La aceasta reteta de papanasi chiar nu trebuie sa spun cat de buni sunt - extraordinari de fapt, sotul meu si copii adora papanasii si intotdeauna se bucura cand le gatesc papanasi cu branza.
Reteta de papanasi am tot studiat-o pe mai multe site-uri, si am ramas la aceasta varianta, cea mai simpla, reusita si cu ingrediente la indemana. Acum veti fi ajutati si de Reteta VIDEO, asa ca sigur trebuie sa va iasa. In plus mai puteti vedea si reteta de papanasi moldovenesti si papanasi cu miere, sunt delicioase toate.
Recomand sa "incalziti" acest week-end cu niste papanasi - fiindca trebuie mancati calzi si sunt calorici, mai bine sa-i faceti pentru un pranz in familie sau o cina devreme. Neaparat sa-i serviti cu smanatana si dulceata preferata.
Intr-un bol puneti branza si ouale.
Adaugati zaharul, esenta de vanilie si bicarbonatul. Amestecati toata compozitia bine cu o lingura.
Urmeaza faina - o amestecati la fel cu lingura.
Observati ca se formeaza un aluat mai lipicios - nu bagati mainile in el ca numai va enervati - si oricum daca il faceti prea tare si nelipicios nu vor fi fragezi papanasii.
Deci cum facem - presaram faina mai multa pe masa de lucru, cu lingura scoateti aluatul pe aceasta faina.
Atent cu mainile presarate cu faina usor formati o bila de aluat - nu il framantati, doar adunati.
Impartiti bila de aluat in 8 bucatele uniforme.
Din fiecare bucata mai taiati cam o bucatica de marimea unei nuci - pentru capacul de papanasi.
Acum formam papanasii - din bucatica mica formati o bila, din cea mai mare formati cu mainile la fel o bila mai mare. Apoi o puneti pe masa presarata cu faina si infigeti degetul in mijloc, rotiti usor aluatul imprejurul degetului ca sa largiti gaura.
In asa fel faceti toti papanasii. Mi-au iesit 8 seturi de papanasi frumosi :)
Intr-o tigaie adanca incingeti mai mult ulei, adugati o serie de papanasi si lasati sa se rumeneasca bine pe o parte. Atentie la ei, ca se rumenesc f.repede.
Apoi intoarceti pe partea cealalta si lasati sa se rumeneasca.
La fel faceti si cu ceilalti papanasi, apoi le scoateti pe o farfurie acoperita cu servetele, sa se scurga uleiul.
Si acum formam efectiv papanasii pentru servire - se pune un papanas mare in farfurie, se pune dulceata in mijloc.
Peste dulceata puneti 1-2 linguri de smantana si deasupra biluta mica de papanas.
Sunt superbi, periculosi de buni - va indragostiti de ei imediat ce ati gustat o bucatica.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.