Aceasta pizza cu broccoli si nuci a fost o mare descoperire pentru noi, sotul a fost servit cu pizza la servici si m-a sunat repede(si sincera sa fiu nu prea e din acela care sa ma sune des in timpul zilei :), era foarte incantat de ce a mancat si cat de bun a fost, chiar mi-a pastrat o bucatica si a venit cu ea acasa seara. Din acea feliutza de pizza am reprodus reteta, nu stiu cat de corect am reusit, dar la gust a fost chiar mai buna decat cea originala :) Deci, dragi vegetarieni si gurmanzi, mai avem o varianta delicioasa de pizza - cu broccoli si nuci, un adevarat rasfat culinar!
Am mancat-o in 3 variante - cu cascaval clasic, cu branza feta si cu branza brie(asa am facut-o eu). Eu as vota varianta cu branza brie ca cea mai potrivita in aceasta combinatie, dar toate 3 sunt bune, deci va orientati dupa posibilitati.
La fel si cu aluatul, prima data am facut cu aluatul clasic de pizza, pe urma am descoperit aluatul meu magic de pizza fara drojdie, ne-a placut si mai mult asa.
Faceti aluatul de pizza, folositi una din cele 2 retete - cu drojdie sau rapida, fara drojdie.
Pana creste sau se odihneste aluatul pregatiti ingredientele pentru pizza:
- broccoli il fierbeti putin in apa, eu de obicei fac dupa metoda de aici. La noi broccoli este "membru al familiei", Sofia este disperata dupa el si am de obicei rezerve intotdeauna, mai ales in sezon.
Ungeti putin tavile de pizza cu ulei si intindeti aluatul in ele, mai multe despre cum lucrati cu aluatul aveti in ambele retete de aluat pentru pizza.
Fiecare pizza se unge cu 2-3 linguri de smantana.
Presarati cate 1 lingurita de ierburi uscate(oregano, maghiran, busuioc - si combinatii) deasupra.
Puneti deasupra bucatele de branza Brie, sau cascavalul clasic dat prin razatoare mare.
Printre cascaval aranjati buchetele de broccoli.
Pe urma adaugati nucile, eu le-am rupt sferturi.
Puneti pizza la cuptor preincalzit la 200 de grade. Se coace timp de 25-30 de minute, pana se rumeneste usor pe margini.
O lasati 5-10 minute in tava inainte de servire.
Apoi portionati si savurati, este deosebit de gustoasa.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.