Tort "Napoleon regesc"

Vă promiteam să fac și o rețetă de tort "Napoleon" cu aluat preparat în casă - și poftim cu ocazia de azi vă servesc cu o felie de tort perfect, chiar cu un gust demn să fie numit "regesc".

Îmi place mult pentru că deși este puțin crocant, în același timp se topește în gură. Dacă vreți să fie tortul mai umed folosiți Crema cu lapte și ouă, dacă îl vreți mai crocant ungeți cu Crema de unt și lapte condensat.

Eu am văzut undeva că se pot combina cremele, se pune și din una și din alta - așa a ieșit perfect, combinația de 2 creme este deosebită și face tortul să fie perfect la gust și consistență.

Deși poate pare mai complicat, dar să știți că nu este - în schimb la gust, sigur va place chiar și celor mai mofturoși.

Semipreparate
900 g
1 porție
1250 ml
jumătate de porție
Ingrediente
Unt
300 g
de 82% grăsime
Făină albă calitate superioară
750 g
   
Smântână 20% grăsime
200 g
   
Gălbenuș de ou
1 buc
   
Sare
0.5 lingurite
   
Praf de copt
10 g
1 plic
Pași de urmat
Pas 1

Smântâna se amestecă cu gălbenușul, sarea și praful de copt.

Tort "Napoleon regesc" - Pas 1
Pas 2

Într-un alt bol se pune untul moale și  făina.

Tort "Napoleon regesc" - Pas 2
Pas 3

Amestecați bine cu mâinile până compoziția devine ca niște fărâmituri.

Tort "Napoleon regesc" - Pas 3
Pas 4

Adăugați compoziția de smântână la cea de făină cu unt.

Tort "Napoleon regesc" - Pas 4
Pas 5

Frământați un aluat moale și îl lăsați 10-15 minute la odihnit.

Tort "Napoleon regesc" - Pas 5
Pas 6

Împărțiți aluatul în 7-8 bile, fiecare o întindeți subțire cam de 28-30cm diametru. O tăiați cercuri mai drepte cu o farfurie sau un capac de oală.

Tort "Napoleon regesc" - Pas 6
Pas 7

Treceți foaia pe o tavă așternută cu hârtie de copt și o înțepați cu o furculiță.

Resturile rămase de la foaia tăiate le puneți în tavă, după copt le vom folosi la ornare.

Tort "Napoleon regesc" - Pas 7
Pas 8

Coaceți foile până la culoare roz, aveți grijă că se fac foarte repede.

Tort "Napoleon regesc" - Pas 8
Pas 9

Aveți grijă că foile sunt foarte fine și firave - le treceți ușor de pe hârtia de copt, una peste alta.

Tort "Napoleon regesc" - Pas 9
Pas 10

Cam atâtea foi am făcut eu - acum ne apucăm de adunat tortul și de ornat.

Tort "Napoleon regesc" - Pas 10
Pas 11

Ungeți prima foaie cu crema de unt cu lapte condensat.

Tort "Napoleon regesc" - Pas 11
Pas 12

Următoarea foaie o ungeți cu crema de lapte cu ouă.

Tort "Napoleon regesc" - Pas 12
Pas 13

Continuați la fel până terminați foile - apoi ungeți cu crema de unt toate golurile laterale ale tortului.

Tort "Napoleon regesc" - Pas 13
Pas 14

Faceți fărâmițuri din resturile rămase de la copt foile - eu le-am mai amestecat cu nucă de cocos ca să fie mai multă compoziție de ornat.

Tort "Napoleon regesc" - Pas 14
Pas 15

Presărați și ornați bine tortul cu aceste fărâmițuri.

Tort "Napoleon regesc" - Pas 15
Pas 16

Acoperiți tortul cu folie alimentară sau  îl puneți în tăvă și lăsați minim 8-10 ore, să se pătrundă bine.

Tort "Napoleon regesc" - Pas 16
Pas 17

Și gata, îl serviți cum vă place - aveți și o secțiune, cred că destul de reprezentativă.

Tortul cu cât stă mai mult cu atât este mai bun - deci aveți grijă să-l faceți din timp.

Poftă Bună!

Tort "Napoleon regesc" - Pas 17

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (10-12 porții)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 60 min