Bulion de Rosii(metoda rapida) Reteta VIDEO

Bulion de Rosii(metoda rapida)

Pentru cine nu are timp si curaj sa faca bulion de rosii sau suc de rosii prin metoda traditionala(acel aparat sau accesoriu pentru stors suc de rosii cu resturi cat mai putine) - recomand aceasta metoda rapida si foarte simpla. A fost pentru mine o mare usurare intr-unul din anii trecuti cand am fost la tara, trebuia sa conservez repede multe kg de rosii si timp aveam foarte putin. Asa ca am luat robotii la treaba si mi-a iesit aceasta minune de bulion. Desi textura este foarte buna, mai are mici seminte si urme de coaja de la rosii, dar va asigur ca putini vor observa diferenta. Este o metoda foarta rapida si buna de a rezolva niste rosii nu chiar perfecte la gust, dar nici aruncate nu merita, ca la iarna nici atat nu gasim :)

Merge folosit la orice, ca si bulionul normal, daca il fierbeti mai mult si mai insistent puteti avea textura mai densa. Eu las asa, mai lichid, si e foarte bun.

Neaparat sa urmati toti pasii, fiecare are un sens si logica - maruntit, fiert, iar blendat, apoi conservat - pentru a avea un produs cat mai bun si frumos.

Ingrediente

Rosii
5 kg

Pasi de urmat

1

Rosiile le spalam bine.

2

Apoi le taiati jumatati si scoateti cotorul, si fiecare jumatate o feliati in 2-3 bucati - depinde cat de mari sunt rosiile. Daca sunt mici le lasati jumatati.

3

Puneti apoi rosiile in robotul de bucatarie, il umpleti dar nu chiar cu varf :)

4

Mixati pana rosiile se maruntesc cat mai fin posibil, in aceasta etapa nici nu e posibil prea fin, dar macar sa le zdrobim.

5

Turnam rosiile pasate intr-o cratita mare si punem urmatoarea tura in blender.

Aceste 5 kg de rosii eu le-am pasat in 3 ture, deci vedeti cate rosii aveti, dar treaba oricum merge repede.

6

Apoi punem oala la fiert, mai amestecam periodic in ea, iar cand da in clocot facem focul mic si lasam 30 minute.

Important sa fierbem bine rosiile, se se inmoaie si sa le putem blenda cat mai fin in continuare.

7

In aceste 30 de minute nu stam degeaba - spalam borcanele si le sterilizam - eu prefer la cuptor, le pun pe o tava de cuptor si tin 30 de minute la 120-150 de grade.

8

Mai departe, rosiile au fiert 30 de minute, luam cratita de pe foc si acum folosim alt instrument magic in bucatarie - blenderul vertical.

Blendati si insistati cat mai bine, sa avem bulionul fin si frumos.

9

Asa a fost al meu la final.

10

Punem inca o data oala pe foc, dar numai cat sa fiarba un 4-5 minute bulionul.

11

Apoi il turnati fierbinte in borcanele sterilizate - umpleti borcanele cu ochi, adica la maxim, nu lasati deloc loc pana la capac.

12

Strangeti bine capacele la borcane si puneti cu capul in jos pe un prosop.

13

Lasati asa pana se racesc complet apoi depozitati in camara.

14

Eu l-am si utilizat repede a 2-a zi la niste sarmale, deci e perfect si simplu :)

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 4 litri (4-5 litri)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Comentarii

tiki
tiki 02 iul 2018, 08:31

Dupa mine aceasta e cea mai simpla reteta dintre toate conservele. Fix asa fac si eu doar ca adaug si sare.

kmonik
kmonik 08 sep 2018, 09:48

Așa am făcut și eu anul trecut, doar că nu am mai dat și cu blenderul vertical iar pasta nu a ieșit chiar așa fina. Mă bucur că ai postat rețeta.

JulietaBartalis420
Julieta Bartalis (JulietaBartalis420) 29 aug 2019, 19:09

Si daca as toca rosiile cu masina de tocat carne sita cea mai mica nu ar fi ok ? Nu am blendere ....

lena
Elena (lena) Julieta Bartalis (JulietaBartalis420) 29 aug 2019, 19:12

Merge si asa, blenderul vertical face textura la bulion foarte fina.

tiki
tiki 02 sep 2019, 22:38

Simplu tare.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: