Biscuiți cu fulgi de ovăz și semințe

Biscuiți cu fulgi de ovăz și semințe

Cu mâna pe inimă vă spun că biscuiți mai buni nu cred că am mâncat - au o textura perfectă - crocanți, aerati, dulci, aromați. Nu identificam bine gustul lor, până soțul m-a întrebat dacă am pus cumva halva în ei :)

Deci au gust de halva, de semințe rumenite, de unt - în 2 zile am reușit să le fac de 2 ori și de fiecare dată fug de pe farfurie - Sofia le mănâncă cu o viteză mare.....

Prima dată am pus strict conform rețetei ingredientele, a 2-a oară am improvizat puțin și mi-a plăcut și mai mult. Am combinat mai multe semințe și la compoziția de făină integrală am mai adăugat 2 linguri de semințe de in măcinate.

Vedeți pașii și ingredientele, voi da toate detaliile.

Ingrediente

Semințe de floarea-soarelui
150 g
se pot combina cu semințe de dovleac, migdale, nuci, in, etc.
Făină integrală de grâu
50 g
puteți adăuga aici și 2 linguri de făină din semințe de in - Dacă nu aveți făină integrală, puteți pune făină albă simplă
Praf de copt
1 lingurita
   
Unt
125 g
să fie relativ moale
Zahăr
100 g
   
Ouă
1 buc
   
Fulgi de ovăz
150 g
ai mei au fost din ăia mai mărunți
Esență de vanilie
1 buc
   

Pași de urmat

Pas 1

Semințele se călesc pe o tigaie uscată, până se rumenesc ușor.

Biscuiți cu fulgi de ovăz și semințe - Pas 1
Pas 2

Lăsați-le să se răcorească puțin, apoi le măcinați într-un robot sau blender.

Nu le faceți chiar făină, să fie mai bucăți grunjoase.

Biscuiți cu fulgi de ovăz și semințe - Pas 2
Pas 3

Făina se amestecă cu praful de copt, și eventual făina de in.

Biscuiți cu fulgi de ovăz și semințe - Pas 3
Pas 4

Într-un bol mixați untul moale cu zahărul, adăugați oul și amestecați încă puțin (cu mixerul).

Biscuiți cu fulgi de ovăz și semințe - Pas 4
Pas 5

Adăugați vanilia, semințele măcinate, amestecul de făină și fulgii de ovăz.

Biscuiți cu fulgi de ovăz și semințe - Pas 5
Pas 6

Amestecați bine compoziția, mai întâi cu o spatulă/lingură, apoi cu mâinile.

Să nu vă speriați dacă compoziția este grunjoasă și puțin lipicioasă, așa și trebuie.

Biscuiți cu fulgi de ovăz și semințe - Pas 6
Pas 7

Luați câte puțin aluat în mâini, deși este lipicios se poate modela destul de bine - formați biscuiții în orice formă vă place.

Eu am făcut clasici rotunzi și un fel de batoane.

Biscuiți cu fulgi de ovăz și semințe - Pas 7
Pas 8

Lăsați la cuptor preîncălzit la 180 grade, timp de 25-30 de minute, până încep să se rumenească mai bine marginile.

Lăsați să se răcorească.

Biscuiți cu fulgi de ovăz și semințe - Pas 8
Pas 9

Apoi le scoateți de pe tavă și savurați...

Aici este prima tură - doar cu semințe de floarea soarelui și puține migdale, în formă de batoane.

Biscuiți cu fulgi de ovăz și semințe - Pas 9
Pas 10

Aici a 2-a tură, și mai bună - cu amestec de semințe de dovleac, de f. soarelui și nuci - câte 50g din fiecare.

Absolut delicioși, pe viitor voi face 2 porții o dată, că una nu ne ajunge :)

Poftă Bună!

