Chec aperitiv cu cașcaval și șuncă

Chec aperitiv cu cașcaval și șuncă

Este o rețetă inventată cam pe loc, la atelier - să arăt că se poate face chec și dulce și sărat. De rezultat am fost surprinsă chiar și eu :) Toată lumea l-a apreciat, a fost foarte fraged, moale, pufos și delicios.

Acasă l-am repetat, am notat și măsurat ingredientele (mai greu cu "ochiul" la începători:) - am utilizat ce mai aveam prin frigider, aici chiar puteți să improvizați cu umplutura. Am făcut până acum cu șuncă, cașcaval, ciuperci/măsline, dar puteți pune și alte legume, mezeluri, carne, etc.

Soțul a fost foarte impresionat și bucuros că am găsit o alternativă bună la sandwich-urile de dimineață.

Ingrediente

Ouă
3 buc
   
Sare
0.5 lingurite
   
Unt
100 g
   
Lapte bătut/iaurt/chefir
150 g
   
Făină albă calitate superioară
150 g
   
Praf de copt
10 g
1 plic
Cașcaval clasic
100 g
   
Șuncă
100 g
   
Ciuperci conservate
100 g
sau alte legume, acum am pus și măsline

Pași de urmat

Pas 1

Topiți untul și lăsați să se răcorească.

Într-un bol bateți ouăle cu puțină sare - nu trebuie mixer, le bateți ușor cu telul.

Chec aperitiv cu cașcaval și șuncă - Pas 1
Pas 2

Adăugați la ouă untul - amestecați.

Apoi turnați iaurtul, din nou amestecați cu telul.

Chec aperitiv cu cașcaval și șuncă - Pas 2
Pas 3

Și ultima merge făina și praful de copt - omogenizați bine cu telul să nu fie cocoloașe.

Chec aperitiv cu cașcaval și șuncă - Pas 3
Pas 4

Trebuie să fie un aluat mai dens, ca o smântână groasă.

Chec aperitiv cu cașcaval și șuncă - Pas 4
Pas 5

Și la urmă se adaugă cașcavalul și șunca tăiate cubulețe, plus celelalte legume tăiate rondele sau cuburi.

Amestecați cu o spatulă sau lingură.

Chec aperitiv cu cașcaval și șuncă - Pas 5
Pas 6

Turnați aluatul într-o formă de chec așternută cu hârtie de copt și o puneți la cuptor preîncălzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute.

Chec aperitiv cu cașcaval și șuncă - Pas 6
Pas 7

Înainte să-l scoateți din cuptor faceți testul scobitorii, dacă iese curată îl scoateți și lăsați 15-20 de minute în tava.

Chec aperitiv cu cașcaval și șuncă - Pas 7
Pas 8

Îl scoateți din tava pe un fund și lăsați să se răcorească complet - ar fi perfect să-l tăiați măcar într-o oră după ce s-a copt.

Chec aperitiv cu cașcaval și șuncă - Pas 8
Pas 9

Îl serviți cum vă place - ca aperitiv la o masă mai festivă sau la un mic dejun în familie.

Este absolut perfect, chiar vă recomand să-l încercați.

Poftă Bună!

Chec aperitiv cu cașcaval și șuncă - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (10-12 porții)
Timp de preparare: 35 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min
Data publicării:
Notă: 5 (14 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 48

Lee
Lee 23 Feb 2025, 03:04

Bună rețeta, daaaar.... Ca să nu iasă așa gras și bătucit...

60 g unt, nu 100

200 g faină, nu 150.

1 linguriță rasă de bicarbonat, pe lângă restul specificate în rețetă.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Elena411
Elena (Elena411) 09 Oct 2024, 23:29

Incerc sa atasez si poza..

Poza mea pentru rețetă:
Elena411
Elena (Elena411) 09 Oct 2024, 23:27

Mi-a iesit cam gras. Data viitoare incerc sa respect (si sa masor) cu strictete ingredientele.

Nota mea pentru rețetă:
Roxana
Roxana 11 Oct 2020, 17:23

Buna, tuturor! Am pregatit acest chec sarat pentru mic-dejun si este demential! Aluatul in combinatie cu salam, cascaval, ciuperci proaspete si ardei gras rosu... O incantare! Se prepara super repede si este foarte, foarte bun. Cu siguranta il voi repeta! O duminica frumoasa in continuare!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Atheuss
Atheuss 23 Oct 2017, 19:25

Super bun !

Perfect pentru micul dejun !

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
piti
Daniela (piti) 01 Dec 2015, 20:58

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
tiki
tiki 01 Nov 2013, 12:26

Wow.wow.wow. Juri ca-i pizza.  L-am facut aseara, 2 forme mici de silicon,pe care le-am mancat calde ca era prea tarziu sa mai stau sa se raceasca. Daca erau mai condimentate era fix pizza. Din acesta inca azi nu am gustat-fiind vineri-dar maine precis.Am pus 2 fire de cabanos intregi asa de  design si e ok. Tare bine arata. (in "briose"  nu am avut). O sa mai fac si cu alte ingrediente. Multumesc Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
llauretthe
Laura Mustaka (llauretthe) 19 May 2012, 20:34

excelenta reteta si foarte tare acest site ! e prima data cand intru aic...imi place foarte mult ca sunt explicate detaliat retetele..cat despre acest chec,l am facut de 3 ori pana acum  :D va pun si o poza :) 

Poza mea pentru rețetă:
Geea
Geea 27 Mar 2012, 21:44

Si aici o sectiune....

Poza mea pentru rețetă:
Geea
Geea 27 Mar 2012, 21:42

Acest chec mi-a placut foarte mult  cand l-am gustat la atelierul de gatit . L-am facut si eu . Este un aperitiv minunat! 

Poza mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile