Ingrediente
●
Faina de ovaz
360 g
sau fulgi de ovaz macinati
●
Suc de lamaie
3 lingurite
●
Ulei de floarea soarelui
2 linguri
●
Esenta de vanilie
1 buc
●
Praf de copt
2 lingurite
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol amestecati faina de ovaz si stafidele spalate si scurse bine de apa.
Pas 2
In blender puneti merele curatate de coaja si cotor, apa, uleiul, zaharul, praful de copt, vanilia, sucul de lamaie si un varf de cutit de sare.
Pas 3
Blendati bine compozitia si o adaugati in bolul cu faina de ovaz si stafide.
Pas 4
Amestecati bine cu o lingura - va fi un aluat mai lichid.
Il lasati 30-40 de minute, veti observa ca se intareste si devine mai dens.
Daca totusi nu este suficient de gros ca sa puteti forma bilele pt biscuiti puteti sa mai adaugati putina faina de ovaz sau alba.
Pas 5
La mine a fost putin cam lipicios aluatul, dar nu am adaugat faina in plus, doar am uns putin mainile cu ulei si am format bilute de aluat pe care le vedeti in poza.
Respectivele bilute le puneti pe o tava teflonata sau asternuta cu hartie de copt.
Pas 6
Cu o lingura inmuiata in ulei am presat biscuitii putin. Aveti grija sa-i lasati mai grosi, daca sunt prea subitiri vor fi mai uscati si tari dupa copt.
Pas 7
Se coc la cuptor preincalzit la 180 de grade timp de 30-40 de minute, pana se rumenesc usor.
Pas 8
Lasati sa se racoreasca putin apoi serviti si savurati cu un ceai/lapte/cafea.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
45 min
Data publicarii:
Nota:
5 (4 voturi)