Ingrediente
●
Dovlecei
5 buc
5 dovlecei de marime medie
●
Ulei de floarea soarelui
100 ml
●
Sare
1 lingura
sarati dupa gust
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Dovleceii se spala, se taie cubulete de marime medie.
Daca sunt dovlecei mai batrani, ii curatati de coaja si seminte, si apoi ce ramane folositi in tocana.
Pas 2
Se pun intr-o tigaie adanca cu putin ulei, sa se caleasca bine la foc mediu- pana se inmoaie si se rumenesc.
Se amesteca periodic.
Pas 3
Ceapa se taie marunt si se caleste cu putin ulei.
Pas 4
Cand ceapa se rumeneste usor, se adauga rosiile taiate cubulete. Se amesteca bine si se lasa sa se inmoaie bine rosiile.
Pas 5
Cand sunt gata dovleceii, se pune ceapa cu rosiile prajite peste ei si se amesteca bine.
Pas 6
Se adauga smantana, sarea si iar se amesteca. Se lasa sa fiarba bine 5 min dupa care se stinge focul si se lasa sa se racoreasca putin.
Pas 7
Cum am mai zis este buna si calda si rece, cu o garnitura de cartofi, orez, carne, etc.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(5-6 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
5 (4 voturi)