O salată de Boeuf clasică, foarte gustoasă, am învățat s-o fac în varianta românească cu murături și mi se pare cea mai reușită. Am văzut în multele rețete de salată de boeuf că se mai folosește și mazăre verde, eu totuși prefer să nu o pun, deci este opțional - faceți cum vă place și sunteți obișnuiți. Pentru mine salata foarte asemănătoare cu această salată de boeuf românească este Salata a la Russe (care este obligatorie cu mazăre) și este vedeta în seara de Revelion la noi în familie, tradiție de când mă știu. Așa delimitez eu aceste 2 salate, Salata de Boeuf neapărat o fac de Crăciun și Salata a la Russe de Revelion, un fel de obicei cum este ornarea bradului :)
Mai jos vedeți pozele mai vechi, între timp am venit și cu un video, dacă vă ajută, puteți să vedeți și acolo mai multe detalii.
Spălați bine și fierbeți cartofii, morcovii și țelina. După ce fierb circa 30 de min, le răcoriți cu apă rece și le curățați. Puteți să le fierbeți la cuptorul cu microunde, le puneți într-un vas termorezistent, câteva linguri de apă la fund și acoperiți cu un capac. Le lăsați 20-25 de minute la puterea maximă.
Fierbeți carnea de porc/vită fiindcă durează mai mult - 1 oră sau 1 oră și jumătate, ar fi bine să o pregătiți din timp. Sau dacă vreți mai repede, folosiți piept de pui, el fierbe doar 30 de min.
Toate legumele, murăturile și carnea se taie cubulețe mici și se pun într-un bol mai mare.
Pregătiți maioneza de casă sau puteți folosi din cea cumpărată (În acest caz gustul salatei se schimbă mult, în funcție de calitatea maionezei cumpărate).
La această salată recomand să folosiți mai bine maioneză făcută acasă.
Adăugați maioneza la ingredientele tăiate mărunt.
Amestecați foarte bine, potriviți de sare. Dacă vă place salata mai acră, puteți să adăugați mai multe murături.
Puneți salata în farfurie, ornați cu bucățele de murături, măsline, etc.
Este mai bună după 2-3 ore, când se pătrund toate aromele ingredientelor.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.