Budinca cu mere si orez

O budinca deosebita - cu aroma puternica de mere caramelizate si unt - este mai repede o prajitura.Se prepara foarte usor, este sanatoasa si se poate da si la copii. Din pacate nu am poza la sectiune, s-a mancat foarte repede :)

Ingrediente

Mere Ionatan
500 g
Orez
130 g
Zahar
1 pah
Unt
50 g
Oua
3 buc
Faina alba calitate superioara
2 linguri
Esenta de vanilie
1 buc
Ulei de floarea soarelui
5 linguri

Pasi de urmat

1

Turnati uleiul de floarea soarelui intr-o tava de cuptor, ungeti cu el si peretii tavii.

Merele le spalati, scoateti cotorul, le taiati bucatele mici si le distribuiti uniform in tava. Presarati peste mere 3 linguri de zahar, dupa care puneti tava la cuptor pentru aproximativ 30 de min.

2

In acest timp fierbeti orezul intr-o cantitate f.mare de apa. Aproximativ o unitate de orez la 5-6 unitati apa.

3

Dupa ce a fiert orezul, il strecurati printr-o sita si il clatiti cu apa rece.

4

Intr-un bol bateti cu mixerul untul si restul de zahar, adaugati faina, vanilia si ouale, mai bateti putin sa se amestece bine.

5

Dupa jumatate de ora la cuptor, merele isi schimba putin culoarea, se vestejesc si lasa suc.

Scoateti atunci tava din cuptor.

6

Peste mere distribuiti uniform orezul fiert.

7

Peste orez turnati compozitia de unt, zahar, oua, etc si puneti tava iarasi la cuptor.

8

Lasati la cuptor pana cand orezul se rumeneste usor. Scoateti tava, o lasati putin sa se racoreasca.

9

Rasturnati budinca pe o farfurie, asa ca merele caramelizate sa fie sus. Daca mai raman felii de mar in tava le luati atent cu o spatula si le aranjati peste budinca. Se mananca si calda si rece - este absolut delicioasa.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (4-5 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Publicata:
Nota: 5 (6 voturi)
Sursa: good-cook.ru

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 36

anamarculescu
anamarculescu 09 mar 2016, 23:40

Cam asa arata budinca mea. Sper sa se incarce acum, am incercat de cateva ori sa o uploadez 😊

Poza mea pentru reteta:
anamarculescu
anamarculescu 08 mar 2016, 06:13

Nota mea pentru reteta:
anamarculescu
anamarculescu 08 mar 2016, 06:12

Divina budinca! Preparata de 3 ori ☺ pana acum. Multumesc, Lena!

Ninuta   Andrei
Ninuta Andrei 15 oct 2014, 13:21

Va multumesc pentru reteta. Budinca este delicioasa si a fost imediat savurata de micutul nostru.

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 18 oct 2013, 20:33

Buna.Si ea buna rau.Am mancat aproape jumatate !!! Si mie mi s-au lipit merele.Adica mai exact, cand am intors au ramas in tava,dar nu erau lipite,fiind umed. Le-am luat frumos cu paleta si le-am pus unde lipseau. Si eu am vreo doua retete cu aceasta budinca,dar mult mai complicate, Cu merele taiate felii subtiri,puse in "picioare" una langa alta,in straturi..etc. Asta e la fel de gustoasa si mult mai simplu de facut. (Poza nu e prea reusita fiind facuta acuma,pe seara,si nu e lumina buna).  Nu stiu daca sa-ti mai multumesc ,ca ma bagi in spital cu atatea bunatati. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tanicelu
tanicelu 08 iul 2013, 16:33

buna Lena pot sa pun piersici sau caise in loc de mere?

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) tanicelu 08 iul 2013, 18:35

Cred ca poti.

merryy4ever
merryy4ever 20 oct 2012, 20:10

Am facut aceasta budinca azi ,mi-a iesit ,este foarte gustoasa,merita sa o incercati.multumim pt reteta la lena. 

Nota mea pentru reteta:
mourishka
mourishka 14 apr 2012, 19:08

cand fierb orezul nu trebuie sa-l indulcesc cu zahar, sau se indulceste la cuptor cu restul ingredientelor?
PS: foarte bune retele, iti urez numai bine!

Nota mea pentru reteta:
lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 23 feb 2012, 21:36

Delicios si usor! Un desert rapid si bun de avut in casa la ceai. Ne-am delectat cu bucurie din el. Multumesc, Lena!

Poza mea pentru reteta:
amalia80
amalia80 21 sep 2010, 10:43

Cand am pere in casa Imi place sa asociez mere cu pere la aceasta prajitura. Incercati sa puneti o para in loc de un mar si veti avea un gust deosebit cu fructe de toamna.

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile