Puteți să-i spuneți "tartă cu mere și cremă de vanilie", dar eu am făcut-o ca pizza - improvizație de-a mea, un desert rapid pe lângă celelalte, cu umpluturi sărate. Am combinat aici aluatul moale de la pizza, cu aroma merelor și crema de vanilie fină - o nebunie de desert, a dispărut imediat de pe platou și a primit laude binemeritate.
Recomand să coaceți prima pizza dulce, să se mai răcorească puțin până la servire - până coaceți celelalte pizza sărate deja veți avea și desertul gata.
Foarte bună, rapidă și interesantă - chiar v-o recomand!
Preparați aluatul de pizza conform rețetei, lăsați să se odihnească și crească.
Eu am făcut porție dublă de aluat - din el am făcut 1 pizza dulce și 4 pizza sărate.
În acest timp faceți și crema de vanilie, lăsați puțin să se răcorească.
Recomand să vă faceți rezerve de cremă în congelator și la nevoie decongelați și folosiți.
Aluatul se întinde cu sucitorul într-o foaie rotundă, o puneți în tava de pizza sau tartă.
Dăți-l deoparte, să crească puțin.
Merele se curăță de coajă și se taie felii subțiri.
Apoi ungeți blatul cu cremă de vanilie - nu trebuie să puneți nici prea puțin, dar nici să fie strat foarte gros - ideal ar fi cam 5-6 linguri de cremă și le întindeți uniform.
Aveți grijă să lăsați 1 cm de la bordul aluatului, să fie fără cremă.
Aranjați merele deasupra, peste cremă - le puteți tăia și cubulețe, va fi mai simplu de distribuit.
Presărați puțin zahăr deasupra și opțional stafide, data viitoare aș pune stafidele sub mere - se rumenesc foarte repede și se ard deasupra - deși aveau și ele un farmec așa coapte :)
Mai puteți să puneți și un praf de scorțișoară deasupra, dar depinde de gusturi și preferințe.
Se coace timp de 30-35 de minute la cuptor preîncălzit la 200 grade.
Nu se rumenește tare deasupra, vă uitați la marginile blatului să fie ușor rumene.
Lăsați să se răcorească puțin și serviți.
Puteți orna cu zahăr pudră, opțional.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.