Biscuiți cu fulgi de ovăz și semințe - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (1 tavă de cuptor)
Timp de preparare: 35 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (11 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 57

DanielaJansen853
Daniela Jansen (DanielaJansen853) 04 Aug 2024, 18:27

Cei mai perfecți biscuiți. Am adaptat și eu rețeta în funcție de gustul personal și am făcut-o de cel puțin 8 ori într-o lună. Sunt senzațional de gustoși și sățioși.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
AlinaSasu176
Alina Sasu (AlinaSasu176) 01 Aug 2023, 02:23

Cei mai buni biscuiți cu semințe și fulgi de ovăz .Când avem poftă de ceva dulce pregătesc o porție . Pun și o poză cu rețeta

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
MarianaGurandaGalbur867
Mariana Guranda Galbur (MarianaGurandaGalbur867) 26 Mar 2020, 21:57

Pur si simplu deliciose. Iti urmaresc de citiva ani recetele si sunt intodeauna impresionata cind le pregatesc. Am modificat si eu cite ceva, fiindca am vrut sa folosesc ce am la indemina, si au iesit excelent.

  Iti multumesc.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Gabriela20
Gabriela20 03 Mar 2020, 20:23

Delicios,delicios,delicios. Un snack lejer,puține calorii și foarte ușor de pregătit, asta e tot ce ne dorim noi femeile ! Spor in continuare gospodinelor.

Poza mea pentru rețetă:
Ana Elisabeta
Ana Elisabeta 19 Sep 2019, 12:13

Mă bucur nespus că am dat peste rețeta asta. Este foarte ușor de făcut, am recomandat-o deja și altora. Am schimbat un pic ingredientele, din anumite motive... Nu aveam destul unt și era târziu, așa că am completat cu ulei de cocos, care cred că le-a dat o aromă grozavă. Am folosit ceva mai puțin zahăr decât cantitatea recomandată. Am pus doar 100 gr de fulgi de ovăz și am completat restul cu fulgi de porumb zdrobiți. Asta pentru că mâncasem niște biscuiți din comerț cu porumb și mi s-a părut grozavă acea textură crunchy. Am avut ceva bătăi de cap la modelarea biscuiților, n-am știut cum să abordez acel aluat lipicios așa că i-am lăsat ”ciufuliți”. Dar pozele de mai sus mă motivează să insist mai mult pe forma lor data viitoare. O să-i mai fac de muuuulte ori, nu vreau să mai cumpăr biscuți cu diverse adaosuri sintetice. Mulțumesc!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Irina87
Irina87 13 May 2019, 12:20

Super rețeta, sunt absolut delicioși biscuiții!!!

Poza mea pentru rețetă:
CristinaAlinaHilote288
Cristina Alina Hilote (CristinaAlinaHilote288) 10 Jan 2018, 17:39

Foarte buni! Cu siguranta voi repeta reteta!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
LisaT
Larisa Toader (LisaT) 20 May 2016, 21:16

Am pregatit reteta de doua ori pana acum: prima data am folosit, in loc de unt, ulei de masline si in loc de seminte simple, un amestec de musli cu 7 cereale (fulgi de ovaz, porumb, hrisca, orz, mei, grau si secara) cu seminte de in, seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, stafide, boabe de hrisca etc. Deoarece am facut doua portii, am pus 400 g din acest amestec si am adaugat 200 g fulgi de ovaz si am macinat totul in blender. Au iesit foarte gustosi si au rezistat bine aproximativ 3 zile, fiind foarte consistenti si hranitori.

A doua oara am folosit aceleasi seminte si fulgi dar am inlocuit uleiul cu unt 41% grasime si am micsorat cantitatea de zahar cu 50 grame datorita stafidelor (prima data iesisera cam dulci). Acum biscuitii au iesit mult mai fragezi si deliciosi.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Clarutza
Clarutza 05 Apr 2016, 17:02

Draga mea Lena, am facut si eu fursecurile care au iesit DEMENTIALE! Iata-le! Multumesc pt reteta!

Poza mea pentru rețetă:
Vanille
Vanille 19 Apr 2014, 12:09

Draga Lena,

Dupa reteta ta, am facut aseara niste biscuiti extraordinari, poate cei mai reusiti de pana acum. Faramiciosi cand ii bagi in gura...plini de arome...si chiar ca au un gust pronuntat de halva, mai ales atunci cand sunt calzi. Eu am folosit seminte de floarea-soarelui, dovleac, susan si in. Pe cele de in nu le/am macinat. De asemenea, am folosit faina de ovaz si nu fulgi. A, am pus si 2 oua, asta pt ca eu am facut 2 tavi...

Multumesc mult pentru reteta !!!

Poza mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile