Salata de Boeuf

O salata de Boeuf clasica, foarte gustoasa, am invatat s-o fac in varianta romaneasca cu muraturi si mi se pare cea mai reusita. Am vazut in multele retete de salata de boeuf ca se mai foloseste si mazare verde, eu totusi prefer sa nu o pun, deci este optional - faceti cum va place si sunteti obisnuiti. Pentru mine salata foarte asemanatoare cu aceasta salata de boeuf romaneasca este Salata a la Russe(care este obligatorie cu mazare), si este vedeta in seara de Revelion la noi in familie, traditie de cand ma stiu. Asa delimitez eu aceste 2 salate, Salata de Boeuf neaparat o fac de Craciun si Salata a la Russe de Revelion, un fel de obicei cum este ornarea bradului :)

Mai jos vedeti pozele mai vechi, intre timp am venit si cu un video, daca va ajuta, puteti sa vedeti si acolo mai multe detalii.

Semipreparate
500 g
o puteti dilua cu putin iaurt cremos, sa fie mai light
Ingrediente
Cartofi
3 buc
Morcovi
3 buc
Radacina de telina
1 buc
sau 2 bucati, daca sunt mai mici
Pulpa de porc/vita
300 g
sau pui
Castraveti murati
5 buc
Rosii verzi murate(gogonele)
5 buc
Gogosari in otet
3 buc
Maioneza
500 g
Pasi de urmat
Pas 1

Spalati bine si fierbeti cartofii, morcovii si telina. Dupa ce fierb circa 30 de min le racoriti cu apa rece si le curatati. Puteti sa le fierbeti la cuptorul cu microunde, le puneti intr-un vas termorezistent, cateva linguri de apa la fund si acoperiti cu un capac. Le lasati 20-25 de minute la puterea maxima.

Fierbeti carnea de porc/vita fiindca dureaza mai mult - 1 ora sau 1 ora si jumate, ar fi bine sa o pregatiti din timp. Sau daca vreti mai repede, folositi piept de pui, el fierbe doar 30 de min.

Salata de Boeuf - Pas 1
Pas 2

Toate legumele,muraturile si carnea se taie cubulete mici si se pun intr-un bol mai mare.

Salata de Boeuf - Pas 2
Pas 3

Pregatiti maioneza de casa, sau puteti folosi din cea cumparata (In acest caz gustul salatei se schimba mult, in functie de calitatea maionezei cumparate).

La aceasta salata recomand sa folositi mai bine maioneza facuta acasa.

Salata de Boeuf - Pas 3
Pas 4

Adaugati maioneza la ingredientele taiate marunt.

Salata de Boeuf - Pas 4
Pas 5

Amestecati foarte bine, potriviti de sare. Daca va place salata mai acra, puteti sa adaugati mai multe muraturi.

Salata de Boeuf - Pas 5
Pas 6

Puneti salata in farfurie, ornati cu bucatele de muraturi, masline,etc

Este mai buna dupa 2-3 ore, cand se patrund toate aromele ingredientelor.

Pofta Buna!

Salata de Boeuf - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (Cred ca ar fi vreo 10 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min