V-am povestit eu mai înainte că am fost să mă inspir la pizzeria artizanală BonPizza&Grill, prima rețetă a fost de pizza cu bacon și zucchini, acum vreau să vă arat cum se prepară pizza vegetariană. Fetele mele au savurat-o în 5 minute, și nu a obiectat niciuna că era fără carne!
Cei de la pizzerie fac varianta ovo-lacto, adică cu mozzarella în loc de cașcavalul de post (un amestec de margarine), eu vă recomand să folosiți anume tofu dacă o vreți strict vegană. Bineînțeles, nu se va topi așa cum o face mozzarella, dar tot este o variantă foarte bună. Îmi place mult aici că se folosesc la topping felii subțiri de zucchini, acestea dau un plus de gust dar și mai multă culoare la pizza.
În primul rând pregătiți Aluatul de pizza și Sosul de roșii, bineînțeles.
La pizzerie aluatul este altul, dar puteți prepara pizza cu aluatul meu sau oricare altul vă place.
Deci, întindeți și puneți în tava primul blat de pizza și îl ungeți cu 2-3 linguri de sos de roșii.
Presărați deasupra 1-2 mâini de cașcaval/tofu dat prin răzătoare.
Puneți ciupercile tăiate felii subțiri.
Adăugați porumbul și măslinele.
Apoi ceapa tăiată julien și feliile fine de ardei gras.
Mai puteți adăuga și câteva felii subțiri de zucchini sau dovlecei.
Și la urmă mai puneți încă 1-2 mâini de cașcaval ras/tofu deasupra.
Puneți pizza în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 15-20 de minute.
În cuptorul de la pizzerie aceasta se face în 3-4 minute la 400 grade!
Și cam asta a fost, puteți jongla cu toppingul după preferință și vă bucurați de cea mai bună pizza vegetariană.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.