Ingrediente
●
Praf de cacao
4 linguri
●
Esenta de vanilie
1 buc
●
Faina alba calitate superioara
175 g
●
Praf de copt
1 lingurita
●
Nuci
4 linguri
si stafide, optional
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
1
Puneti untul intr-o cratita si la foc mic il topiti.
2
Dupa ce se topeste il turnati intr-un bol mai mare, in care se va prepara aluatul.
Adaugati peste unt 4 linguri de cacao, amestecati bine cu un tel.
3
Separat bateti ouale, adaugati zahar si vanilia.
4
Cu un mixer sau tel bateti ouale si zaharul spuma.
5
Atent turnati compozitia de oua peste untul cu cacao, amestecand continuu.
6
Amestecati bine cu telul pana se omogenizeaza compozitia.
7
Adaugati faina si praful de copt, stafide si nuci daca va plac, amestecati.
8
Amestecati bine, sa nu fie cocoloase.
9
Ungeti o tava de cuptor cu unt si la fund puneti hartie de copt.
10
Turnati aluatul in tava si il puneti la cuptor 40 de min.
11
Incercati checul cu o scobitoare, daca nu se lipesc faramituri de aluat, este copt. Lasati-l sa se racoreasca, fara sa-l scoateti din cuptor, doar deschideti usa lui.
12
Ca sa-l faceti frumos va recomand urmatoarea smekerie: taiati 2 linii din hartie si le puneti peste chec.
Puteti sa le puneti in ce forma doriti.
13
Presarati zahar pudra cu o sita peste chec.
14
Ridicati atent hartiile si iata ca aveti un chec frumos si original :)
Pofta buna!
Cantitate:
2 kg
(8-9 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
10 min
Data publicarii:
Nota:
5 (15 voturi)