De la un timp am început să caut alte topping-uri pentru pizza - mi s-a cam luat de la pizza cu mezeluri sau pui - da, ce să fac, cred că "nu mai pot de bine" :)
Așa am descoperit gustul fantastic al Pizza 4 formaggi, și acum vă prezint o pizza cu inspirație turcească. Nu este chiar o pizza turcească, pentru că am adaptat și simplificat ingredientele - dar ideea cu carnea tocată și ingredientul aromat Za'tar îi dau "aerul" acela turcesc-arabesc.
V-o recomand să încercați, este foarte gustoasă și aromată, fragedă și deosebită de pizzele standard.
Tocați carnea de vită.
O puneți la călit cu puțin ulei - amestecați periodic.
După ce se frige puțin, turnați 50 ml de vin roșu sec și lăsați până se evaporă tot lichidul și carnea începe să se rumenească.
Atunci adăugați sare după gust, mirodenii uscate - aici am pus piper, curry și ceva busuioc și pătrunjel uscat. Amestecați și luați de pe foc.
Aici am pregătit topping-ul pentru pizza - ceapă tăiată julien subțire, ardeii felii lungi și subțiri, măslinele tăiate rondele și bineînțeles carnea și Za'tarul.
Puneți aluatul de pizza în tavă - metoda mea preferată este să-l întind cu mâinile unse cu puțin ulei. Și dacă am timp îl las 5-10 min să crească puțin, deși este opțional - dacă îl lăsați un pic va fi mai pufos blatul de pizza.
Ungeți blatul de pizza cu pastă de roșii și presărați uniform Za'tarul.
Apoi urmează straturile de topping - primul este cel de cașcaval.
Dacă puneți cașcavalul sub celelalte toppinguri la coacere acesta se topește, cuprinde celelalte ingrediente și este moale și fraged. Dacă îl puneți deasupra, ca ultim strat - el se va face o crustă crocantă dar nu va lăsa să se coacă celelalte ingrediente, acestea se vor opări. Alegeți varianta care o preferați.
Urmează carnea, o distribuiți uniform.
Apoi feliile de ardei gras.
Și ultimele sunt măslinele și ceapa. Ceapa eu o mai frec bine cu mâinile să se înmoaie puțin și să se desfacă în felii subțiri.
O coaceți la temperatură medie de 180-200 grade până se rumenesc ușor marginile. Apoi o scoateți și lăsați 5 min în tavă să se odihnească și pătrundă. Apoi o feliați și savurați :)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.