Cum fierbem corect Broccoli

Cum fierbem corect Broccoli

Desi pare la prima vedere nu chiar o reteta, dar am fost de atatea ori intrebata ce fac cu broccoli, ca am zis sa fac o reteta cu instructiuni detaliate. Gatesc broccoli foarte des, mai ales in sezonul lui normal, este preferatul Sofiei, il prefera tuturor legumelor si anume in aceasta forma cum o vedeti in poza. Mai rar cere sa-i pun un pic de iaurt pe langa, ca sos. Este foarte natural, crocant putin, de un verde intens si apetisant, cu gust f.bun, nu cel de varza rasfiarta.

Il puteti consuma asa gata fiert, ca garnitura sanatoasa sau combina in diverse salate, sau gratinat la cuptor, similar cu Conopida gratinata. Anume asa gratinat am reusit sa-l iubeasca niste copilasi foarte mofturosi.

La fel puteti face si broccoli congelat, doar ca la acela timpul de fierbere este mult mai mic, vedeti in pasi.

Ingrediente

Broccoli
500 g
aproximativ
Apa
2 l
Sare
1 lingurita

Pasi de urmat

Pas 1

Puneti apa la fiert intr-o cratita.

Cum fierbem corect Broccoli - Pas 1
Pas 2

In acest timp spalam si pregatim broccoli-ul.

Il taiati direct sub flori, sa fie buchetele mici.

Cum fierbem corect Broccoli - Pas 2
Pas 3

Asa am taiat toate buchetele de pe tulpina de broccoli.

Ce ramane puteti folosi pentru a face o supa-crema, etc.

Cum fierbem corect Broccoli - Pas 3
Pas 4

Cand apa fierbe intens, cu bulbuci, adaugati sarea.

Cum fierbem corect Broccoli - Pas 4
Pas 5

Observati ca se va face un fel de spuma activa care in 2-3 secunde dispare.

Asa se face pentru a scoate oxigenul din apa, legumele fierband in aceasta apa isi vor pastra mai bine vitaminele la fiert.

Metoda am vazut-o explicata candva demult la tv si mi s-a parut destul de logica, acum o folosesc cand fierb legumele asa, pentru garnitura.

Cum fierbem corect Broccoli - Pas 5
Pas 6

Puneti broccoli in apa si lasati la foc mare pana incepe sa fiarba.

Cum fierbem corect Broccoli - Pas 6
Pas 7

Cum incepe sa fiarba faceti focul mic si lasati 2-3 minute.

Broccoli congelat fierbe doar 1 minut, pentru ca este deja prefiert.

Cum fierbem corect Broccoli - Pas 7
Pas 8

Pana fierbe pregatiti o cratita sau un bol mare cu apa rece si o sita sau spumiera.

Cum fierbem corect Broccoli - Pas 8
Pas 9

Dupa timpul indicat scoateti legumele din apa cu o spumiera sau lingura.

Cum fierbem corect Broccoli - Pas 9
Pas 10

Le treceti imediat in bolul cu apa rece si lasati acolo 5-10 minute. Asta se face pentru a opri rapid procesul de fierbere si legumele sa ramana crocante si gustoase.

Daca aveti mai multe legume si putina apa rece, o schimbati de 2-3 ori, sau puneti gheata in ea ca sa raciti repede legumele.

Cum fierbem corect Broccoli - Pas 10
Pas 11

Apoi le scoateti intr-o sita si lasati sa se scurga bine de apa, pana la servire.

Observati ca broccoli va avea o culoare de verde intens viu, structura ferma si crocanta, are gust foarte bun, nu de varza rasfiarta.

Cum fierbem corect Broccoli - Pas 11
Pas 12

Modul acesta de servire este preferatul nostru, simplu, dietetic si gustos.

Dar il puteti gratina pentru un plus de gust si savoare.

Pofta Buna!

Cum fierbem corect Broccoli - Pas 12

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (3-4 portii)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 16

BrianaMariaTurcitu(HOB5A)720
Briana Maria Turcitu (HOB 5A) (BrianaMariaTurcitu(HOB5A)720) 23 Aug 2020, 21:29

Am incercat reteta ta si imi place foarte mult cum s-a gatit broccoli . 🥦😊

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
izbieta
izbieta 27 Dec 2018, 16:17

Noi facem altfel: in tigaie, in (foarte) putin ulei prajim un catel-doi de usturoi, apoi adaugam broccoli bucati si imediat "stingem" cu jumatate de pahar de apa, repede acoperind totul cu capac. Totul se face la foc maxim. E gata in cateva minute si e crocant. Copiii mei il adora asa.

CristinaCris257
Cristina Cris (CristinaCris257) izbieta 14 Jul 2020, 12:21

astazi il fac si eu, axact asa!

Corina.Iasi
Corina.Iasi 08 Feb 2017, 18:25

Inca ceva: eu folosesc si tulpina! O curat, o tai pe lung o data, pe lat inca o data, si o las tot atat la fiert :)

Poza mea pentru reteta:
Corina.Iasi
Corina.Iasi 08 Feb 2017, 18:20

Delicios!!! Eu adaug doar parmezan ras :)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
timotei
timotei 23 Jan 2017, 17:27

Lena decind ai postat reteta asta cumpar brocoli in cantitati  mari, imi place numai mie asa preparati restul familiei ii roade asa fresh in salata , dar nui problema ca sunt cu mai multe vitamine. Culoare , gust, crocant toate in 1 numai prin 2 pasi simpli.  Sa stii ca de multe ori zici ca nui o reteta dar e foarte important pt cele care Nu stiu cum se prepara corect, aici ma refer si la orezul fiert bob cu bob de la tine am invatat toate cum se fac.

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) timotei 25 Jan 2017, 10:20

Asa este, si multumesc mult pentru comentariu, m-a uns pe suflet :)

diane
diane 16 Jul 2015, 23:29

Nota 10 pt reteta.As dori si ceva mancaruri cu conopida la cuptor,e preferata familiei.

Nota mea pentru reteta:
susulina
simona andreea (susulina) 16 Jul 2015, 09:04

Foarte frumos explicat

ErikaM
ErikaM 16 Jul 2015, 08:55

Nici vorba de vitamine Cristiana! Se distrug la fierbere. Eu il gatesc la abur pentru ca ador gustul lor si astfel nu se risipeste in apa aroma.

CristiAna Tcaciuc
CristiAna Tcaciuc 15 Jul 2015, 14:53

Ador vitaminele . Multumesc Helene pentru ajutor.

Anna Aniuta
Anna Aniuta 14 Jul 2015, 13:08

Super. Il faceam si eu la fel pina la etapa cu apa rece. Oricum fata mea il adora. Acuma o sa il fac si super frumos!

Arata toate comentariile