Ieri am vorbit despre condimentul Gyros si azi vin repede cu aceasta reteta de pui grecesc la cuptor, marinat cu iaurt, lamaie si usturoi. Este combinatia pe care o iubim cu totii, le servim simple cu salata sau facem minunatul Gyros cu acest pui, tzatziki, cartofi la cuptor in stil grecesc, lipii si legume - varianta de casa, mult mai sanatoasa si extraordinar de buna.
Neaparat sa puneti toate ingredientele si sa vedeti ce minune va iese, marinata cu iaurt si ustuoi este geniala, puteti la fel sa faceti carnea si la gratar.
Spalati si curatati bine carnea de pui, o puneti intr-un bol mai adanc.
Adaugati iaurtul.
Treceti usturoiul prin presa si il puneti peste iaurt.
Stoarceti tot acolo zeama de la o jumatate de lamaie.
Adaugati mirodeniile, sarea, uleiul de masline si piperul negru macinat.
Amestecati bine carnea si restul ingredientelor.
Acum puteti lasa carnea la marinat cateva ore sau chiar peste noapte. Eu o pun imediat in cuptor, de obicei suntem grabiti :)
Aranjati carnea intr-o tava de cuptor - recomand sa fie o tava mai larga, pulpele nu trebuie fie aglomerate prea mult, vor lasa zeama si in loc sa se coaca vor fi fierte. Asa au loc suficient si se rumenesc frumos.
Le tineti in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de 40-45 de minute sau pana se rumenesc cum va place.
Serviti calde cu orice garnitura va place, o salata, sau montati un Gyros grecesc cu sugestiile pe care vi le-am dat in prezentarea retetei(aveti link-urile spre retete acolo).
Este foarte buna carnea gatita asa si de fiecare data este prea putina cand o fac.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.