Pizza este întotdeauna o bună idee de mâncare rapidă și foarte apreciată de toată lumea, o puteți pregăti cât mai clasic, cu ingrediente la îndemână, dar și să improvizați toppinguri noi, combinații mai interesante. Varianta de pizza cu spanac nu este doar o încercare interesantă, de ceva timp a devenit preferata noastră și chiar a copiilor. Întotdeauna se termină prima și este la mare căutare când o pregătesc.
Mie îmi place să pregătesc această pizza cu spanac proaspăt, în extra-sezon cumpăr baby spanac pentru salată, dar ar merge înlocuită cu spanac congelat, neapărat decongelat înainte și scurs bine de apă. Apoi, în varianta cea mai simplă este necesar să aveți 2 tipuri de brânză - brânză cremă (tip Philadelphia, Almette, etc) și cașcaval clasic simplu. Dar pentru un plus de gust, să încercați neapărat și brânză cu mucegai albastru - va da o notă ușor picantă și foarte potrivită cu restul ingredientelor.
Observați că am pus și nuci, este opțional, copiilor nu le place, dar noi adorăm această combinație, deci vă orientați după preferințele personale. Aluatul de pizza poate fi oricare - cel clasic, sau varianta italiană, cu maia, oricare vă place.
În primul rând, bineînțeles, pregătiți aluatul pentru pizza, după oricare rețetă preferați - cel clasic, italian, sau cu maia.
Amestecați 40ml ulei de măsline cu cățeii de usturoi pisați și puțină sare. Ungeți cu această compoziție foaia de pizza.
Apoi presărați deasupra 1-2 mâini de cașcaval ras - oricare preferați.
Acum aranjați frunzele de spanac - să nu vă fie frică să puneți mai multe, după coacere vor scădea mult.
Printre spanac puneți cu o lingură câte puțină cremă de brânză. Nu trebuie s-o întindeți, să fie doar mici grămăjoare din loc în loc.
Opțional puteți pune și niște bucăți de brânză cu mucegai, doar dacă aveți și vă place.
Stropiți totul deasupra cu încă puțin ulei de măsline.
Și mai presărați puțin cașcaval ras - nu foarte mult, doar cât să preseze puțin restul ingredientelor.
Opțional, puteți pune deasupra și bucăți de nuci simple, vor adăuga plus de gust și textură ușor crocantă.
Acum coaceți pizza la 200 de grade sau mai mult, în tăvi sau pe piatra/dosul tăvii - după metoda pizzei lui Gennaro.
Timpul de coacere poate varia - de la 10 minute(cuptor cu vatră), la 20-25 de minute(în cuptorul clasic cu tavă) - depinde cum o faceți.
Oricum, o serviți caldă și cu multă plăcere :)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.