 pizza de 30 cm)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 45 min