La această rețetă de papanași chiar nu trebuie să spun cât de buni sunt - extraordinari de fapt, soțul meu și copiii adoră papanașii și întotdeauna se bucură când le gătesc papanași cu brânză.
Rețeta de papanași am tot studiat-o pe mai multe site-uri, și am rămas la această variantă, cea mai simplă, reușită și cu ingrediente la îndemână. Acum veți fi ajutați și de Rețeta VIDEO, așa că sigur trebuie să vă iasă. În plus mai puteți vedea și rețeta de papanași moldovenești și papanași cu miere, sunt delicioase toate.
Recomand să "încălziți" acest week-end cu niște papanași - fiindcă trebuie mâncați calzi și sunt calorici, mai bine să-i faceți pentru un prânz în familie sau o cină devreme. Neapărat să-i serviți cu smântână și dulceața preferată.
Într-un bol puneți brânza și ouăle.
Adăugați zahărul, esența de vanilie și bicarbonatul. Amestecați toată compoziția bine cu o lingură.
Urmează făina - o amestecați la fel cu lingura.
Observați că se formează un aluat mai lipicios - nu băgați mâinile în el că numai vă enervați - și oricum dacă îl faceți prea tare și nelipicios nu vor fi fragezi papanașii.
Deci cum facem - presărăm făină mai multă pe masa de lucru, cu lingura scoateți aluatul pe această făină.
Atent cu mâinile presărate cu făină ușor formați o bilă de aluat - nu îl frământați, doar adunați.
Împărțiți bila de aluat în 8 bucățele uniforme.
Din fiecare bucată mai tăiați cam o bucățică de mărimea unei nuci - pentru capacul de papanași.
Acum formăm papanașii - din bucățica mică formați o bilă, din cea mai mare formați cu mâinile la fel o bilă mai mare. Apoi o puneți pe masa presărată cu făină și înfigeți degetul în mijloc, rotiți ușor aluatul împrejurul degetului ca să lărgiți gaura.
În așa fel faceți toți papanașii. Mi-au ieșit 8 seturi de papanași frumoși :)
Într-o tigaie adâncă încingeți mai mult ulei, adăugați o serie de papanași și lăsați să se rumenească bine pe o parte. Atenție la ei, că se rumenesc f.repede.
Apoi întoarceți pe partea cealaltă și lăsați să se rumenească.
La fel faceți și cu ceilalți papanași, apoi îi scoateți pe o farfurie acoperită cu servețele, să se scurgă uleiul.
Și acum formăm efectiv papanașii pentru servire - se pune un papanaș mare în farfurie, se pune dulceața în mijloc.
Peste dulceață puneți 1-2 linguri de smântână și deasupra biluța mică de papanaș.
Sunt superbi, periculoși de buni - vă îndrăgostiți de ei imediat ce ați gustat o bucățică.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.