Chec aperitiv cu cașcaval și șuncă
Este o rețetă inventată cam pe loc, la atelier - să arăt că se poate face chec și dulce și sărat. De rezultat am fost surprinsă chiar și eu :) Toată lumea l-a apreciat, a fost foarte fraged, moale, pufos și delicios.
Acasă l-am repetat, am notat și măsurat ingredientele (mai greu cu "ochiul" la începători:) - am utilizat ce mai aveam prin frigider, aici chiar puteți să improvizați cu umplutura. Am făcut până acum cu șuncă, cașcaval, ciuperci/măsline, dar puteți pune și alte legume, mezeluri, carne, etc.
Soțul a fost foarte impresionat și bucuros că am găsit o alternativă bună la sandwich-urile de dimineață.
Ingrediente
●
Lapte bătut/iaurt/chefir
150 g
●
Făină albă calitate superioară
150 g
●
Praf de copt
10 g
1 plic
●
Ciuperci conservate
100 g
sau alte legume, acum am pus și măsline
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Topiți untul și lăsați să se răcorească.
Într-un bol bateți ouăle cu puțină sare - nu trebuie mixer, le bateți ușor cu telul.
Pas 2
Adăugați la ouă untul - amestecați.
Apoi turnați iaurtul, din nou amestecați cu telul.
Pas 3
Și ultima merge făina și praful de copt - omogenizați bine cu telul să nu fie cocoloașe.
Pas 4
Trebuie să fie un aluat mai dens, ca o smântână groasă.
Pas 5
Și la urmă se adaugă cașcavalul și șunca tăiate cubulețe, plus celelalte legume tăiate rondele sau cuburi.
Amestecați cu o spatulă sau lingură.
Pas 6
Turnați aluatul într-o formă de chec așternută cu hârtie de copt și o puneți la cuptor preîncălzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute.
Pas 7
Înainte să-l scoateți din cuptor faceți testul scobitorii, dacă iese curată îl scoateți și lăsați 15-20 de minute în tava.
Pas 8
Îl scoateți din tava pe un fund și lăsați să se răcorească complet - ar fi perfect să-l tăiați măcar într-o oră după ce s-a copt.
Pas 9
Îl serviți cum vă place - ca aperitiv la o masă mai festivă sau la un mic dejun în familie.
Este absolut perfect, chiar vă recomand să-l încercați.
Poftă Bună!
Cantitate:
500 g
(10-12 porții)
Timp de preparare:
35 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
10 min
Data publicării:
Notă:
5 (14 voturi)