Această pizza cu broccoli și nuci a fost o mare descoperire pentru noi, soțul a fost servit cu pizza la serviciu și m-a sunat repede (și sinceră să fiu nu prea e din acela care să mă sune des în timpul zilei :), era foarte încântat de ce a mâncat și cât de bun a fost, chiar mi-a păstrat o bucățică și a venit cu ea acasă seara. Din acea feliuță de pizza am reprodus rețeta, nu știu cât de corect am reușit, dar la gust a fost chiar mai bună decât cea originală :) Deci, dragi vegetarieni și gurmanzi, mai avem o variantă delicioasă de pizza - cu broccoli și nuci, un adevărat răsfăț culinar!
Am mâncat-o în 3 variante - cu cașcaval clasic, cu brânză feta și cu brânză brie (așa am făcut-o eu). Eu aș vota varianta cu brânză brie ca cea mai potrivită în această combinație, dar toate 3 sunt bune, deci vă orientați după posibilități.
La fel și cu aluatul, prima dată am făcut cu aluatul clasic de pizza, pe urmă am descoperit aluatul meu magic de pizza fără drojdie, ne-a plăcut și mai mult așa.
Faceți aluatul de pizza, folosiți una din cele 2 rețete - cu drojdie sau rapidă, fără drojdie.
Până crește sau se odihnește aluatul pregătiți ingredientele pentru pizza:
- broccoli îl fierbeți puțin în apă, eu de obicei fac după metoda de aici. La noi broccoli este "membru al familiei", Sofia este disperată după el și am de obicei rezerve întotdeauna, mai ales în sezon.
Ungeți puțin tăvile de pizza cu ulei și întindeți aluatul în ele, mai multe despre cum lucrați cu aluatul aveți în ambele rețete de aluat pentru pizza.
Fiecare pizza se unge cu 2-3 linguri de smântână.
Presărați câte 1 linguriță de ierburi uscate (oregano, maghiran, busuioc - și combinații) deasupra.
Puneți deasupra bucățele de brânză Brie, sau cașcavalul clasic dat prin răzătoare mare.
Printre cașcaval aranjați buchețele de broccoli.
Pe urmă adăugați nucile, eu le-am rupt sferturi.
Puneți pizza la cuptor preîncălzit la 200 de grade. Se coace timp de 25-30 de minute, până se rumenește ușor pe margini.
O lăsați 5-10 minute în tavă înainte de servire.
Apoi porționați și savurați, este deosebit de gustoasă.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.