Am primit luna trecută pe mail o rețetă de la voi și a ajuns timpul s-o și încerc, că tot mai găsisem câțiva dovlecei în grădină. Îmi plac mult rețetele cu dovlecei, așa că aici n-am ezitat s-o încerc, mai ales că se prepară foarte simplu și rezultatul a fost mult peste așteptări.
Aș zice că este o combinație de 2 rețete aici - Cartofii cu smântână și Dovleceii cu smântână - doar că preparați o dată și mai rapid - foarte bun, comod și repede, chiar și Sofia a apreciat mâncărica.
Mulțumesc mult Nadiusa pentru rețetă!
Ceapa se taie cubulețe medii și se călește puțin cu ulei într-o tigaie adâncă (trebuie să fie mai mare tigaia ca să vă încapă toată tocănița).
Dovleceii se taie cubulețe și se adaugă la ceapă, amestecați bine și lăsați să se călească cam 10 minute împreună.
Dacă aveți dovlecei mai "bătrâni", le curățați de coajă și semințe, și folosiți numai pulpa.
Cartofii se taie cubulețe și se adaugă la dovlecei, amestecați bine.
Acoperiți cu capac și lăsați să se facă la foc mediu, până sunt gata cartofii.
Amestecați 1-2 ori, dar nu exagerați ca să nu faceți terci tocănița.
Apoi adăugați 100-150g smântână, sare, piper și amestecați ușor.
Lăsați să mai fiarbă 5-10 minute la foc mic.
Se servește caldă eventual cu o salată ușoară de legume.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.