Aceasta reteta intotdeauna se asociaza la mine cu bunica mea din Ucraina, de acolo o stiu si am invatat s-o fac cand mergeam in vacanta - este unul din deserturile preferate a bunicii. Si are tot dreptul sa fie - se face foarte repede (daca ai clatitele deja facute si pe undeva prin frigider lasate:) - este delicios, cred ca ar fi comparabil cu Papanasii cu branza, dar ceva mai fini.
Recomand sa-i faceti neaparat la vreo tura de clatite - sigur o sa-i aprecieze si cei mici si cei mari - in plus se pot face si cu umplutura dulce si cu umplutura de branza sarata.
Precizare, clatitele este bine sa fie servite fierbinti sau calde
Faceti clatitele dupa reteta dvs preferata sau va puteti folosi de Reteta mea de clatite, de baza.
Apoi faceti compozitia de branza - amestecati branza cu oua, zahar/sare, vanilie si optional puteti pune si ceva stafide.
Si acum se asambleaza, in asa fel ca sa nu curga branza din clatite:
- luati o clatita, o puneti pe masa sau pe o farfurie plata si puneti cam 1-2 linguri de branza pe margine.
Acoperiti usor compozitia de branza cu marginea clatitei.
Marginile laterale le indoiti si le treceti peste compozitia de branza.
Si acum rulam incepand cu marginea unde s-a pus branza.
Fiindca clatitele mai bine sa fie servite calde, aceste rulouri de branza sau le faceti chiar inainte de prajire sau le rulati si lasati la frigider pana va trebuie.
Se pune untul in tigaia inclazita bine, se lasa sa se topeasca dar nu complet - aveti grija sa nu-l ardeti, va strica gustul clatitelor.
Aranjati clatitele in tigaie asa ca sa fie cu marginile in jos si le lasati sa se rumeneasca la foc mediu.
Le rumeniti frumos pe ambele parti, apoi le scoateti pe o farfurie si sunt gata de servit - cu ceva smantana sau dulceata preferata.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.