Orice mâncare super interesantă nu aș face, tot pizza rămâne preferata și vedeta copiilor la orice masă... Mai nou avem o nouă variantă "vedetă", această Pizza Carbonara, pe lângă faptul că este foarte simplu de pregătit, fetele mi-au zis să le fac mai mult din ea, pentru că este cea mai gustoasă pe care am făcut-o vreodată! Aluatul de pizza merge să fie oricare vă place - cel clasic sau varianta rapidă, fără drojdie (preferata mea!)
Pe lângă faptul că pizza e cea mai iubită mâncare la copii, este minunată de dat la pachet în loc de sandwich-urile clasice, bună rece sau caldă și la noi este una din mâncărurile cele mai gătite în casă. Iar dacă sunteți iubitori de Paste Carbonara, veți aprecia mult și Pizza Carbonara!
Bineînțeles că în primul rând vă apucați să faceți aluatul de pizza.
Eu iubesc mult ambele variante:
- Aluatul clasic cu drojdie, sau
Într-un bol amestecați 2 gălbenușuri crude cu smântâna, usturoiul pisat/uscat și puțină sare cu piper măcinat.
Acest sos de obicei îmi ajunge pentru 2 pizza, dar calculez de obicei 1 gălbenuș la 1 pizza.
Deci, ungeți blatul de pizza cu câteva linguri din acest sos.
Presărați cașcavalul, așa ca să acopere suprafața cât mai bine.
Peste cașcaval aranjați șunculița tăiată bucățele lungi și subțiri.
Cantitatea de umplutură o reglați după preferințe și necesități.
Coaceți pizza timp de 20-30 de minute în cuptorul încins la 200 de grade.
Serviți caldă și savurați, este minunat de gustoasă!
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.