La cat de simpla este aceasta salata de fasole verde, la fel de usor este sa o stricati daca nu sunteti atenti la cele 2 ingrediente de baza - fasolea pastai sau maioneza. Recunosc sincer ca nu a fost "dragoste la prima vedere" pentru mine, desi imi place mult salata de vinete cu maioneza, si ma gandeam ca ar fi cam aceeasi chestie - nu este chiar asa.
Deci, conteaza mult sa aveti pastaile gustoase, nu prea apoase si atoase, scurse bine de apa in care au fiert. Apoi dupa multiple incercari am ales sa prepar numai varianta cu maioneza de casa, anume asa aceasta salata de fasole verde va avea un gust complet, minunat. Puteti sa diluati maioneza cu putina smantana sau iaurt grecesc, iar cantitatea de usturoi o reglati dupa gust bineinteles.
Fasolele se curata si se spala bine, asta daca o aveti proaspata. Daca folositi fasole congelata o puneti direct la fiert, conform cu instructiunile de pe punga.
Apoi eu prefer s-o fierb la aburi timp de 20 de minute, las sa se raceasca si sa se scurga bine.
Dar la fel de bine se poate fierbe simplu in apa, timp de 15-20 de minute si neaparat lasati sa se scurga bine de apa intr-o sita.
Puteti sa folositi si fasole conservata, dar mie nu-mi place nici gustul ei, nici textura - aici am in vedere conservele din comert.
Cat se fierbe-scurge fasolea, puteti pregati maioneza de casa, in varianta simpla si clasica sau in varianta de post.
Pentru o salata mai fresh puteti combina maioneza cu niste iaurt grecesc sau smantana simpla.
Pastaile fierte recomand sa le taiati in bucatele mai mici - cam de 1.5-2cm lungime.
Adaugati intr-un bol mare fasolele, maioneza si usturoiul pisat.
Amestecati bine cu o lingura, mai potriviti de sare daca este nevoie, usturoiul il reglati dupa gust.
Lasati salata cateva ore la frigider sa se marineze, este mult mai buna dupa acest timp.
Serviti pe paine sau pe langa o bucata de carne preferata, chiftele, etc.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.