Biscuiti cu fulgi de ovaz si seminte

    Cu mana pe inima va spun ca biscuiti mai buni nu cred ca am mancat - au o textura perfecta - crocanti, aerati, dulci, aromati. Nu identificam bine gustul lor, pana sotul m-a intrebat daca am pus cumva halva in ei :)

Deci au gust de halva, de seminte rumenite, de unt - in 2 zile am reusit sa le fac de 2 ori si de fiecare data fug de pe farfurie - Sofia le mananca cu o viteza mare.....

Prima data am pus strict conform retetei ingredientele, a 2-a oara am improvizat putin si mi-a placut si mai mult. Am combinat mai multe seminte si la compozitia de faina integrala am mai adaugat 2 linguri de seminte de in macinate.

Vedeti pasii si ingredientele, voi da toate detaliile.

Ingrediente

Seminte de floarea soarelui
150 g
se pot combina cu seminte de dovleac, migdale, nuci, in, etc.
Faina integrala de grau
50 g
puteti adauga aici si 2 linguri de faina din seminte de in - Daca nu aveti faina integrala, puteti pune faina alba simpla
Praf de copt
1 lingurite
Unt
125 g
sa fie relativ moale
Zahar
100 g
Oua
1 buc
Fulgi de ovaz
150 g
ai mei au fost din aia mai marunti
Esenta de vanilie
1 buc

Pasi de urmat

1

Semintele se calesc pe o tigaie uscata, pana se rumenesc usor.

2

Lasati-le sa se racoreasca putin apoi le macinati intr-un robot sau blender.

Nu le faceti chiar faina, sa fie mai bucatele grunjoase.

3

Faina se amesteca cu praful de copt, si eventual faina de in.

4

Intr-un bol mixati untul moale cu zaharul, adaugati oul si amestecati inca putin(cu mixerul).

5

Adaugati vanilia, semintele macinate, amestecul de faina si fulgii de ovaz.

6

Amestecati bine compozitia, mai intai cu o spatula/lingura apoi cu mainile.

Sa nu va speriati daca compozitia este grunjoasa si putin lipicioasa, asa si trebuie.

7

Luati cate putin aluat in maini, desi este lipicios se poate modela destul de bine - formati biscuitii in orice forma va place.

Eu am facut clasici rotunzi si un fel de batoane.

8

Lasati la cuptor preincalzit la 180 grade, timp de 25-30 de minute, pana incep sa se rumeneasca mai bine marginile.

Lasati sa se racoreasca.

9

Apoi le scoateti de pe tava si savurati...

Aici este prima tura - doar cu seminte de floarea soarelui si putine migdale, in forma de batoane.

10

Aici a 2-a tura, si mai buna - cu amestec de seminte de dovleac, de f.soarelui si nuci - cate 50g din fiecare.

Absolut deliciosi, pe viitor voi face 2 portii o data, ca una nu ne ajunge :)

Pofta Buna!

Cantitate: 500 g (1 tava de cuptor)
Timp de preparare: 35 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

roroxiroxana (16 January 2013, 22:24)

trebuie incercat de indata :) suna apetisant

Anisoara89
Anisoara89 (18 January 2013, 19:18)

Buna Lena, iti multumim din suflet toata familia, absolut toti care sunt serviti cu bunatati facute conform retetelor tale raman pur si simplu incintati !!! Astazi am realizat aceatsa minunata reteta de biscuiti... si pot sa zic ca nici intr-un magazin din nici intr-o tara nu poti gasi asa bunatati, extraordinar de fini, crocanti si gustosi. Mai ales ca pe linga toate sunt sanatosi. Deci, cum zic francezii in asa momente: "chapeau" ( jos palaria)  

Eu am incercat sa le fac cu formele si le-am facut dar nu m-am asteptat sa creasca atit de mult si s-au unit intre ei, pentru data viitoare o sa stiu.

Merci beaucoup et bonnes chances pour la suite!

lena
lena (18 January 2013, 19:29)

Multumesc Anisoara, ma bucura mult comentariile tale si pozele!

Te pup

ianadeea (21 January 2013, 10:16)

Foarte faina reteta, Lena. Multumim. Sunt niste biscuiti satiosi, merg facuti si mai de dieta: cu cateva linguri de ulei de samburi de strugure in loc de unt, doar 1 plic de zahar vanilat in loc de zahar si esenta vanilie, si o lingurita de indulcitor natural Stevie. Eu asa am facut , si au iesit super. Au avut gust mai "complex" ca am bagat de toate felurile de seminte/nuci: cateva migdale si nuci, seminte in, dovleac, mac, si de fl. soarelui. Tura viitoare, ca sa iasa mai cu gust de halva o sa bag doar cateva seminte de dovleac si restul de fl. soarelui, pt ca nucile usor prajite dau un gust de aluna . Mie mi-a placut mult textura, faramicioasa, crocanta, sunt f. fragezi, buni, si se modeleaza usor coca. Merita incercati, fetelor. Va pup.

Toni (23 January 2013, 22:05)

 Wow, Lena cum sunt biscuitii astia!! I-am facut acum in seara asta dar nu cred ca apuca dimineata...crocanti, fragezi si buni... mmmmm yami-yami. Am incercat reteta ta, cu unt, insa si cea cu ulei de samburi de struguri, din comentariul postat, mi se pare interesanta. 

linku94
linku94 (24 January 2013, 17:52)

 Sunt pur si simplu deliciosi, data viitoare cu siguranta voi mai adauga si alte tipuri de seminte inclusiv nuci! 

timotei
timotei (25 January 2013, 01:29)

 Saptamina aceasta am facut si eu acesti biscuiti si am pus patru feluri de seminte.Foarte buni ,numai mear placea tare mult sa fie mai moi ca eu nu prea stau bine cu biscuitii crocanti dar in schimb ia papat "soriceii mei"

Dany92 (15 March 2013, 13:43)

buna Lena te rog daca stii o reteta de preanici teas ruga sami spui... multumesc, si Scuza pentru deranj...

