Ceva timp în urmă am fost surprinsă să aflu că în Suedia una din cele mai populare varietăți de pizza este pizza kebab. Foarte căutată de turiști și iubită de localnici, a fost creată de imigranții veniți în țară prin anii '80 și reprezintă o combinație fantastică între bucătăria italiană și cea turcească.
Să știți că pe bună dreptate și-a câștigat popularitatea această pizza kebab, este periculos de gustoasă cum a zis soțul meu, chiar deosebită, în special datorită sosului de usturoi. Carnea kebab o puteți prepara după orice rețetă, eu am folosit kebab de pui preparat din timp, am congelat apoi chiar 2-3 bucăți anume să le am la îndemână când fac pizza aceasta.
Preparați din timp kebabul de pui, eu am folosit rețeta mea de kebab simplu de pui, am păstrat și am congelat câteva bucăți pentru când voi face pizza kebab.
O feliați subțire când este rece bine.
Preparați aluatul de pizza după rețeta preferată, o puteți face după rețetele mele de:
etc.
Într-un bol amestecați 3 linguri de iaurt, 3 linguri de maioneză, 2 căței de usturoi pisat, puțin ardei iute/neiuți tocat mărunt și sare după gust.
Dacă sosul iese ceva mai gros, adăugați 2-3 linguri de apă, să-l subțiați puțin, atât cât să-l întindeți mai ușor peste pizza.
Puneți la încălzit cuptorul și între timp pregătim pizza kebab.
Întindeți foaia de pizza, cu mâinile sau sucitorul.
Puneți peste ea 2 linguri din sosul de roșii și îl distribuiți uniform.
Adăugați mozzarella dată prin răzătoare sau ruptă bucățele.
Peste cașcaval distribuiți feliile de carne kebab.
La final asezonați cu puțin ardei iute sau felii de ardei gras neiuți.
Optional puteți să mai adăugați orice alt topping vă place - ceapă, porumb, ciuperci, etc. Eu merg pe această variantă simplă și de bază.
Coaceți pizza în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de 15-20 de minute, sau până se rumenesc marginile uniform.
Înainte de servire o asezonați deasupra cu sosul de iaurt pregătit mai sus și savurați. Este extrem de bună, fragedă și aromată.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.