Am bifat cu bine Croisssants de casă, Pain au Chocolat, acum a venit rândul rețetei minunatelor Pain au Raisins - preferatele mele! Am gustat prima dată Pain au raisins original într-o pauză la cafeneaua muzeului d'Orsay din Paris, o fi fost combinat și cu impresia după muzeu, dar mi-a rămas în suflet gustul, aroma și textura lor. Sunt de fapt niște melci cu cremă de vanilie și stafide/merișoare, dar aluatul foietat, pufos și aromat chiar le face și mai deosebite de varianta noastă clasică românească.
Le-am reprodus cu succes acasă și chiar vă recomand rețeta, nu sunt așa mofturoase în lucru cum sunt croissantele, și după părerea mea rezultatul este chiar mai "Oau!". Vă faceți din timp 2-3 porții din aluatul de Croissants, se păstrează foarte bine la congelator și oricând aveți nevoie sau poftă, organizați repede o tură din acești melci foietați cu cremă de vanilie și stafide/merișoare.
În primul rând trebuie să faceți aluatul pentru croissante - este un aluat de foietaj, dar cu drojdie. Găsiți aici rețeta la pașii 1-21.
Mie îmi place să-l fac cu o zi înainte, sau chiar mai mult și îl păstrez la frigider sau congelator (dacă nu îl folosesc mai mult de 2-3 zile).
Folosesc de obicei rețeta de cremă rapidă de vanilie la microunde, dar o puteți găti și clasic la aragaz, găsiți și această variantă la secțiunea de Creme de pe site.
Pregătiți crema și lăsați să se răcorească timp de 2-3 ore.
După ce aveți aluatul gata și crema răcorită, ne apucăm de treabă.
Întindeți o foaie de aluat subțire de 24x40cm, puteți să vedeți cum o fac eu în aceeași rețetă de Croissants sau Pain au Chocolat.
Ungeți uniform foaia cu cremă de vanilie, dar aveți grijă să lăsați bordurile cam de 1 cm fără cremă.
Peste cremă distribuiți uniform stafidele spălate și uscate.
Rulați foaia de aluat.
Apoi tăiați din acest rulou bucățele de aproximativ 1.5-2 cm lățime.
Mutați atent rulourile pe tava de cuptor așternută cu hârtie de copt, observați că trebuie să lăsați puțină distanță între ele.
Apăsați ușor cu degetele fiecare rulou, adică le turtiți uniform, dar fără să le faceți prea subțiri.
Lăsați să crească timp de 2 ore, apoi le ungeți cu albuș de ou crud deasupra.
Coaceți melcii în cuptorul bine încins la 200 de grade timp de 15 minute, iar apoi încă 5-10 minute la 180 de grade. Vă orientați și după puterea cuptorului dvs.
Lăsați-le puțin să se răcorească, apoi serviți și aveți grijă că sunt periculos de bune, este greu să te oprești din mâncatul lor...
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.