Dacă vreți o prăjitură cu prune rapidă, care se face din 3 mișcări și se mănâncă din 1 - vă recomand să încercați această rețetă de Clafoutis cu Prune. Nu este prăjitură pufoasă sau chec, este un fel de tartă cu aluat asemănător cu cel de clătite, mai elastic și moale. La rețeta de Clafoutis cu Cireșe sau cel cu Mere, am avut păreri împărțite. La multă lume le-a plăcut procesul, simplitatea, la fel și gustul. Alții mi-au spus că nu e pe gustul lor, deci depinde de preferințe și așteptări.
Eu oricum sunt fan, mie îmi place textura și faptul că puteți combina fructele cu acest aluat simplu. Într-o oră sunteți cu desertul gata, toată lumea fericită și poftele liniștite!
Dacă încercați rețeta, nu ezitați să faceți o poză și să ne arătați în comentarii cum este - primiți pentru asta electrocasnice Heinner în concursul nostru.
Ungeți cu unt moale o tavă mai adâncă - a mea a fost cea de tartă, de 30cm.
Am uns cu degetele, mai simplu, ușor și rapid.
Prunele le tăiați în jumătăți/sferturi și scoateți sâmburii.
Le aranjați în tava unsă cu unt.
Presărați deasupra 2 linguri de zahăr.
Într-un bol adânc puneți ouăle, 80g de zahăr, laptele, vanilia și făina.
Amestecați bine cu un tel (mixerul va cam stropi - aluatul este mai lichid), să nu fie cocoloașe.
Turnați atent aluatul peste prunele din tavă.
Data viitoare voi încerca să torn cumva mai sub prune, să rămână prunele "goale" deasupra.
Puneți tava în cuptor preîncălzit la 180 de grade pentru 40 de minute.
Lăsați să se răcească puțin, dar e perfect să o serviți caldă, eventual presărată deasupra cu puțin zahăr pudră.
Este o prăjitură simplă, fină și cu siguranță bună.
Poftă Mare!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.