Vă promiteam să fac și o rețetă de tort "Napoleon" cu aluat preparat în casă - și poftim cu ocazia de azi vă servesc cu o felie de tort perfect, chiar cu un gust demn să fie numit "regesc".
Îmi place mult pentru că deși este puțin crocant, în același timp se topește în gură. Dacă vreți să fie tortul mai umed folosiți Crema cu lapte și ouă, dacă îl vreți mai crocant ungeți cu Crema de unt și lapte condensat.
Eu am văzut undeva că se pot combina cremele, se pune și din una și din alta - așa a ieșit perfect, combinația de 2 creme este deosebită și face tortul să fie perfect la gust și consistență.
Deși poate pare mai complicat, dar să știți că nu este - în schimb la gust, sigur va place chiar și celor mai mofturoși.
Smântâna se amestecă cu gălbenușul, sarea și praful de copt.
Într-un alt bol se pune untul moale și făina.
Amestecați bine cu mâinile până compoziția devine ca niște fărâmituri.
Adăugați compoziția de smântână la cea de făină cu unt.
Frământați un aluat moale și îl lăsați 10-15 minute la odihnit.
Împărțiți aluatul în 7-8 bile, fiecare o întindeți subțire cam de 28-30cm diametru. O tăiați cercuri mai drepte cu o farfurie sau un capac de oală.
Treceți foaia pe o tavă așternută cu hârtie de copt și o înțepați cu o furculiță.
Resturile rămase de la foaia tăiate le puneți în tavă, după copt le vom folosi la ornare.
Coaceți foile până la culoare roz, aveți grijă că se fac foarte repede.
Aveți grijă că foile sunt foarte fine și firave - le treceți ușor de pe hârtia de copt, una peste alta.
Cam atâtea foi am făcut eu - acum ne apucăm de adunat tortul și de ornat.
Ungeți prima foaie cu crema de unt cu lapte condensat.
Următoarea foaie o ungeți cu crema de lapte cu ouă.
Continuați la fel până terminați foile - apoi ungeți cu crema de unt toate golurile laterale ale tortului.
Faceți fărâmițuri din resturile rămase de la copt foile - eu le-am mai amestecat cu nucă de cocos ca să fie mai multă compoziție de ornat.
Presărați și ornați bine tortul cu aceste fărâmițuri.
Acoperiți tortul cu folie alimentară sau îl puneți în tăvă și lăsați minim 8-10 ore, să se pătrundă bine.
Și gata, îl serviți cum vă place - aveți și o secțiune, cred că destul de reprezentativă.
Tortul cu cât stă mai mult cu atât este mai bun - deci aveți grijă să-l faceți din timp.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.