A început sezonul de sparanghel și în grădina noastră, am făcut deja o tură de omletă cu el și niște pui cu sparanghelul sotat, pe care vi l-am arătat anul trecut. La cât de mari amatori de pizza suntem era inevitabil să încercăm și o variantă de pizza cu sparanghel.
Bineînțeles, în această rețetă de pizza vedeta este sparanghelul, dar sosul Pesto verde adaugă o aromă foarte fină și completează perfect gustul lui. Opțional puteți adăuga deasupra și niște șuncă tăiată fin, eu am pus prosciutto cotto pentru că ne place mult. Dar puteți lăsa pizza și așa simplă, doar cu sparanghel și pesto.
Ne-a plăcut mult rețeta, cu siguranță voi mai repeta pizza cu sparanghel și pesto cât mai ține sezonul, chiar și Sofia mi-a declarat că a devenit pizza ei preferată de acum încolo.
Preparați aluatul de pizza conform rețetei preferate. În condițiile cuptorului clasic electric eu folosesc de obicei aluatul meu clasic de pizza - dați click pe link pentru rețetă.
Lăsați bilele de aluat puțin să se odihnească, eventual unse cu puțin ulei de măsline să nu formeze pojghiță uscată deasupra.
Preparați sosul pesto de casă, rețeta mea preferată o găsiți aici. Dacă nu aveți timp și ingrediente la îndemână, bineînțeles că îl puteți cumpăra.
Spălați bine sparanghelul și verificați toate capetele să nu fie lemnoase, le rupeți ușor de unde vor ele, să nu opună rezistență fibrele din el.
Apoi tijele mai groase le puteți curăța de coajă în capăt, la mine fiind sparanghel proaspăt cules de grădină nu a fost cazul, fiindcă era foarte fraged.
Acum întindeți aluatul de pizza cu mâinile sau cu un făcăleț, îl puneți într-o tavă de pizza sau direct pe o hârtie de copt.
De ceva timp eu nu mai folosesc tăvi de pizza, coc pe hârtie de copt pe care o manevrez ca în rețeta de pizza a lui Gennaro.
Ungeți blatul de pizza cu 2 linguri de sos pesto.
Distribuiți mozzarella rasă sau bucățele pe toată suprafața.
Apoi adăugați deasupra bucăți de sparanghel tăiat tije mai mici.
Sau puteți aranja tije întregi.
Opțional puteți pune peste sparanghel și niște șuncă tăiată fină, aici a fost prosciutto cotto.
Coaceți pizza în cuptorul preîncălzit la 200 de grade C sau 250 de grade C (aici numai dacă o coaceți pe vatră improvizată din tavă de cuptor întoarsă, vedeți rețeta de pizza lui Gennaro), până se rumenește uniform.
Savurați pizza cu sparanghel cât este caldă bine, chiar e delicioasă și deosebită.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.