Vreau astăzi să vă arăt unul din deserturile preferate ale fetelor mele, de fiecare dată sunt încântate când le gătesc surpriza pizza cu Nutella și banane, bineînțeles pe lângă alte feluri de pizza clasice. Tot procesul este simplu și rapid, chiar merită să o pregătiți periodic, ca un mic alint dulce pentru toată familia.
Eu o fac cu aluatul de pizza clasic, recomand neapărat bananele pentru că echilibrează și evidențiază subtil gustul mai complet al cremei de ciocolată Nutella. Încă ceva, să preparați pizza desert prima apoi restul de pizza pe care le-ați planificat, astfel pizza cu Nutella va avea timp să se răcească puțin și să fie exact așa cum trebuie când ajungeți să serviți desertul.
Puteți cu ușurință să preparați acest desert și cu Nutella de casă, astfel va fi ceva mai sănătoasă, vegană sau de post, dar bineînțeles vă organizați din timp să aveți crema de ciocolată deja preparată.
Preparați aluatul de pizza, vedeți rețeta mea de aluat clasic aici, foarte reușit și testat de mulți ani, doar aveți grijă eventual să dublați cantitățile dacă sunteți mai mult de 3 persoane la masă.
Deci întindeți foaia de pizza și eventual o puneți în tavă, eu o asamblez pe hârtie de copt și o coc pe vatra improvizată ca în rețeta de pizza a lui Gennaro, vedeți pașii 10-17.
Distribuiți Nutella pe toată suprafața, de preferat în strat nu prea gros.
Peste crema de ciocolată aranjați rondele de banane.
Coaceți pizza în cuptorul preîncălzit la 200-220 de grade, până se rumenesc frumos marginile.
Neapărat lăsați să se răcească puțin înainte de servire și savurați. Este delicioasă și întotdeauna cu succes maxim la copii.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.