Este o mare provocare să le intri în voie copiilor cu mâncarea, dar niciodată nu dați greș cu pizza sau brioșe. Și dacă le puteți combina, vă asigur că se vor bucura și mai mult! Vroiam inițial să le fac mini-pizza, adică tot un fel de pizza clasică dar la dimensiune mult mai mică. Rezultatul a fost bunicel dar nu extraordinar, așa că m-am apucat de aceste brioșe puțin cam sceptică. Dar modul de formare a fost foarte simplu, rezultatul chiar m-a bucurat foarte mult și pe mine, și pe copii. Am folosit în rețetă ingrediente simple și accesibile marca Fine Life din magazinele LaDoiPasi.
Un lucru important de știut aici și care l-am remarcat cu toții, aceste pizza-brioșe au fost foarte bune și a doua zi, chiar reci, neîncălzite. Le-am luat după noi la un picnic și au fost foarte apreciate. Urmați atent pașii din rețetă și nu ezitați să vă bucurați copiii cu așa brioșe delicioase, frumoase și interesante. Și apropo, pe site-ul LaDoiPasi puteți găsi și alte rețete (inclusiv și câteva marca LaLena) în secțiunea de Idei simple pentru acasă.
În primul rând vă apucați repede de aluatul pentru pizza, eu folosesc de obicei Aluatul clasic de pizza sau Aluatul de pizza fără drojdie, rapid.
Îl frământați cu puțină făină, să devină uniform și neted dar aveți grijă să nu fie prea dens. Lăsați să se odihnească 15 minute.
Până aluatul se odihnește recomand să pregătiți restul ingredientelor pentru pizza, în special cașcavalul. Aici am folosit cașcaval Dalia Fine Life simplu, dar merge să folosiți oricare vă place și aveți la îndemână.
Îl dați prin răzătoarea cu găuri mai mari și lăsați la o parte.
Acum întindeți aluatul într-o foaie mare de aproximativ 3-4mm grosime. Vă ajutați cu făină pe masă, să-l lucrați mai ușor.
Tăiați cercuri cu o cană mai mare, să fie cam de 9-10cm diametru.
Dar asta depinde și de mărimea formelor de brioșe, dacă sunt mai mici tăiați respectiv și cercurile mai mici.
Le mutați în formele de brioșe unse cu puțin ulei și le aranjați să se așeze perfect. Presați ușor cu degetele pe borduri și la bază.
Eu am făcut 12 brioșe în forma mea, din resturile aluatului rămas puteți să faceți încă o tură de brioșe sau o pizza clasică.
Continuăm cu brioșele - le ungeți la bază și pereții cu sosul de roșii preferat.
Eu folosesc Sosul Marinara clasic sau Sosul de roșii, varianta mea.
Și puneți topping-ul preferat - copiilor mei le place mult porumbul, este cam nelipsit în pizza pentru ei :) Deci, am pus câte 1 lingură de porumb în fiecare brioșă.
Adăugați câteva rondele de cârnați, sau șuncă, ciuperci, măsline, etc.
Când ați terminat cu topping-ul acoperiți brioșele deasupra cu cașcaval ras.
Le puneți în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 30-40 de minute.
După acest timp se rumenesc frumos deasupra, dar verificați să fie și baza coaptă bine. Eu de obicei le trag ușor cu vârful cuțitului în sus, ca să văd dacă sunt gata.
Lăsați puțin să se răcorească înainte de servire.
Au fost la fel de bune și calde, dar și reci.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.