Hummus cu sfeclă roșie

Hummus cu sfeclă roșie

Rețeta de hummus este destul de simplă și clasică, dar dacă vreți un pic să improvizați puteți obține hummus cu diverse culori și arome. Una din preferatele noastre rețete de hummus a devenit această variantă cu sfeclă roșie. În primul rând pentru că are un gust foarte bun și echilibrat, sfecla s-a "pupat" perfect aici cu toate ingredientele și a făcut hummus-ul deosebit de delicios. Și bineînțeles culoarea, foarte frumoasă și atractivă, un roz aprins și apetisant.

Și am zis că această rețetă să fie cea cu dedicație pentru sărbătorile îndrăgostiților - Sf. Valentin și Dragobete - vă asigur că vă veți bucura jumătățile mult mai frumos cu un mic dejun cu dragoste, delicios și sănătos.

Eu consider acum aceste sărbători mai mult comerciale, nu uitați că dragostea adevărată este cea din fiecare zi, micile atenții, atingeri și priviri. Atunci când lângă persoana iubită este confortabil pur și simplu să stai în liniște, să gândiți la fel, să treceți împreună peste toate momentele grele sau ușoare și fericite. Eu prefer să primesc florile făcute cadou de soț, ca surpriză, într-o zi obișnuită, când sunt obosită, cu copii, și mă trezesc cu el la ușă cu un buchet de flori, așa, pur și simplu, pentru că mă iubește. Și eu la rândul meu, încerc să fac viața în familie și casa cât mai confortabilă, știe sigur că eu îl aștept cu mâncare caldă și bună nu pentru că așa trebuie, dar pentru că țin la el și este modul meu de a-i arăta dragostea mea - să am grijă de el și copiii noștri.

Deci, dragii mei, iubiți-vă în fiecare zi!

Ingrediente

Năut fiert
350 g
   
Sfeclă roșie
1 buc
   
Usturoi (cățeii)
2 buc
   
Zeamă de lămâie
2 linguri
   
Tahini
1 lingura
reglați după gust
Sare
1 lingurita
după gust
Ulei de măsline extravirgin
2 linguri
   

Pași de urmat

Pas 1

Fierbeți năutul din timp - am descris detaliat tot procesul aici, și cum îl congelez porții mici pentru hummus.

Sfecla se fierbe sau se coace în cuptor (învelită în folie timp de 1 oră și jumătate). Se curăță și se lasă să se răcească.

Hummus cu sfeclă roșie - Pas 1
Pas 2

Într-un bol adânc puneți năutul, sfecla tăiată bucăți, cățeii de usturoi, zeama de lămâie, tahini și sarea.

Hummus cu sfeclă roșie - Pas 2
Pas 3

Pasați bine cu blenderul vertical - dacă vă place hummus-ul mai lichid și cremos puteți adăuga puțină apă caldă fiartă pentru a ajunge la consistența dorită.

Noi îl preferăm mai pate, să fie puțin mai gros și ușor de întins pe pâine.

Hummus cu sfeclă roșie - Pas 3
Pas 4

De data asta am făcut Tahini după rețeta sugerată de Tiki și am observat că hummus-ul a fost mult mai aromat și gustos, cel din comerț este ceva mai amar și cu miros mai ciudat. Nu ezitați să-l faceți pt că este simplu și repede, aveți nevoie doar de susan, ulei și sare.

Vă faceți un borcan mic și aveți 1 lună în frigider rezervă pt hummus-uri delicioase.

Hummus cu sfeclă roșie - Pas 4
Pas 5

După ce ați pasat bine năutul cu restul de ingrediente îl gustați și vedeți cum mai vreți să-l reglați după gustul dvs. Eu de exemplu i-am mai adaugat puțină zeamă de lămâie și tahini, vedeți cu sarea și alte arome care vă plac.

Hummus cu sfeclă roșie - Pas 5
Pas 6

Îl puneți într-o farfurie adâncă, stropiți deasupra cu ulei de măsline și îl puteți servi imediat sau lăsați în frigider să se pătrundă câteva ore.

Poftă Bună!

Hummus cu sfeclă roșie - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 120 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

kmonik
kmonik 12 Feb 2016, 11:27

Draga noastra Lena, ne incanti din nou cu o reteta deosebita si nu numai.  Cu siguranta am sa o incerc. Insa mi-a placut  ce ai scris si despre sarbatori si dragostea adevarata...sunt de aceeasi parere cu tine. Sa ai o zi frumoasa!

lena
Elena (lena) 12 Feb 2016, 11:51

Multumesc Kmonik, am scris-o sincer :)

Incerc de obicei sa nu personalizez mult retetele, dar nu ma pot abtine intotdeauna.

O zi buna!

andi
andi 12 Feb 2016, 12:33

Plecand de la ideea ca la humus tot farmecul e gustul susanului,parca nu l-as dilua cu sfecla ba chiar mai mult,decand am descoperit varianta beiruti,adica scot usturoiul,care vireza gustul putin spre fasolea batuta,si pun boia iute,rezultand o finete superioara,numai asa o fac.Iar sfecla(obligatoriu cuptor) cu hrean nu lipseste din frigider.Te pupam.

tiki
tiki 12 Feb 2016, 18:28

Of, Lena ,sincer am lacrimat, ce frumos ai scis. AI PERFECTA DREPTATE, privind sentimentele, dintre cei care se iubesc. Tot mai rar exista in ziua de azi intre cupluri respect si incredere. Ma refer fata de timpurile....mele.

 In legatura cu reteta, cam cata sfecla, ca gramaj,ai folosit? Eu acuma miercuri am facut hummus ca s-a prins postul la catolici.

tiki
tiki 12 Feb 2016, 18:31

Of, am uitat bifa, asa ca am revenit si sa-ti multumesc de ...laude. Chiar ca-i bun.

lena
Elena (lena) 12 Feb 2016, 19:48

Am pus 130g de sfecla gata coapta si curatata, chiar am cantarit-o dar este plus-minus, o sfecla medie.

Multumesc de comentariu :)