Ieri am vorbit despre condimentul Gyros și azi vin repede cu această rețetă de pui grecesc la cuptor, marinat cu iaurt, lămâie și usturoi. Este combinația pe care o iubim cu toții, le servim simple cu salată sau facem minunatul Gyros cu acest pui, tzatziki, cartofi la cuptor în stil grecesc, lipii și legume - varianta de casă, mult mai sănătoasă și extraordinar de bună.
Neapărat să puneți toate ingredientele și să vedeți ce minune vă iese, marinata cu iaurt și usturoi este genială, puteți la fel să faceți carnea și la grătar.
Spălați și curățați bine carnea de pui, o puneți într-un bol mai adânc.
Adăugați iaurtul.
Treceți usturoiul prin presă și îl puneți peste iaurt.
Stoarceți tot acolo zeama de la o jumătate de lămâie.
Adăugați mirodeniile, sarea, uleiul de măsline și piperul negru măcinat.
Amestecați bine carnea și restul ingredientelor.
Acum puteți lăsa carnea la marinat câteva ore sau chiar peste noapte. Eu o pun imediat în cuptor, de obicei suntem grăbiți :)
Aranjați carnea într-o tavă de cuptor - recomand să fie o tavă mai largă, pulpele nu trebuie să fie aglomerate prea mult, vor lăsa zeamă și în loc să se coacă vor fi fierte. Așa au loc suficient și se rumenesc frumos.
Le țineți în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de 40-45 de minute sau până se rumenesc cum vă place.
Serviți calde cu orice garnitură vă place, o salată, sau montați un Gyros grecesc cu sugestiile pe care vi le-am dat în prezentarea rețetei (aveți link-urile spre rețete acolo).
Este foarte bună carnea gătită așa și de fiecare dată este prea puțină când o fac.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.