Ingrediente
●
Praf de cacao
4 linguri
●
Esenta de vanilie
1 buc
●
Faina alba calitate superioara
175 g
●
Praf de copt
1 lingurita
●
Nuci
4 linguri
si stafide, optional
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Puneti untul intr-o cratita si la foc mic il topiti.
Pas 2
Dupa ce se topeste il turnati intr-un bol mai mare, in care se va prepara aluatul.
Adaugati peste unt 4 linguri de cacao, amestecati bine cu un tel.
Pas 3
Separat bateti ouale, adaugati zahar si vanilia.
Pas 4
Cu un mixer sau tel bateti ouale si zaharul spuma.
Pas 5
Atent turnati compozitia de oua peste untul cu cacao, amestecand continuu.
Pas 6
Amestecati bine cu telul pana se omogenizeaza compozitia.
Pas 7
Adaugati faina si praful de copt, stafide si nuci daca va plac, amestecati.
Pas 8
Amestecati bine, sa nu fie cocoloase.
Pas 9
Ungeti o tava de cuptor cu unt si la fund puneti hartie de copt.
Pas 10
Turnati aluatul in tava si il puneti la cuptor 40 de min.
Pas 11
Incercati checul cu o scobitoare, daca nu se lipesc faramituri de aluat, este copt. Lasati-l sa se racoreasca, fara sa-l scoateti din cuptor, doar deschideti usa lui.
Pas 12
Ca sa-l faceti frumos va recomand urmatoarea smekerie: taiati 2 linii din hartie si le puneti peste chec.
Puteti sa le puneti in ce forma doriti.
Pas 13
Presarati zahar pudra cu o sita peste chec.
Pas 14
Ridicati atent hartiile si iata ca aveti un chec frumos si original :)
Pofta buna!
Cantitate:
2 kg
(8-9 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
10 min
Data publicarii:
Nota:
5 (15 voturi)