Am primit luna trecuta pe mail o reteta de la voi si a ajuns timpul s-o si incerc, ca tot mai gasisem cativa dovlecei in gradina. Imi plac mult retetele cu dovlecei, asa ca aici n-am ezitat s-o incerc, mai ales ca se prepara foarte simplu si rezultatul a fost mult peste asteptari.
As zice ca este o combinatie de 2 retete aici - Cartofii cu smantana si Dovleceii cu smantana - doar ca preparati o data si mai rapid - foarte bun, comod si repede, chiar si Sofia a apreciat mancarica.
Multumesc mult Nadiusa pentru reteta!
Ceapa se taie cubulete medii si se caleste putin cu ulei intr-o tigaie adanca(trebuie sa fie mai mare tigaia ca sa va incapa toata tocanita).
Dovleceii se taie cubulete si se adauga la ceapa, amestecati bine si lasati sa se caleasca cam 10 minute impreuna.
Daca aveti dovlecei mai "batrani", le curatati de coaja si seminte, si folositi numai pulpa.
Cartofii se taie cubulete si se adauga la dovlecei, amestecati bine.
Acoperiti cu capac si lasati sa se faca la foc mediu, pana sunt gata cartofii.
Amestecati 1-2 ori, dar nu exagerati ca sa nu faceti terci tocanita.
Apoi adaugati 100-150g smantana, sare, piper si amestecati usor.
Lasati sa mai fiarba 5-10 minute la foc mic.
Se serveste calda eventual cu o salata usoara de legume.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.