Mitela (06 April 2013, 19:08)

 Buna,

Retetele tale sunt minunate! Simple, sanatoase, gustoase.

Am incercat si multe din retetele de biscuiti iar acestia mi-au placut in mod deosebit. Am facut azi o versiune de post, inlocuind untul cu ulei si oul cu doua linguri de psyllium si au iesit grozavi!

lena
lena (06 April 2013, 21:41)

Ce idee buna, trebuie sa incerc si eu!

LicaStar
LicaStar (14 November 2013, 15:20)

Si eu, cu mana pe inima si cu biscuitul in farfurie, pot spune ca sunt cei mai deliciosi, crocanti, si totodata simpli de facut. Doar problema mea, si am vazut intr-un comentariu mai sus, este ca s-au unit intre ei la cuptor, deci nu mai aveau forma, a iesit ca un biscuite foarte mare, cat tava. Nu pot sa-mi explic de ce. Si am observat de la bun inceput ca aluatul meu era putin mai moale comparativ cu cel din poza originala a ta, Lena. Ar fi de la untul gras de 82 procente?

In fine, nu ma mai pot satura de ei, daca ma crezi, a ramas doar o bucata de biscuit, foarte buni cu nuca si stafide taiate mai marunt. Multumesc mult pentru reteta minunata, merita sa fie repetata.

lena
lena (14 November 2013, 16:49)

MA bucur ca ti-au placut, sunt chiar deliciosi si ii fac de foarte multe ori si eu.

Cred ca ar trebui sa mai adaugi putina faina si fulgii de ovaz sa fie marunti.

LicaStar
LicaStar (14 November 2013, 18:24)

Multumesc pentru raspuns asa de rapid!!! O sa-ti urmez sfatul, fulgii de ovaz sunt marunti, dar faina cred ca mai trebuia. 

semy (03 February 2014, 20:18)

 Buna! Vreau sa cer un sfat. Am facut niste biscuiti, reteta am luat-o din cartea Mama si Copilul, dar mi-au iesit betonati, numai buni de rupt dintii. Mi-am dat seama ca nu ii pot oferi fetitei mele de 3 ani sa-i manance, desi m-a ajutat si ea la prepararea lor. Intrebarea mea este: in ce pot transforma biscuitii, sau ce mai pot face cu ei? Sunt doua tavi de biscuiti si sunt tare gustosi... Merci mult.

 

 

lena
lena (04 February 2014, 08:09)

Ii maruntesti in blender si poti sa faci orice desert - salam de biscuiti, cheescake, etc.

semy (04 February 2014, 16:10)

 Multumesc, asa o sa fac! Sper doar, sa nu distrug blenderul... 

Vanille (18 April 2014, 11:56)

Lena, faina de in o putem  face cumparand seminte de in si marutindu- le in blender ? sau nu este aceeasi mancare de peste ?

Vanille (19 April 2014, 12:09)

Draga Lena,

Dupa reteta ta, am facut aseara niste biscuiti extraordinari, poate cei mai reusiti de pana acum. Faramiciosi cand ii bagi in gura...plini de arome...si chiar ca au un gust pronuntat de halva, mai ales atunci cand sunt calzi. Eu am folosit seminte de floarea-soarelui, dovleac, susan si in. Pe cele de in nu le/am macinat. De asemenea, am folosit faina de ovaz si nu fulgi. A, am pus si 2 oua, asta pt ca eu am facut 2 tavi...

Multumesc mult pentru reteta !!!

Vanille (19 April 2014, 12:10)

o alta fotografie :

Vanille (19 April 2014, 12:12)

si la interior :

Vanille (19 April 2014, 12:13)

Scuze, de fapt, eu am folosit tarate de ovaz, nu faina.

Vanille (19 April 2014, 12:18)

Gata, ultima fotografie.

As mai preciza ca eu am batut untul direct zcu zahar pudra cu aroma de vanilie. Si cum ziceam mai sus, tarate de ovaz, nu faina !  Sunt mandra de rezultat si am sa repet reteta fara doar si poate. Data viitoare, ma gandesc sa adaug si niste stagide si gojii macinate.

lena
lena (19 April 2014, 21:07)

Arata super Vanille, si bine de stiut toate modificarile pe care le-ai facut, cred ca f.utile pentru toti. Multumesc de poze!

OannaD91
OannaD91 (07 May 2014, 10:35)

 of...am incercat si eu. Si s-au dilatat asa de tare incat a iesit un blat subtire ca o scoarta. Cand i-am pus in cuptor am vazut cu se topea untul si curgea din ei. Nu am reusit niciodata sa fac biscuiti nici cookies. Oare unde gresesc? De data asta am pus 2 oua pt ca erau foarte mici. Si ce-i drept nu am cum sa cantareac exact ingredientele ca nu am cana gradata sau cantar. Dar prajiturile imi ies super. Biscuitii nu. Toti cresc prea mult, se latesc si se fac scoarte :(

lena
lena (09 May 2014, 09:02)

Cred ca trebuie sa adaugati un pic mai multa faina, de obicei asta-i cauza ca se desfac.