Cea mai populara salata italiana, si acum imi dau seama de ce... Combinatia de mozzarella moale, rosiile suculente si sosul pesto aromat - va garantez ca ramaneti marcati de acest gust si combinatie.
Si chestia tare este ca se face foarte repede(doar sa gasiti busuioc bun), la o masa festiva sigur ar fi foarte apreciata si aratoasa.
Rosiile si mozzarella se taie felii de grosime egala, cam de 3-4mm.
Pe o farfurie plata aranjati alternativ - felii de rosii, mozzarella si cate o frunza de busuioc. Repetati operatiunea pana acoperiti toata farfuria.
Cu o lingurita puneti atent sosul pesto. Incercati sa nu-l intindeti prea tare - sa fie ca un fir care trece peste toate ingredientele.
Apoi stopiti cu ulei de masline si optional presarati niste ierburi de Provence.
Gata de servit!
Daca nu aveti rosii bune, mai bine folositi rosii cherry - sunt mai aromate si fragede.
In acest caz cumparati mozzarella bilute, sa fie frumos :)
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.