Salata Caprese

Cea mai populara salata italiana, si acum imi dau seama de ce... Combinatia de mozzarella moale, rosiile suculente si sosul pesto aromat - va garantez ca ramaneti marcati de acest gust si combinatie.

Si chestia tare este ca se face foarte repede(doar sa gasiti busuioc bun), la o masa festiva sigur ar fi foarte apreciata si aratoasa.

Semipreparate
3 linguri
Ingrediente
Rosii
4 buc
alegeti rosii de marime medie si foarte calitative
Mozzarella
300 g
aveti grija ca mozzarella sa fie cam de talia rosiilor
Busuioc
5 buc
daca nu aveti puteti sa nu folositi
Ierburi de provence
0.5 lingurite
optional
Ulei de masline extravirgin
2 lingurite
Pasi de urmat
Pas 1

Rosiile si mozzarella se taie felii de grosime egala, cam de 3-4mm.

Salata Caprese - Pas 1
Pas 2

Pe o farfurie plata aranjati alternativ - felii de rosii, mozzarella si cate o frunza de busuioc. Repetati operatiunea pana acoperiti toata farfuria.

Salata Caprese - Pas 2
Pas 3

Cu o lingurita puneti atent sosul pesto. Incercati sa nu-l intindeti prea tare - sa fie ca un fir care trece peste toate ingredientele.

Salata Caprese - Pas 3
Pas 4

Apoi stopiti cu ulei de masline si optional presarati niste ierburi de Provence.

Gata de servit!

Salata Caprese - Pas 4
Pas 5

Daca nu aveti rosii bune, mai bine folositi rosii cherry - sunt mai aromate si fragede.

In acest caz cumparati mozzarella bilute, sa fie frumos :)

Pofta Buna!

Salata Caprese - Pas 5

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (6-7 portii)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min